A parlamenti képviselők és kormánytagok mellett több állami tisztségviselő is beadta éves vagyonnyilatkozatát a hétfői határidőig. Így például az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a Magyar Nemzeti Bank, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetői is, akiknek a tavaly év végéről szóló beszámolói az Országgyűlés honlapján olvashatók.

Az ÁSZ elnökének ingatlanvagyona nem változott. Továbbra is felerészben birtokol egy örökségből származó 345 négyzetméteres békéscsabai telket, amelyen egy 91 négyzetméteres ház áll, valamint tulajdonosa egy garázsnak.

Domokos László az előző évi bevallásával megegyezően 9/10-edes arányú tulajdonosa egy fővárosi XIII. kerületi 122 négyzetméteres lakásnak, valamint egy 7000 négyzetméteres újkígyósi szántónak. Haszonélvezeti joggal rendelkezik egy 63 négyzetméteres budapesti, V. kerületi lakás felett és autójaként is még mindig a 2003-ban vásárolt Skodát tüntette fel.

Domokos László államkötvényeinek értéke összesen 10 millió forinttal nőtt: míg hagyományos kötvényekben továbbra is 5 millió forintot tart, addig prémium kötvényekben 5 millió forinttal több 11,7 millió forint megtakarítása van, amit 5 millió forint értékű, újonnan vásárolt Bónusz Magyar Államkötvény egészít ki. Ezzel egy időben részvényei ára 850 ezer forintról 420 ezer forintra csökkent, befektetési jegyeinek jelenértéke pedig az előző évinél 5 millió forinttal kevesebbet, 23 millió forintot tesz ki. Az ÁSZ elnöke az előző évi 1,8 millió forint után idén már nem tüntetett fel kamatozó kincstárjegyet, takarékbetétben elhelyezett vagyona azonban a korábbinál 1,2 millió forinttal többet, 5,9 millió forintot tesz ki, míg készpénzállománya 900 ezer forintról 3,1 millió forintra nőtt, pénzkövetelésként pedig továbbra is 7,8 millió forintról nyilatkozott.

A számvevőszéki elnök a juttatásként laptopot, mobiltelefont és gépkocsit tüntetett fel.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke megtartotta 150 négyzetméteres balatonakarattyai családi házát. A jegybankelnöknek tavaly év végére elfogyott az előző évi 2,8 millió forintos takarékbetétben elhelyezett megtakarítása, készpénze ugyanakkor mintegy másfélszeresére, 2,4 millió forintra nőtt. A jegybankelnök az idén feltüntetett továbbá 9 millió forintos pénzintézeti számlakövetelést, továbbá a tavalyi 14 millió forint után 52 millió forint más jellegű kintlévőséget.

Az adóssággal továbbra sem rendelkező Matolcsy György havi 2,3 millió forintos bruttó jövedelmén túl tavaly – az előző évi 20 millió forint után – 43,8 millió forint osztalékot vett fel a teljes egészében a tulajdonában lévő Magyar Gazdaságfejlesztési Intézettől. Emellett jelezte, jótékony célra fordította a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány kuratóriumi elnökeként járó évi nettó 5,9 millió forintot, valamint a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány kuratoriumi tagságért kapott évi nettó 4,2 millió forintos jövedelmét.

Matolcsy György vagyonnyilatkozata alapján telefon- és gépkocsihasználatra jogosult.

A GVH elnöke megtartotta Telkiben az 1154 négyzetméteres telken álló 292 négyzetméteres házát. Juhász Miklós autót, más járművet most sem tüntetett fel, a hathavi illetményét meghaladó értékű ingóságok között pedig évek óta egy 1980-ban ajándékba kapott asztali lámpát szerepeltet.

A versenyhivatal elnöke részvényeinek értéke nem változott jelentősen, tavaly év végén 2,5 millió forintot tett ki, ahogy készpénzben is továbbra is mintegy egymillió forintot tart. Az előző évben feltüntetett 6,5 millió forintot érő államkötvényeit ugyanakkor eladta, pénzintézeti számlakövetelése pedig mintegy 10 millió forinttal emelkedett.

