Végleg felszámolta itthoni életét Varnus Xavér. Az orgonaművésznek komoly indokai vannak, hogy maga mögött hagyta hazáját, és végleg Berlinbe települt át – írja a Blikk.

Huszonöt év alatt nem sikerült az országnak eljutni oda, hogy valakinek a ledolgozott munkáját kifizessék. Sok koncertem honoráriumával évek óta tartoznak, összesen ötvenmillió forintnyi kintlévőségem van. A legrégebbi 14 éves, egy önkormányzat adóssága. Pedig életem egyik legsikeresebb koncertjét adtam a határ közeli városban, ahová rengeteg külföldi is eljött.

Hiába van a kezemben bírósági ítélet, hogy fizetniük kell, a kamatokkal együtt mára 18 millió forintot, mindig kibújnak alóla

- mondta a lapnak.

Végleg elhagyta Magyarországot Varnus Xavér

Varnus szerint Berlinben olcsóbb az élet, mint Magyarországon, és a berlini dóm híres orgonáján gyakorolhat.

Havonta hazajövök az édesapámékat meglátogatni, illetve a még függő ügyeimet intézni, és az adott időpontban a koncertjeimet teljesíteni.

Az orgonista egy pesti garzont még megtartott, a Káli-medencében lévő kastélya pedig már a fiai tulajdonában van.

126 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Közel 1 millió"Varnus Xavér" hagyta el az országot!
Menekülnek itthonról, azok akiknek elegük van az ígéretekkel, a fizetés nélküli életükkel, az élhetetlen agyonpolitizált, állandó szabadságharcban, kampánylázban élő Orbánból...
Az országot elhagyók száma nem végleges...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
jól megmondta a magáét...

...aztán nem történik semmi...
zöldszem
Közel 1 millió"Varnus Xavér" hagyta el az országot!
Menekülnek itthonról, azok akiknek elegük van az ígéretekkel, a fizetés nélküli életükkel, az élhetetlen agyonpolitizált, állandó szabadságharcban, kampánylázban élő Orbánból...
Az országot elhagyók száma nem végleges...
Cicamama55
Jelzőt nem talál az ember erre a helyzetre, hogy gazdasági menekültté válnak az "értékes erőforrásaink". Valóban jól mennek itt a dolgok, ha az értékeinket így kidobáljuk az ablakon! Művészetét nagyra tartom, a vele készült beszélgetések pedig egyszerűen lebilincselők .
kutyahűség
Teljesen meg tudom érteni. Az igazi művész nem képes egyetlen zsarnokságban sem fulladozni. Pláne úgy, hogy még ő kell, hogy pitizzen a megdolgozott pénzéért. Sok sikert!
silber13
@kamazuka: Nem fog visszajönni. Ha hívják koncertezni, azt lehet elvállalja, de nem jön vissza.
eszegfu
Nekem furcsa az indoklása...mert ugye az ő "munkája" a koncert megtartása és ennek dijaival tartoznak a különféle társaságok. Mégis alkalmanként "hazalátogat" majd ujabb koncertekre...Ezek után még mindig azt gondolja, hogy az ujabb munkadijait majd kifizetik?! Természetesen joga van igy dönteni. Sajnálom, mert nemcsak kiváló orgona müvész, hanem igen kulturált, müvelt ember.:((
nemzeti_nyugdíjas
@kamazuka: Mondta is. Édesanyjához látogatóba. Ő is az elégedetlen magyarokhoz tartozik.
Dr plágium
@eszegfu: Nyilván van ahol kifizetik. Gondolok itt a temetői koncertjeire, a zsinagógára, vagy a MÜPA-ra... Azokat nem az állam rendelte meg...
Sajnálom amiért sikerült Őt is elüldözni. Hazánk világhírű művészeit itthon kellene tartani, akkor is ha nem azonos a politikai nézetük a regnáló kormányéval.
papa.49
A legfőbb ,,bűne,, az hogy nem akart ,,biodíszlet,, lenni a pódiumon!!! Aki nem hódol be a dádénak, annak nem terem itthon babér))))))))
karma1
@wagabund: Dragam, O nem harcolt a kormannyal: egy egyszeru tenyt kozolt: most lett tele a t@oke - joggal - ezzel az igergeto, nem fizeto, hazug vezetokben tobzodo orszagbol. 14 ev alatt is csak a magyar jog alapjan akart eljarni, van jogeros birosagi itelet a kezeben, amivel kitorolheti...

A masik kozel egymillio kitantorgott embernek is megvan a hasonlo, remenytelen sztorija, nekik is nehez dontes lehetett az a vegso dontes, hogy elhagyjak az orszagot...

Xaver egy kivetelesen nagy muvesz, O meg fog elni mindenhol a vilagon, (eddig is rengeteget koncertezett kulfoldon),...

Igy uldozi el ez a kormany az ertekes magyarokat, akik csak oregbitettek az orszag hirnevet...Kinek jo ez?
karma1
@eszegfu: Vannak olyan koncertszervezo irodak, akik 100 %-ig biztos, hogy ki fogjak fizetni Ot... Szerintem a koncertszerzodeseinek lehet mar egy szigoru zaradeka a fizetest illetoen...
Nagy muvesz O, ahogy silbert mondja, nem fog hazakoltozni... Tett ezert eppen eleget a felemas vezetes... Itt nemcsak orbanra gondolok...
hetöndöe
@karma1: Azért tett ő ám egyet s mást például a Heti Hetesben,hogy a mostani hatalom ne kedvelje.Elég világosan kinyilvánította nemtetszését a regnáló hatalommal szemben.Orbán és bandája nem a kedvence,az zicher.:-)
Meg fog ő élni máshol is,ettől én sem féltem,csak az a szomorú a történetben,hogy ismét elmegy egy tehetséges,intelligens művész.
A Nobel díjasaink 90%-a is külföldön élt,mikor megkapták a díjat.:-(
silber13
@eszegfu: Kicsit fura, hogy Xavér kimaradt a Kossuth - díjasok közül, míg más pl: a szignálíró nyalonc meg ,is kapta! Hát nem érdekes..?
karma1
@hetöndöe: Persze, hogy kinyitotta a szajat, tudom, dehat amikor ezt csinalta, akkor meg az "illiberalizmusnak" becezett baromsagrol meg nem volt szo, talan akkor meg "dmokracia" volt,... Vagy megsem?

