Több mint félmilliárd, egészen pontosan 570 millió forint pénzintézettel szembeni tartozás szerepel Tapolczai Gergely fideszes képviselő vagyonbevallásában – szúrta ki a Népszabadság.

A tartozás érdekessége, hogy a honatya egyetlen év alatt szedett össze ennyi tartozást, mert tavaly még csak 10 milliós adósság szerepelt a bevallásában.

A képviselő jövedelme és vagyoni helyzete sem magyarázza, hogy  honnan ez a hatalmas tartozás:

Tapolczai nem tartozik a vagyonos politikusok közé, mindössze egy kaposvári ház és egy balatonlellei üdülő tulajdonosa, megtakarításai a kétmilliót sem érik el, egy KIA autója és egy robogója van. Képviselői tiszteletdíján felül évente pár ezer forintnyi összeget kap oktatói tevékenysége után.

A Népszabadság utánakérdezett a képviselőnél, hogy nem elírás történt-e.

A Fidesz később közölte, hogy a képviselő hibásan töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, de azt nem mondták meg, hogy mekkora a helyes összeg.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Ez a Gergely is megnyithatta a PÉNZCSAPOT-mért ne tenné,ha a főnöke is ezt teheti SIKERESEN a saját pereputty és a haverok saját zsebére.A fidess maffia már a látszatra sem ad!
bakegya
Ez a Gergely is megnyithatta a PÉNZCSAPOT-mért ne tenné,ha a főnöke is ezt teheti SIKERESEN a saját pereputty és a haverok saját zsebére.A fidess maffia már a látszatra sem ad!
papa.49
Éveken keresztül lesz mire kenni a dolgot...
pbalage
Biztosan javítani fogja, mert fillérben írta be a tartozását, és nagyon pontos akart lenni.
eszegfu
Ebben az esetben hihető, hogy elgépelte az összeget. Hiszen, ha 570 millió Ft-tal tartozna, akkor látszana, hogy gyarapodott volna valami szántóval, vagy akár egy társasházzal. Azt nem tudom mennyi lehet a képviselői illetménye, mert 4 gyermek + lakásrezsi mellett elég nehéz 1 év alatt több mint 4 mill. Ft hitelt visszafizetni, mert ez havi kb. 358 eFt átlag törlesztést jelent ...bár lehet, hogy minden külön keresete, esetleg a szülők valóban besegitettek 1-2 millióval. Ez azért nem olyan elképzelhetetlenül nagy összeg... ugy gondolom. Egyébként, mint embert nagyon kedvelem (nem is tudtam, hogy fideszes!), közvetlen és mellette nagyon jó tanárom volt (siket jelnyelvet oktat)!
kukac50
Ha egy képviselő képtelen helyesen kitölteni a vagyonnyilatkozatát akkor nem büntethető az ha egy kisvállalkozó vagy a dolgozó kis ember hibásan tölti ki az adóbevallását!
Csak akkor várhatunk el valamit másoktól ha mi jobbak vagyunk igazságosabbak és becsületesebbek!
Hazug vagyonnyilatkozatot tevő politikust is vizsgálja ki a NAV!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.