Beszakadt a jég egy kerékpáros alatt a tihanyi Gödrös-strand közelében pénteken, a vízimentők húzták ki a Balatonból – tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az MTI-t. 

Tar Mihály szóvivő közleményében azt írta: a Balatoni Vízirendészetet arról értesítették Tihanyból, a Gödrös-strand közeléből, hogy egy férfit látnak az olvadó jégen, aki kerékpárját tolja Balatonfüred irányába. A vízimentők készenléti szolgálatától ketten mentek ki a helyszínre, és kimentették a középkorú férfit, aki alatt beszakadt a jég. Később az elmerült kerékpárt is kihúzták a Balatonból.

A férfi nem sérült meg.

A vízimentők szakszolgálata felhívta a figyelmet arra, hogy a Balaton jegére lépni életveszélyes a napok óta tartó olvadás miatt.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szóltak, senki ne menjen a Balaton jegére, különösen beljebb!
Nem vagyok gonosz de az ilyen hülye f.kalap megérdemli a sorsát !
Adjon hálát ez az Isten barma, hogy életben maradt.
nyanya001
Szóltak, senki ne menjen a Balaton jegére, különösen beljebb!
Nem vagyok gonosz de az ilyen hülye f.kalap megérdemli a sorsát !
Adjon hálát ez az Isten barma, hogy életben maradt.
eugen4402
Egészen elérzékenyültem a hírtől, mert egykori imádott tanáromat juttatta eszembe.Csodás történeteket tudott mesélni a múltjából, és nem sokat törődött azzal, vajon elhisszük-e, vagy nem. Szóval a háború után Füreden volt inas egy motorszerelőnél, akinél a műhelyudvaron gyűltek a németek által elhagyott katonai oldalkocsis BMW-motorok. Volt olyan, amelyikbe csak benzin kellett, semmi baja nem volt, és az egyik különösen hideg januárban egy ilyen motorral többször átmentek Szántódra a Balcsi jegén, és visszatértek a füredi bázisra.:-)Meg olyan is volt (?), hogy fogadásból ezzel az oldalkocsis motorral hátramenetben felment a tihanyi szerpentinen az apátsági templomig, és vissza lerükkvercelt a hajókikötőbe...:-)))
verum
@eugen4402: - de ők bizonyára tudták, hogy mikor lehet rámenni a jégre és mikor nem.
eugen4402
@verum: Füreden élt érettségiig, azután ment Műszakira. Arra emlékszel, amikor fakutyáztak, és jégvitorláztak a bátrabbak? Régebben tényleg keményebb telek voltak, és volt ideje a jégpáncélnak a "megvastagodásra". Persze a tanárom motoros átkelését nem tartom szentírásnak, mert ő mesélte, nem a Reuters jelentette...
human
Azért a Nr1 az volt mikor 2 hammer alatt szakadt be a Balaton jege. Természetesen szlovák rendszámuk volt(, mert tisztességes magyar vállalkozók lehettek akiket nem talál a NAV). És nincs kétségem a felől, hogy egy hét múlva már új hammert vettek maguknak.
www.youtube.com/watch?v=r_ZPd06GRSk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.