A KSH 2015-re vonatkozó, 11 hónapot összegző adatai szerint 17 százalékkal több házasságot kötöttek, mint az előző év azonos időszakában – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a fővárosban az Esküvői Kiállítás és Vásáron.

Az államtitkár az Emmi és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közös standján elmondta: már évek óta emelkedik a házasságok száma Magyarországon.

A kormány ezt szeretné továbbra is ösztönözni például az otthonteremtési támogatással, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok), amellyel kapcsolatban információs anyagokat is elhelyeztek a minisztériumok közös standján.

A támogatással kapcsolatban megjegyezte: tisztázni kell egy gyakori félreértést, hiszen ha már meglévő gyermekek mellé igénylik a csok-ot, akkor nincsen életkorhatár, tehát ilyenkor a szülők mindketten lehetnek 40 év felettiek. Egyéb esetben a párok egyikének 40 év alattinak kell lennie – tette hozzá.

Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, hogy a kedvező gazdasági helyzet lehetővé tette azt is, hogy a kormány 2016 elejétől a kormány az otthonteremtési programot a csok-on túl még két "pillérrel" alátámassza: az egyik az áfa-támogatásokhoz kapcsolódó kedvezmények, a másik pedig a kamattámogatott hitelek.

"Ezen kedvezmények széles palettája teszi lehetővé azt, hogy a családok egy olyan lakáshoz és egy olyan otthonhoz tudjanak jutni, amelyben tényleg boldogan tudnak élni az elkövetkező években" – mondta.

Felhívta a figyelmet, hogy az új házasoknak már 2015 elejétől rendelkezésére áll az úgynevezett első házasok kedvezménye, amely lényege, hogy 24 hónapon keresztül 5 ezer forinttal kevesebb adót kell befizetni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"az úgynevezett első házasok kedvezménye, amely lényege, hogy 24 hónapon keresztül 5 ezer forinttal kevesebb adót kell befizetni."

Ha valaki havi 5 ezerért házasodik, az annyit is ér.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Lári-fári! Minden ismerősöm munkahelye tele van szinglivel, hónaljkutyával, 6 macskával!
verőce21
Ha már szóbakerült az otthonteremtés is: a témához értő szakembereknek az a véleményük, hogy az első gyerek vállalása a vízválasztó, mert akkor változik meg egy pár élete gyökeresen, és akkor rendeződik át teljesen az élete. Éppen ezért ez a döntés születik meg a legnehezebben. Az épeszű kormányok ehhez a sorsfordító döntéshez, az első gyerek megszületéséhez, nyújtanak kiemelt anyagi és egzisztenciális segítséget. Nem a harmadik gyerek megszületéséhez!
verőce21
A szerelem örök dolog, és semmi köze nincs egy adott politikai vagy gazdasági rendszerhez
(Ez a világ arról szól, hogy ÉN vagyok a legfontosabb. Senki nem azt nézi, hogy mi adhat a másiknak egy kapcsolatban, hanem azt, hogy mit kaphat tőle. Így nem megy és nem is fog menni.)
zöldszem
"A Fidesz szerint miattuk több a házasság"
Na fene mi történt? Már nem is Gyurcsány miatt???-:))))
eszegfu
Ehhez a nagy "sikertörténethez" csupán annyit... EU-s munkaerő-felmérés szerint kb. 190 ezer felnőtt koru munkavállaló dolgozik külföldön (a GKI "reprezentációs" felmérése szerint 250 ezer fő) és ebből egy napokban megjelent tájékoztató szerint 57 (!!!) jött vissza M.o-ra dolgozni a "mézesmadzag" csábitásával. Ezt is a Fidesz kormánynak "köszönhetjük"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.