Juhász Miklós juttatásként autót, telefont és laptopot használ.

Polt Péter legfőbb ügyész továbbra is 50 százalékos tulajdonosa egy budapesti, II. kerületi 110 négyzetméteres lakásnak, valamint egy teremgarázshelynek. Továbbra is megvan még 30 négyzetméteres fónyi pincéje, valamint a Lovason 2014-ben vett mintegy 700 négyzetméteres, művelés alól kivett területe, amelyen egy 16 négyzetméteres hétvégi ház áll. Polt Péter a bárdudvari szántóját is megtartotta, ugyanakkor a korábban felerészben tulajdonolt, több mint 3300 négyzetméteres telken álló regéci, 75 négyzetméteres házat már nem tüntette fel idei vagyonnyilatkozatában.

A legfőbb ügyész még 2014-ben a feleségével közösen vásárolt egy Opel Mokkát.

Kamatozó kincstárjegyeinek értéke félmillió forinttal 4,5 millió forintra emelkedett, készpénze pedig 1 millió forinttal több, 2,5 millió forintja van. Számlakövetelése az előző évi 3,1 millió forintról 10,5 millió forintra nőtt, magánszemélyekkel szembeni, feleségével közös tartozása pedig az előző évhez hasonlóan ismét 5 millió forinttal csökkent, így tavaly év végén 18 millió forintot tett ki.

Polt Péter közölte azt is: az OTP-től kapott devizahitel-visszatérítésből 5,7 millió forintja származott, míg a Népszava 1 millió forintos kártérítést fizetett neki. A legfőbb ügyész továbbra is tanít a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és az ELTE-n is, előbbitől havonta bruttó 390, míg utóbbitól 230 ezer forintot kap. Legfőbb ügyészi illetménye 2015-ben összesen 25,6 millió forint volt.

Polt Péter a juttatásai között továbbra is egy Volkswagen Touareget használ, telefonjai mellett pedig bruttó 200 ezer forint cafeteriát és 968 ezer forint "rezidencia költséget" tüntetett fel.

Az NMHH elnöke egy budapesti, V. kerületi 141 négyzetméteres lakással rendelkezik, valamint felerészben tulajdonosa és haszonélvezője egy II. kerületi, 150 négyzetméteres családi háznak, amely egy csaknem 670 négyzetméteres telken áll.

Karas Monikának egy 2002-ben vásárolt Renault Clio-ja van, és előző évi vagyonnyilatkozatával szemben 22 millió forint készpénzt is feltüntetett, havi bruttó 1,3 millió forintos fizetése mellett.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Nem is csodálkozok, hogy mindegyik olyan szegény. Mi a szarért nem adnak fizetést, legalább 5 helyről! Na meg, nem 47 ezret, kellene de nem ám... négy és fél millát havonta!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Csak? Hiszen napi 38 órát is dolgoznak azon,hogy sikeresen működjön az apparát,- ellenünk.
kukac50
Egy helyről kapottat sem érdemli meg!
RonaGyuri
Én nem értem miért rinyálnak az egyetemi oktatók, hogy gyenge a fizujuk? Egy legfeljebb néhány órát teljesítő (az egyetemi okatók egyéb kötelességeitől mentes) harmad vagy negyed állású óraadó ilyen pénzeket kap! =))
enslaved
@RonaGyuri: Sógornőm egyetemi oktatóként, immunológusként olyan havi 800 ezret keres, rólam meg már ne is beszéljünk...A politikusok szegényebbek lassan, ahogy elnézem:-))
egyvandor
Mi semtermészetesebb, hogy egy főügyész több helyről kap fizetést.
Egyrészt gondolom nincs eléggé megbecsülve (hát teljesítményével, erkölcsi tartásával nem is szolgálná meg)
Másrészt egy ilyen pozíciót akár harmadállásban is el lehet látni.
Harmadrészt ha életét becsületét (volt neki valaha is?) áldozza Gorbán korrupt rendszeréért, akkor neki miért ne járhatna több forrásból is fizetés?
feleselek
"Klasszikustól" idézem: Mindenki annyit ér, amennyije van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.