Igen, ahogy mondod, a Nobel-dijasaink mind amerikai vagy mas allam allampolgarakent vettek at a dijat...

Hiaba, gazdag orszag vagyunk, az ertekes szurkeallomanyt ket kezzel toljak ki az orszagbol...
karma1
@silber13: a Vitez Pataky "Aranyer" Attila pedig , - ugyis mint gyarigazgato az EDDA Muvekben - a Magyar Erdemrend Lovagja...

O nem volt a Heti Hetesben, viszont hasznalhato biodiszlet volt barmikor, akoskaval karoltve...
Eriksson
18 milla? Biztos nincs az önkorminak pénze.
Azt viszont nem találom megfelelő indoknak, hogy Németországban olcsóbb az élet, mert nem hiszem, hogy napi megélhetési gondjai lennének. Más dolgok lehetnek a háttérben.
De biztos, hogy lesz még idő, amikor majd boldogan jönne vissza koncertezni még ingyen is.
silber13
@Eriksson: Erősen kétlem!, hogy lesz olyan idő! Ha meg az önkormányzatnak nem volt pénze. (amit egyébként nem hiszek ) miért nem hívott eg kisebb kaliberű előadót?
hetöndöe
@Eriksson: "De biztos, hogy lesz még idő, amikor majd boldogan jönne vissza koncertezni még ingyen is. "
Hát persze,mikor Qrbán és tetves bandája eltakarodik végre.
Eriksson
@silber13: Gondolom 14 évvel ezelőtt még nem volt akkora kaliber, mint mostanára. Én nagyon kedvelem Xavért de akkor sem tudom felfogni, hogy hogy kérhet milliókat egy-egy koncertért. Más sokkal kevesebbért gürcöl, mégsem hagyja el hazáját örökre.
Na de végül is az ilyen komoly, világhírű művészek mindenütt megélnek, ahol orgona van s majd csak halljuk még rádióban, Tv-ben, videókon. S ha élőben akarjuk, majd odautazunk mi.
volvós
". ...Hiába van a kezemben bírósági ítélet, hogy fizetniük kell, a kamatokkal együtt mára 18 millió forintot, mindig kibújnak alóla..."

