Zacher Gábor toxikológus szerint "skandalum" a magyar kábítószer-történetben ami Törökszentmiklóson történt, mert nem fordult elő, hogy ilyen súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintsen, ráadásul a császármetszéssel világra jött újszülöttek is "nagyon rossz általános állapotban vannak".

Zacher Gábor az M1 aktuális csatorna híradójának nyilatkozva péntek este elmondta: a fiatalok ismert szereket, úgynevezett alfa-PVP-t, illetve pentedront fogyasztottak, amelyek két-három éve jelentek meg a piacon, nagyon "népszerűek" és sokat is foglalnak le belőlük a rendőrök. Mindkét szer – fűzte hozzá – önmagában is alkalmas arra, hogy életveszélyes állapotot okozzon, de együtt különösen. Kifejtette: a túladagolás tünetei között van a szapora szívműködés, érösszehúzódás, magas vérnyomás, a testhőmérséklet extrém emelkedése, és halmozott görcsrohamok.

A toxikológus jelezte: "iszonyú emberi felelőtlenségnek" tartja a két várandós nő részéről, hogy drogot használtak, és ezzel visszaéltek a magzatok életével.

A pszichoaktív szerrel kapcsolatban Ecseki Tímea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet ügyeletes orvosa korábban az M1 aktuális csatorna Híradójában elmondta: két fiatal, várandós nő is a kórházukba került, rajtuk császármetszést is végre kellett hajtani. A két nőt az intenzív osztályon ápolják. Az újszülötteket Budapestre, az 1-es számú gyermekklinikára vitték.

Zacher Gábor elmondta azt is: lehet, hogy túl tiszta volt az a szer, amelyet a fiatalok fogyasztottak. Azt mondta: biztos, hogy valamilyen fantázianéven (a kristályt és a zenét említette) vették a port a drogkereskedőtől, és nem tudták, hogy mi a hatása vagy milyen anyagok kombinációjából áll.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte az MTI-vel, hogy több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
"Na ugye !"

Amikor kábszeres dajcsok és szombathelyi kokós önkormányzati fidesznyik képviselő érinthetetlen, büntethetetlen, ráadásul még képviselői mandátuma sincs veszélyben,annak ez az eredménye !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Jobb is szegény kicsiknek ha nem maradnak életben! Végigszenvednék az életüket. De az sem normális aki kábszerhez nyúl valaha is.
karma1
@Toby: Bizony, es ezt a kulturat nem szabad felrugniuk a csunya migransoknak, akik az Istennek se akarnak terroristakka vedleni, pedig a pockos vezir uuuuuugy szeretne...:o)))
Lepényleső
Na,ezek már mertek nagyot álmodni. Így kell ezt csinálni?
Eriksson
Azért jó dolog, hogy Zacher doktor felvállalta a kábszer elleni felvilágosítást. Sokkal többet kelleni ilyesmiről hallani, tudni. Még az általános iskolai tananyagba se ártana belevenni, hogy gyerekeink még időben figyelmeztetve legyenek, mekkora veszély van ebben az "üzletágban".
Fradigege
Akkor lehet felgönygyölíteni a hátteret. Kitől? Mikor? Hogyan kerültek hozzájuk a cuccok?
KERKA
A két állapotos kismamának miért volt szüksége a kábítószerre? Ja, mer unatkoztak a faluvégi kisházukban. Már unták a kisgrófó koncertet.
A kisbabáját császárral kellett elvenni, ez annyit jelent, hogy a baba már nem adott életjelet, egyedül nem tudott a világra jönni. Szánalmas ugye,?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.