Alig három évvel ezelőtt még vissza kellett fizetniük a fideszes polgármestereknek a jutalmakat, amelyeket a pártvezetés konkrét tiltása ellenére vettek fel. A pártfegyelem egészen mostanáig kitartott, ám a Blikk ismételten talált három olyan várost, illetve kerületet, ahol a kormánypárti vezetés százezres, sőt milliós nagyságrendben osztott jutalmat 2015 ­végén.

Jó lehet most Kőbányán városvezetőnek lenni: a három alpolgármester és a jegyző fejenként közel 1,6 millió forint jutalomban részesült – írja az átlászó.hu-ra hivatkozva a Blikk, hozzátéve, hogy az érintettek a pénz egy részét közérdekű célra használták fel. 

Ezután a lap megkérdezte valamennyi megyei jogú város és fővárosi kerület vezetését, hogy osztottak-e a jutalmat. A kérdés már csak azért is érdekes, mert a Fidesz pártvezetése évek óta kéri, ne vegyenek fel az év végén plusz pénzt, vagy ha mégis, azt költsék jótékony célra.

Ezt az utat követte Újbuda fideszes polgármestere, Hoffmann Tamás, aki 2,2 milliót tehetett volna zsebre, de a helyi sajtóosztály közlése szerint az összeget két óvodának utalta át. Nem voltak ennyire visszafogottak a kecskeméti vezetők, ott a két fideszes alpolgármester 441 és 882 ezer forintot vett fel, amit köszöntek szépen és meg is tartottak.

Persze nem csak a kormánypárti vezetők jártak jól, 335 ezer forint jutott Karácsony Gergelynek (PM) zugló polgármesternek és helyetteseinek is, míg a kispesti vezető, Gajda Péter (MSZP) 150 ezer, helyettesei 400 ezer forinttal lettek gazdagabbak.

A lap megkérdezte a Fideszt is, hogy mit szólnak ahhoz, hogy újra kezd divatba jönni az év végi pénzosztás.

Az önkormányzatok képviselő-testületeit megilleti az a jog, hogy maguk dönthessenek a városvezetők jutalmáról. Ennek ellenére a Fidesz továbbra is elvárja a politikusaival szemben, hogy ne éljenek ezzel a lehetőséggel. Utasítani erre senkit nem tudunk, de nyomatékosan kérjük, hogy ezt tartsák be

-írta a Fidesz sajtóirodája.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Figyeled a hazug mesét ? Bezzeg nulla perc alat megszavazták az állami cégvezetők 5 millás fizuját és nulla perc alatt eltörölték a 98 %os adóztatást is !
Mocskos horda !
human
Gondolom ezek azok a polgik akik felelősen gazdálkodtak és nem kellet a kormánynak kifizetni az önkormányzat adósságait. Mert ha nem így van, akkor miért is kapták?
Tekla
Amelyiknél volt megfagyott, meg éhen halt alattvaló , az remélem kötélre kapja !
Butautáló
@Fradigege: Ez az egyetlen mód ma már csak! Ha átnyomják a terrortörvényt, már az se!...
glorianna
Khm... gepnarancs.hu/2016/01/ameddig-nem-tul-keso/
Jutalmazott polgik, itt a lehetőség kicsit helyrebillenteni a dolgokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.