Nos, kedves Xaver Haver !! Nem vagy egyedül, akinek birósági itélet van a kezében,
élö példa a lézerjanika, a kétszeri birósági itélet és fekszólitás ellenére sem hajlandó
részletezni, a londoni szállodai számla ( 2 milliós (!) ) körülményeit !! Pedig ez az ember
is egy " müvész "...életmüvész !
Az pedig, hogy végleg elhagyod az országot...hmmmmmm... Te leszel a 978,335-ik ,
akinek tele van a hócipöje a rendszerrel...
Hogy állami cégek tartoznak magánszemélyeknek, az megszokott Magyarországon
Egyébként sok sikert külföldön, ott nincsenek kifizetési problémák, ott ha épül egy
kisvasut, vagy egy mangalicatelep, azt külön állami költségvetésböl finanszirozzák !!
silber13
@Eriksson: A wikipédia szerint 1977 óta koncertezik. S ha ebből levonsz kb 20 évet, ami kell ahhoz hogy valaki befusson, mert ugye ez nem egy Ákos, vagy Pataki által játszott zene, akkor is már bőven benne van az elismertek csapatában. És ha már koncertezett az Atlantic City-béli orgonán, az csak jelent valamit. Nem semmi egy 7 manuálos, 33000 sípos 150 tonnűs monstrumot megszólaltatni.
Eriksson
@silber13: Szerintem se lehet azokkal a majmokkal együtt említeni.
JAJMÁR
@Eriksson: A 18 milla már kamatostul ennyi. Nem gondolom, hogy egyébként nyomorgott volna Varnus, de vegyük számításba, hogy bizonyára nem egyedül intéz mindent. Hiába ül ő egyedül az orgona elé, szerintem neki is van egy csapata, akiket fizetnie kell, - maga az üzlet, könyvelővel, de koncertszervezés, helyszín ellenőrzés - beleértve világítás, orgona hangolás... stb. - és nem az a fajta koncert, amivel sűrűn és bárhol felléphet. Tehát a magasabb díj indokolt.
A tehetsége pedig nem kérdés :)
eszegfu
@Dr plágium: 8:03 Nyilván igazad van: van, aki tisztességgel kifizeti! Ugy általában: igen "tetü" dolog, ha egy elvégzett munkát nem fizetnek ki!:((
papa.49
@JAJMÁR: Egyébként meg ha az önkorinak nincs pénze a Varnus Xavérra akkor hívja inkább az átkoskát az lehet ingyért is bazsevál))))))))
eszegfu
@karma1: 8:19 Nem kétlem, hogy a koncertszervező irodákkal szerződők megkapják a pénzüket... nem vagyok ez ügyben járatos. Ettől függetlenül fogalmam sincs, hogy pl. milyen "ráhatással" lehet a koncertiroda egy önkormányzatra... lehet, hogy előre kell kifizetni... nem tudom.
eszegfu
@silber13: 8:39 Látod, ez egy bitang jó kérdés!! Tiéd a 2 pont!
JAJMÁR
@papa.49: Így igaz! Nem mintha áKOSKA olcsó lenne, de "fején találtad a szöget" :)
silber13
@JAJMÁR: Csak annníit jegyeznék meg, hogy a világítás és a hangszer hangolása - főleg az utóbbi, ami akár több emberes mznka - a házigazda dolga. Persze kisebb ,koncert közbeni gixert ő is el tud hárítani, feltéve ha nem egy hangszer monstrumról van szó! Mert abban bizony utcák és emeletek vannak!
papa.49
@JAJMÁR: Tudom én csak a példa kedvért írtam le, neki biztos bármennyit kifizetnek a ,,baráti,, önkorik, lehet még produkálnia se kell magát)))))))
JAJMÁR
@silber13: 10:41 Igen, így lehet, te ebben otthon vagy. Csupán elképzeltem, hogy egy művész nem fog csak úgy leülni egy idegen orgona mellé, ha előtte nem ellenőrzi le, és nincsenek ott a saját, hozzáértő emberei arra az esetre, ha valamit hirtelen alakítani kell.
JAJMÁR
@papa.49: 10:43 Fel is bontaná az állam a szerződést az önkorival, ha - lehet, hogy már előre - nem fizetnének :)
papa.49
@JAJMÁR: Az átkoskának igen az biztos hogy előre KELL FIZETNI)))))))))
silber13
@JAJMÁR: Itt ez a video, lehet láttad, hát itt kellene eligazodni!!:-)))
www.youtube.com/watch?v=pS7uM7HnBJU
karma1
@eszegfu: Visszafele mukodik a dolog... Ha egy onkormanyzat ossze akar hozni valami emlekezetes, szinvonalas programot, akkor egy megbizhato koncertszervezot keres, aki viszont nem titkolja a koltsegeket, igy az onkori betervezheti a kiadasaiba ezt az osszeget. Persze, ehhez azert kell meg az emlitett muvesz beleegyezese es idopont egyeztetese is. Ugy van, ahogy mondod: ez egy oriasi vallalkozas, es Xaver nem egy adotartozos tipus, O az az ember, aki el sem tudna bujni a NAV elol: minden szereplesen parezer ember van jelen...:o))) Es igen: a szerzodeskotesekhez kivalo ugyvedeket kell tartania, titkart, aki egyezteti a fellepesei idopontjait, ha kulfoldon szerepel, akkor nemcsak a szallodat, utazast kell leszerveznie, hanem az ottani osszes feltetelt is biztositania kell. Ezek kivaloak a szakmajukban, igy nem is olcsok. Ha ezeket nem fizetne ki, nem adozna utanuk Xaver, ugy otthagynak, mint Szent Pal az olahokat... Nem mondom, hogy az elozo rendszer nem volt felelos a tartozas keletkezeseert es felhalmozasaert, de nem is vertek a melluket azzal, hogy milyen kivalo rendszert mukodtetnek, de foleg nem kerkedtek azzal, hogy megvedik a magyarok erdekeit mindenaron... Hat ez lett az eredmenye... 6. eve mar NEM az "atkos"-ban elunk...
papa.49
@silber13: Ez gyönyörű, kösz hogy felraktad...
JAJMÁR
@silber13: 11:06 Na, igen, ilyen nincs az ország minden "szegletében" :)
Szívesen meghallatnám élőben is.
eszegfu
@Eriksson: Ha eltekintek az ártól, akkor is az a kérdésem: azt, hogy nincs pénze az önkormányzatnak, azt a szerződés megkötésekor is tudta, sőt azt is mennyibe kerül 1-1 koncert... nem?! Én nem rendelek meg olyasmit, amiről tudom: képtelen vagyok kifizetni.
A másik az ár... ebben én nem tudok vitázni, nem tudom eldönteni az értékét. Tudod, amikor a Trabantot régen az autószerelők egy kalapáccsal "gyógyitották", amiért 5-10 eFt-ot is elkértek. Ebben az esetben max. 5 perc volt a javitás, mely idő szerintem nem állt arányban a munkadijjal. De be kellett látnom: a szerelő tudta hova kell ütni, amire évek alatt jött rá... hát ezt az időt kell megfizetni, nem az éppen aktuális munka idejét.
perfekt
Háborúban hallgatnak a madarak,és a Múzsák is! Csatatérré változott,hazánk-itt mi teljes fegyverzetben alszunk,s kelünk,hadban állunk mindenkivel országunkon belül,s kívül is-és már önmagunkkal is gyakorta.
eszegfu
@karma1: Kösz.! De ha igy müködik a dolog, akkor az önkormányzatnak tudnia kellett mennyibe is kerül a koncert! Van rá pénze, vagy nincs!?
Eriksson
@silber13: Nahát! Itt el lehet tévedni!
eszegfu
@silber13: Ember legyen a talpán, aki megtalál itt egy esetleges hibát!!
silber13
@eszegfu: 11:30-ra: Igazad van, az önkormányzaat pontosan tudhatta, mennyiért megy a művész, mint ahogy azt is tudhatta, annyit nem tud, - vagy ami még furcsább - nem is akar fizetni! És itt ugrik be az a gyanú, hogy a koncert végén fea művész és mi a bennfentes kevesek!!hér asztal mellett esetleg meg lehet egyezni olyan módon, hogy mindenki jól járjon!!
silber13
@eszegfu: Ezért kell oda több ember, Egy lent a játszóasztalnál ,egy pedig fent a labirintusban, bár vannak rajzok, mega az utcáknak neve. Akkor gyakorlattal odatalának. Vagy sem... Mindenesetre aki gyakorlatlan 2 napi kaját vigyen magával!:-))
Január
@eszegfu: Biztos ismered Picasso békegalambjának az anekdotáját.
Kéri valaki Picassót, hogy rajzoljon neki egy békegalambot. A művész néhány vonással le is rajzolja. Aztán megkéri az árát. Mester, miért ilyen drága ez a néhány vonás? - kérdi a megrendelő.
Ezért a néhány vonásért én 20 évig tanultam. - válaszolta Picasso.

