Súlyos állításokat fogalmazott meg hazánk legismertebb toxikológusa, Zacher Gábor a Liberális Magyarországért Alapítvány által szervezett rendezvényen tegnap – számol be az MNO.hu.

Az esemény apropóját az adta, hogy nemrég Zacher úgy fogalmazott, a következő években az egymillió alkoholista országává is válhatunk. A január 29-ei fórumon a toxikológus arról beszélt, nem érti, hogy a politikusok miért nem akarnak az alkoholizmus témájával foglalkozni, hiszen az pártpolitikai hovatartozás nélkül, mindenkit érint.

Zacher: emelni kell a pia árát, hogy kevesebb legyen az alkoholista

Szóba került egyebek mellett a megelőzés témája is. Zacher Gábor szerint bár megoldást nem, de javulást hozhatna az alkohol árának megemelése, illetve az üvegek ellátása olyan fajta elrettentő ábrákkal, amelyek a cigarettásdobozok oldalán hirdetik a termék egészségkárosító hatásait.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Doktor úr kicsit mellé ment nem gondolja???Illene tudni hogy a ,,szenvedély beteg,, mindenáron, akár az élete árán is megszerzi az adagját!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TASzSz
... hogy újra fellendüljön a LA-BOR gyártása a halasi régióban, az aranyháromszögben?!
papa.49
@TASzSz: Vagy a Kövi Dinka termesztése, kövön termett ( a pincében), és dinka lesz aki megissza (totál)...
kkalman
Doki, ez egy f@ßság volt tőled, akármennyire tisztellek!
TASzSz
@papa.49: AZÉRT EZ A FOTÓ NEM SEMMI! Képünk nem illusztráció!
kutyahűség
Zacher adja vissza a diplomáját, ha ekkora baromságokat állít. Egyetlen alkoholista, drogos, vagy bármely függő ember sem fog lemondani a szerről, csak mert annak felemelik az árát. Akkor elveszi a gyerekétől a rávalót, akkor betör, lop, csal, gyilkol - de a szerre való az meglesz.
karma1
Zacher doki uvegbura alatt el, adja vissza a diplomajat a szenvedelybetegsegek nem korrekt megitelese miatt...

Amikor egy nagy szupermarketban dolgoztam penztaroskent, minden kedden delelott megjelent egy idos maori holgy, aki hetfon este kapta meg a nyugdijat. Eljott a kozertbe, es (altalaban mindig nalam) vasarolt, nem tul sok minden volt a kosaraban, de az elso tetel az 500 gr-os sodornivalo dohany es 3 level cigipapir volt. Aztan egy kis kave, tej, peksutemeny, virsli, tojas.
Volt, hogy nem volt eleg a penze (mert eloszor mindig a szamlait fizette ki), es amikor mondtam, hogy 6-8 dollarral tobbet kellene fizetnie, mondta, hogy akkor inkabb valamit itthagy. MINDIG a virslit vagy a tojast hagyta ott, tehat A KAJAT, de sohasem a dohanyt!
Az itteni onkormanyzat (ill. a munkakozvetito kozpont) megoldotta ezt a kerdest: Akiknek szocialis segelyt ad rendszeresen, akkor azok kapnak egy bankkartyat, amire az onkormanyzat rarakja a penzt minden heten, viszont ezzel a kartyaval nem vasarolhat sem cigit, sem piat!
Szoval, aki szenvedelybeteg, pial es/vagy dohanyzik, BARMILYEN aron, akar a csaladja elol is elveve a kajat, de hozzajut a sajat tudatmodositoihoz...

Vagy talan a mostani tantervben mast tanitanak errol a SOTE-n?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.