Így van ezzel valamennyi művész, s igazuk van.
eszegfu
@silber13: Nem szivesen mondok ilyent, de sajnos azt feltételezem -- ahogy Te is irod -- nem akarnak fizetni! A koncert lement, fizetés meg az "ablakban". Vélhetően 14 év távlatában már lehetetlen a megegyezés "fehér asztal" mellett... bizonyára már jócskán elmérgesedett a helyzet. Személy szerint én még azt is gusztustalannak tartom, hogy nem előtte alkudoztak esetleg az áron, hanem, amikor az egyik fél már visszavonhatatlanul teljesitett...
eszegfu
@Január: Nem ismertem... kösz.! Én is hasonlókat gondolok a müvészek dijazásáról, de akár más szakmákról is, amit nem lehet igazából mérni valamilyen mértékegységgel.
eszegfu
@silber13:12:04 Ja, meg hálózsákot!!:)) Az még csak-csak nyilvánvaló még nekem is, hogy egyedül nem lehet javitani -- ahogy irod -- mert kell 1 a játszóasztalon, meg jó pár az emeleteken... de igy csapatban is rendkivül nehéz feladat lehet akár a hangolás, akár a javitás, vagy a legapróbb tisztitás is! Tényleg elképedve néztem a belsejét, mint egy elvarázsolt kastély!
Bercifiu
Xavér! Azért volt egy pár balhéd, s nem kellene mindent a kormányra kenni.
KERKA
Varnus a nevét adta egy méregdrága koncerthez, persze az a 18 millió nem mind az övé, az ilyen híres művészek mellett ott élnek mindíg az élősködők is. Akik szeretnek részesülni a bevételből. Nem tudom, hogy melyik város önkormányzata képes egy kultúrális műsorért kifizetni 18 millát, de az a pénz már régen elúszott, abból a művészúr soha egy büdös vasat sem kap már.
verőce21
Hol találunk most így télvíz idején még egy ilyen nagy művészt?
silber13
@perfekt: Festő vásznára való kép. Olyan Verescsagini.
silber13
@verőce21: Akad tán néhány gyenge követője. Majd ha hasonlóképp szólaltatják meg Ravel5 Boleróját, akkor elhisszem, hogy kezdenek hasonlítani zenei gondolkodásban hozzá.
sentinel216
@papa.49: ma, 08:07
"A legfőbb ,,bűne,, az hogy nem akart ,,biodíszlet,, lenni a pódiumon!!! Aki nem hódol be a dádénak, annak nem terem itthon babér))))))))"

Ez itt a lényeg! Nem hagyta, hogy bohócot csináljanak belőle a Heti Hetesben, de nem is állt oda miniszterelnöki kultúra megbízottnak a Kerényi félék mellé.
Bercifiu
@Szeparepa2: Ott nem kell autót vezetni, s nincs baleset.
perfekt
@silber: ma 13:40 re.Érdekes asszociáció--talán láttad a "Háború apoteózisa,"c alkotását?
silber13
@perfekt: Nem rémlik, viszont olvastam a haláláéról meg Port Arturról.
silber13
@eszegfu: 12:20-ra: Nem kell hálózsák! A MÜPA-ban legalábbis nem kell, mert légkondi van, na nem a hallgatóság,. hanem a hangszer miatt. Elég ha lekucióorodsz egy sarokba, és nyugodtan durmolsz. A Notre- Dame- nál már kell a meleg cucc, ugyanígy Esztergomban is!:-))) Ja, meg fülvédő, merte egy nagyobb orgona, ha odaépnek neki, keordítja a fejedet!
mariaberta
Tényleg nagyon sanyarú sorsa van, amiért kénytelen elhagyni a kis Káli kastélyt.

Szerintem inkább megfeküdte a gyomrát a HETI HETES-ben történt részvétel
papa.49
@kamazuka: Addig még beeshet egy ,,jótékony vírus,, a gyógyíthatatlan fajtákból...
Kamcsatka
@kamazuka: Látogatóba , hogy röhögjön rajtad és rajtam.
silber13
@verőce21: 13:01-re kár gúnyolódni azon amihez nem értesz. Ha nem tudsz arabusul, ne beszélj arabusul.
eszegfu
@silber13: 18:50 Igazán megnyugtattál.:))) Komolyra forditva: nem gondoltam, hogy tényleg kell az orgonának légkondi... Kösz. az információkat!
silber13
@eszegfu: De légkondi csak ott van, ahol lehetséges, templomokban nem.Ezért a templom egerei téen kis bundában és kocsmában járkálnak az építményben!:-))) Talán a falusi templomok kántorai húztak először a kezükre levágott ujjú kesztyűt!
eszegfu
@silber13: Ez nem is jutott eszembe! Mármint, hogy hidegben az ember ujjai elgémberednek és csak "nehézkesen" tud játszani. Mindenesetre annak örülök, hogy Xavér elköltözésén (ami nem tul örvendetes esemény!) keresztül "eleveztünk" az orgonáig és erről is megtudtam pár dolgot!
silber13
@eszegfu: Ha visszaemlékszel rá, a buszokon régebben volt kalauz, na én őket láttam anno ilyesmi kesztyűket viselni. Régről emlékszem, a játszóasztalra hősugárzót raktak télen, az jó volt a kezeimnek, de ugyanakkor a fenekem majd oda fagyott az orgonapadhoz!
eszegfu
@silber13: Persze, hogy emlékszem ezekre az ujj nélküli kesztyükre! De akkor jó feszes volt a "popsid"... állandóan fagyos, dermedt állapotban volt.:)))
Eriksson
@silber13: www.youtube.com/watch?v=1v7duyDoz4U
Az jutott eszembe Xavér hallgatása közben, hogy vajon kell-e használati díjat fizetnie a világ különböző helyein az orgonák használatért?
silber13
,,@Eriksson: Te el tudod képzelni, hogy valakit meghívnak egy koncertet adni és azért kérnének tőle pénzt, hogy megszólaltassa azt a hangszert, amiért éppen odahívták? Na az nonszensz! Sőt, koncert előtt még kap előző nap időt megbarátkozni a hangszerrel, az elképzelt beállításokat, regiszterkombinációkat kipróbálni, Szóval a vendéglátóknak ilyen eszébe sem jutna. a tárolóba berakni
herczeg0210
Akinek pici esze van és teheti vagy csak menekül, az itthagyja ezt az országot!!!
Eriksson
@silber13: Arra gondoltam csupán, hogy egy orgona megépítése nem két fillérbe kerül, aztán amikor odahívanak egy művészt, ingyért bocsájtják a rendelkezésére, sőt még fizetnek is érte milliókat, hogy játsszon rajta. Tiszta ráfizetés.
Minden más művész a saját igen drága hangszerén játszik. Nem?
silber13
@Eriksson: Hát...nem tudom... Mert ha például a MÜPA pénzt kérne egy orgonistától, vagy zongoristától egyfajta hangszerhasználati díjként, azt hiszem megnézhetné magát. Bojkottálná az egész világ!
silber13
Tegyem még hozzá, nem csak ezeken a hangszereken játszók jelentenének be bojkottot, hanem nagyon sok világhírű művész és zenekar is. Az pedig az illető országzenéjének és zeneművészetének halálát jelentené.
Eriksson
@silber13: Én sem értem, azt miért nem bojkottálja senki, hogy milliókat kér a fellépéseiért, holott ingyen kapja a fellépési lehetőségeit.
silber13
@Eriksson: Szerintem a tudást, a sokak által áhított élményt kell megfizetni. A hangszer csak egy - nem elhanyagolható minőséggel rendelkező - eszköz. Hallgass csak meg egy Bwch csello szonátát. A lelkedig hatol Na aki ezt tudja, aki ennek a tudásnak a birtokában van, nos ezt ez embert, embereket kell megfizetni
www.youtube.com/watch?v=S6yuR8efotI
eugen4402
@Eriksson: A kérdésedről apám értetlen arca jut eszembe, amikor négyéves koromban vonattal utaztunk Keszthelyre, és én megkérdeztem, hogy a mozdonyvezetőnek is kell-e jegyet venni, hiszen ő is jön "velünk" a Balcsira.:-)
Eriksson
@silber13: Az addig rendben is van. Csakhogy kinek?
silber13
@Eriksson: Erre talán azt mondanám, hogy neked, nemkem, sokunknak kell megfizetni, hogy a mindennapos cirkuszokat feledvén átadjuk magunkat annak a varázslatos valaminek, aminek zene a neve.
prime777
Minden értékes ember elhúz innen,ebből a csodálatos,nemzetes országból.
Elhagyja mindenki a kánaán földjét.
Ennyi sok hülyét.
Igaz?
A viccet félretéve nagyon szomorú ami itt folyik.
eugen4402
Stílszerű lenne, ha majd Pakson végleg lekapcsolják a villanyt, aláfestésként Xavér játszaná a D-moll toccata és fugát, fokozatosan elhalkulva...Aztán csend és jótékony sötétség.
Eriksson
@silber13: Ha megfizetjük, akkor hol a probléma? Akkor az orgonatulaj is ki tudja fizetni a művész felé, nemigaz? Ha meg a bevétel nem elég, akkor pótolja a saját zsebéből valaki, hogy a művész úr nehogy disszidáljon?
Eriksson
@prime777: Bizony szomorú. Mert ha valakinek valami nem tetszik, akkor már húz is el? Szerintem Xavérnál elkényeztetettebb művész nemigen van még Magyarországon. Mit mondjon a többi?
silber13
@eugen4402: OK! Legyen Már csak azt mondd meg, melyik D-moll toccátát szeretnéd, mert van abból kettő is. A közismert D-moll toccata (BWV 565) és az ugyancsak D-moll (dór) toccata BWV 538 számmal. Egyébként szerintem nem lenne szerencsés a fokozatos halkulás! Erőteljes darabok!
silber13
@Eriksson: Gondolod? Nézd csak meg Bogányit, a csodazongora elkényeztetett, pénzzel kitömött Kossuth- díjas atyját!
Eriksson
Nem tartom jellemes dolognak, hogy Magyarországon tanult, kiművelődött értelmiségiek, tudósok, különböző művészeti ágak képviselői hirtelenjében csak úgy, engednek a nyugat agy- és tehetség elszívásának, mert őket itt és most nem fizetik meg.
Akikkel együtt voltak gyerekek, akikkel együtt jártak iskolába, együtt kocsmáztak egyetemista korukban, vagy akik elősegítették boldogulásukat, vagy csak egyszerűen lélegzetvisszafojtva lesték karrierjük alakulását, azok csak annyit érdemelnek, hogy csá, most veszem a kalapom?
eugen4402
@silber13: Természetesen a "közismertre" gondoltam. Jól van, meggyőztél, az elhalkuláshoz nem ragaszkodom, mert egy teljesen üres Kárpát-medencében amúgy se' venné észre a kutya sem. Sőt, hadd zengjen, talán az alvók is felébrednek, még "lámpaoltás előtt".
Eriksson
@silber13: Csak nem arra gondolsz, hogy Bogányi nem az a zongoraművész és zongoraújragondoló aki ezt nem érdemli meg?
silber13
A zongora újragondoló azért nagyon erős kifejezés, mint ahogy a hangszer tervezett ára is! Szerintem legjobb esegben közelíthet a Steinway D-274, vagy a Fazioli f-308 árához, de semmiképp sem ér többet!
prime777
@Eriksson: Ez nem olyan "nem tetszik valami" ,hogy most nem kapott banánt vagy nem volt bélszín a boltban.
Hanem a közhangulat.
Félnek az emberek,nem mernek beszélni sem mert a falnak is füle van.
A megkülönböztetés,hogy ha te baloldali vagy,illetve nem osztod ezt a fajta rendszert és filozófiát akkor komcsi vagy meg hazaáruló.
A folyamatos zsidózás.
Ha nem a kormánynak nyalsz akkor bizonyos helyeken nem vagy kívánatos,sőt ellehetetlenítenek.
És még sorolhatnám.
Nyomasztó itt élni.Bizony.
Itt csak azoknak jó akik "szeretik" a fideszt,ergo megvannak fizetve,ezért hajlandóak bárminemű szervilizmusra.
Ja és ráadásul valami 50 milliós tartozásról is beszélt.
De nem is a pénzel volt baja szerintem,hanem ahogyan írtam.
A közhangulat miatt.
Undorító ez ami itt folyik.Ennyi.
Aki tehetséges az elmegy innen ebből a fertőből.
Aki itt marad az meg vagy tűr,vagy jól él ennek a rendszernek köszönhetően és asszisztál ehhez a ganéhoz ami itt van.
Előbb néztem,kérdezték az embereket mit gondolnak a politikusok adóbevallásáról.
Látni egy jó párról,hogy fél.Nem mer inkább semmit mondani,vagy hát nem is tudja.Elhiszi meg nem is.
Egyszerűen nem meri kimondani a kamerába.Mert még kirúgnák a munkahelyéről.
Ez még csak ilyen lightos diktatúra.
Egy cigány csávó mondja ki a frankót,hogy "csaló banda az egész bagázs,ők a földesurak mi meg a jobbágyaik."
Szóval ezért mehetett el a Varnus Xavér.
Nem kell ehhez elkényeztetettnek lenni.
verőce21
@silber13: Érdekes az orgonabelső, amit felraktál. Tényleg nem értek hozzá, sosem jártam még benne. (legközelebbi szabadságomra oda utazok.) :)
Eriksson
@silber13: Igazából nem értek én ehhez. S valójában mindegy is. Nem akarok én ezen vitatkozni se, csak szerettem volna megérteni, hogy Xavérnak mi a baja, mert nem az 50 milla, az hottziher. Meg ha annyi csak a kintlévősége, nem hiszem, hogy kenyérgondjai lennének. Valami más van ott a háttérben. S ha a nagypolitika, hát akkor sajnálom. Egy olyan kaliberű művésznek mint Xavér, nem is kéne ilyesmivel foglalkoznia.
silber13
@verőce21: Arra azért vigyázz hogy 2 napi kaja és GPS legyen nálad!:-))
Eriksson
@prime777: Leginkább a zsidózás felemlegetése az, ami kibökte a szemem az írásodban. Kifejtenéd bővebben, hogy mire gondolsz?
Xavért a zsidók üldözték el?
silber13
@Eriksson: Tudod, lehet ő nem is foglalkozna a nagypolitikával, de el tudom képzelni, hogy a politika foglalkozik vele. Meg aztán ott az a randa " művészvilág! Ianus arcú siserehad Ismerem őket, benne éltem akaratomon kivül az egészben Szóval lehet ez is, meg a mocskolódó " buzizás" Az beteszi az ajtót.
prime777
@Eriksson: "Leginkább a zsidózás felemlegetése az, ami kibökte a szemem az írásodban"
"Xavért a zsidók üldözték el?"
Ezt most komolyan kérdezed?
A közhangulatról beszéltem előbb.
Aki másképpen gondolkodik mint a fidesz az komcsi,libsi,bolsi,na meg mocskos zsidó.
Én egyik sem vagyok például,csak látom,és ehhez nem kell még nagyon ki sem nyitni a szemeimet ahhoz ami ma itten történik.
Szóval a megkülönböztetés és az oszd meg és uralkodj elve miatt húzott el innen feltehetően.
A pénz szerintem nem érdekelte.
Úgy gondolom,hogy 50 millió neki is pénz,de nem számottevő.
Nem hiszem,hogy ilyen miatt "lelépett" volna.
Viszont amiket fentebb írtam azok miatt már annál inkább.
Mert ez az "eszme" mindenhova berágta már magát.
Uszítás,gyűlöletkeltés ,az emberek állandó szítása.
A művészéletben is láthatod mi folyik.Ilyen színház,olyan színház.
Megy a megkülönböztetés mindenhol,a furkálás ezerrel.
Bár ő egy gazdaságilag szuverén ember,mert a tehetsége révén megteheti,de van olyan amikor már bántja a szemedet az a bűz és az a mocsok amit nem bírsz elviselni ép ésszel.
Mármint ami körülötted folyik.
Elég volt ebből,telítődött aztán lépett.
Megteheti.
Amúgy én nem követtem sosem az ő pályáját.Csak azt láttam mennyire szeretik őt az emberek és milyen sikeres abban amit csinál.
Annyi,hogy láttam pár interjúját meg mikor bent volt Fridinél.
És a Heti Hetesben is kifejtette a véleményét.
Viszont a "HH" még neki is sok volt.
Eriksson
@silber13: Az Index archiv ezt írja: "Varnus Xavér

Varnus Xavér - ha csak orgonálna, ha csak tévében próbálkozott volna műsort vezetni, ha csak másságával tüntetne, ha csak úgy nézne ki, mint Mozart erős ellenszélben, akkor talán... talán nem is lenne irritáló. De ő egyszerűen nem engedi meg, hogy csukott szemmel hallgassuk játékát. Más kérdés, hogy nem is mindenki merné a jelenlétében becsukni a szemét. Ki fogja azt egyszer már végre megfejteni, honnan tör elő színészekben, zenészekben az a vágy, hogy műsorvezetők is legyenek, vagy esetleg csak azok, hogy nehogy azzal töltsék idejüket, amihez valóban értenek? Honnan az olthatatlan szenvedély ebben az egzaltált, fura emberben, hogy szexualitását az arcunkba robbantsa bizonyos leharcolt televíziókban, ágyban fekve vezetve műsornak nevezett ad hoc elemhalmazokat, majd aztán megint orgonáljon kicsit, roppant komolyat és roppant komolyan, ehhez persze bekúszva néhány reggeli műsorba csak per reklám, majd végül újra pletykalapok címoldalára settenkedjék és esetleg - mi már ezt várjuk testületileg - a kutyák lehetséges boncolási módjairól tartson szakelőadást?"

S ha kicsit megszólják, már világgá kell szaladnia?
Eriksson
@prime777: Mióta a világon vagyunk, politika mindig volt. Ilyen is, meg olyan is. Kibírtuk. Zsidók is voltak mindig, akik szívesen éltek Magyarországon. Sőt! Most mi változott?
Érdekes módon 2010 óta semmi sem kibírható. Vajon miért? Talán mert a liberálisok elvesztették a választást? Magam is meglepődök sokszor, hogy milyen rágalomhadjárat folyik egyik vagy másik ember, vagy embercsoport ellen. De főleg a zsidók részéről.
bakegya
Hogy Xavérnak mi a baja?-nem neki van baja!
Talán ha csakkk annyi,hogy a varászlói házát-amit Ő KIS PROVANSZHOZ volt képes hasonlítani és kialakítani-jó néhányszor feltörték,pontosan úgy mint a mi csodaszép udvarházunk a szomszéd falu közepén.(én is odahagytam,pedig olyat a büdös éltben eyetlen skanzen sem fog tudni felmutatni-hagyományőrizetlen multunk emlékére! -hogy az a falu főutcáján fel volt szerelve 150 évre visszamenőleges tárgyi emlékeink tömegévelNénénket hagyták meg nekünk kifosztva,megfélemlítve)
Az értelmiségi ha még gondolkodni is képes itt nem kell-csakkk a rabszolgák-ki az a hülye aki bolognaiba kétszer ír szakdolgozatot,duplán védi a diplomát ,képes mondjuk angol-német szakfordításra,és pl mégszakmagyakorlaton is saját költségen,itthon aztán elhelyezkedni 120nettó20-20nyelvvizsga -tartsd el magad aztán ha harminc vagy és még doktoriképzésre is gondoltál-család one.A művészi tudat és alkotóerő nem beskatulyázható-és az a normális aki most a világpolgárságát éli meg,nem az illiberós kutyafaxálkodós dilijét a teknősnek!
Amikor végeztem nekem már akkor az volt az első ,hogy hol fizetnek többet.Karrier itthon???
TESSÉK MEGNÉZNI A TANÁROKAT-EGY VIDÉKI PRAKSZIS MILLIÓS BERUHÁZÁST IGÉNYEL...ne hülyítsük már egymást a vállalkozói be-és leosztásból milyen az a karrier amivel még átlagos szintű életnívón is élni lehet?
Az értelmiségi-közszolga.de itt már csakkk cseléd lehet a felcsutkai mészáros biodízel birodalomban!
csa-csa
@picike: remélem vissza se nézett erre a tetves szemétdombra!
silber13
@Eriksson: Sokat röhögtem ezen a cikknek nevezett izén! Mikori évjárat ez?:-)))))
Eriksson
@silber13: Pár éves biztosan, de van benne valami. :)))
prime777
@Eriksson: " Mióta a világon vagyunk, politika mindig volt. Ilyen is, meg olyan is. Kibírtuk. Zsidók is voltak mindig, akik szívesen éltek Magyarországon. Sőt! Most mi változott?
Érdekes módon 2010 óta semmi sem kibírható"
Bicska kinyílik az ember zsebébe ha felhozzák,hogy mi változott 2010 óta?
Ráadásul teljesen érthetetlenül és rácsodálkozva kérdezve.
Egyik barátommal még ősszel beszélgettem (World Of Tanks-ozás közben :p)aki mindig is olyan lightos fideszes volt.
Játszottunk,egy szakaszban voltunk,közben meg ment a skype és feljött a politika.
Ő azt mondta nekem,amit már itt is említettem,hogy jó ez a diktatúra ami most van.
Szeret ebben élni.
Mondom akkor ez diktatúra szerinted is?
Azt mondta,hogy természetesen.Ezt érezheti,láthatja mindenki,még az is aki totál hülye,meg az is aki nem akarja.
De ez csak ilyen lazább fajtája a diktatúrának.
Azt mondja nem az van mint mikor az mszp volt,hogy mindenki jártathatta a pofáját.(említette a melegeket is meg a cigányokat stb).
Most kuss van.
Nevettem rajta,de azért annyit megemlítettem neki,hogy érdekes ez a felfogás kicsit.
Sőt azt is mondta,hogy persze,hogy mindent ellopnak.Minden az övéké lesz,ehhez kétség sem fér,stb...
Úgy sem tehetünk ellene semmit.
Meg őt ez nem érinti ,így hát nem is érdekli.
Aztán lőttük tovább a tankokat.:p
Egyébként cnc-s a srác,jó szakember.Jól is keres.
Sőt lehet kimegy németbe is most mert ott aztán sokkal többet tud összehozni.
Szóval ennyi változás van 2010 óta.
És ezt látod egy olyan is tudja aki mindig is fideszes volt.
Na de hagyjuk ezt,nem akarok már ezen vitázni senkivel.
prime777
@bakegya: Basszus,alig tudlak elolvasni.:p
Eriksson
@prime777: Én sose voltam fideszes speciel, zsidó rokonaim viszont vannak.
"Na de hagyjuk ezt,nem akarok már ezen vitázni senkivel".
micfild
@KERKA: én Sopronra tippelek.. mint határközeli városra .. és Sopron mindig fideSSes város volt.. Ott az összes önkormis választást a fideSS nyeri.. már 22 éve.. és igy nem is annyira meglepő.
prime777
@Eriksson: Nem akarok veled veszekedni tényleg.
Egyszer megtörtént,azóta nem akarom.
Csak felbaszom magamat.
És tudom,hogy kicsit te is ilyen vagy.:p
Azt megkérdezni viszont,hogy 2010 óta mi az a kibírhatatlan dolog?
Hát ez elég meredek na.
Erkölcsileg és morálisan sem változott semmi. :p
KERKA
@micfild: én is erre tippeltem, de végül is mindegy, lehetne akár Békéscsaba is, az eset elég ronda.
Varnus elmegy,mert tele van a bugyra úgy ám blokk mindennel. ne szomorkodjunk, nekünk itt marad a Mága. Amíg pénzzel tömik:))
Eriksson
@prime777: Á, ha ki lehetett bírni az előző kormányokat, ezt is ki kell valahogy bekkelni. Csupán hozzáállás kérdése, mert semmi sem tart örökké.
Nekem az esik rosszul, hogy maga az ország, meg még az itthon lévők vannak feszt olyan helyzetbe hozva, hogy szégyenkezhessenek a magyar (vagy éppen magyarnak valló) mivoltuk miatt.
Én itt születtem, itt élek és itt is akarok meghalni, bűntudat nélkül. Mert a kialakult helyzethez semmi közöm.
Lepényleső
Aki erre a helyzetre a végleges kifejezést testálta,az nem ismeri annak jelentését?
bakegya
@Eriksson: "...MERT A KIALAKULT HELYZETHEZ SEMMI KÖZÖM..." köszonjük,és ez itt a végszó?- ÉS TELJES KIELÉÁGÜLÉS!(a nélkül,hogy egyetlen hangot is leütnénk) a ZONGORÁN.HAJRÁ MAGYAROK!
Eriksson
@bakegya: Van valami ötleted a változtatásra? Szívesen meghallgatom.
(Azzal, hogy itt téped a szád, nem vagy beljebb semmivel).
bakegya
@Eriksson: van.és még képes vagyok tenni is éppen eleget-pl olyannyira bajbajutott embertársaim kis életkéért amennyi az erőmből és tudásomból telik és ez egészen addig így lesz amíg fel vagyok képesa emelni a fenekem,még ebben a fene nagy NARANCSKÖDBEN IS PÁRTFÜGGETLENÜL-na jó,nem egészen!-és hogy még jobban felbosszantsalak-habár ehhez aztán semmi közöd -Tanítani is képes vagyok még amihez értek,nem középiskolás fokon.
Eriksson
@bakegya: Miért bosszantanál fel? Tedd a dolgod a magad módján, én is a magamén.
És a most kialakult helyzethez tényleg semmi közöm. Nem segítettem hozzá a magyar embereket a széthúzáshoz, egymás tiszteletlenségéhez, lövészárkok ásásához, különböző nemzetiségek egymást gyalázásához. Azt hiszem, ha mindenki csak ennyit tenne hozzá a közhangulathoz mint én, békesség lenne a földön.
mariaberta
Nem csodálom. Ebben az országban már nem lehet élni. A fiatalok, középkorúak még elmehetnek, jó nekik!
Borsodi
Jól tette ez az Ország a végéhez közeledik.Egyre rosszabb lesz,és nehezebb megélni.Szét kell nézni Borsodban olyan mint az alma kívül szép de belül rohad.Putrisodunk rendesen.Lassan már a Magyar a kisebbség,
bakegya
@Eriksson: TÉNYLEG IGAZAD VAN A SZÁJTÉPÉS NEM SEGÍT-abba is hagyom-megyek dolgozni,ma már háromszor három felé hívtak ...
Eriksson
@bakegya: További szép napot kívánok. :)))
görbetükör
"...sírva tallóz aki él:
Király, te tetted ezt!”
földlakó
@Eriksson: Annyit kér amennyit akar. Nem kötelező meghívni.
Eriksson
@földlakó: Biztos úgy van. Kérdés, megéri-e
vadsanca
@görbetükör: "Fején találtad a szöget!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.