Idén is eljött a vagyonnyilatkozatok benyújtásának határideje, a nap, amikor a fideszes politikusok a szokásosnál is cinikusabb hazugságokat vetnek papírra a vagyonukkal kapcsolatban – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

A „családi összefogásokkal” és táguló lakásokkal tűzdelt vagyonnyilatkozatok az elmúlt években megmutatták, hogy a jelenlegi vagyonnyilatkozat-tételi rendszer alkalmatlan a képviselők vagyonosodásának ellenőrzésére. A DK már több alkalommal, két törvényjavaslatot is benyújtott a jelenlegi rendszer szigorítására, a Fidesz természetesen mindkettőt leszavazta.

Kemény vagyonosodási vizsgálatokat ígér a DK az Orbán utáni időkre

Az egyik javaslat azt tartalmazta, hogy a vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett képviselők és családtagok vagyonnyilatkozata bárki számára elérhető, kereshető, összehasonlítható legyen az interneten, ha pedig azok hiányosak, vagy valótlant állítanak, akkor a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást bárki kezdeményezhesse ellenük. A másik törvényjavaslat azt írta elő, hogy a hivatali időn túl is megőrizzék és elérhetővé, összehasonlíthatóvá tegyék az önkormányzati képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozatait.

A Demokratikus Koalíció Sokak Magyarországa programja szerint szigorítani kell a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást, továbbá átfogó vagyonosodási vizsgálatnak kell alávetni minden állami és önkormányzati vezetőt a megbízatása elején és végén. A DK által képviselt Sokak Magyarországa nem fogja hagyni, hogy a kevesek eltitkolhassák a vagyonukat a sokak elől – áll a DK közleményében, melyet Gréczy Zsolt jegyez.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Fosnak is rendesen, nem véletlenül szeretnék módisítani az alaptörvényt
aztán lenne szükségállapot és ők maradnának hatalmon.
De remélem eljön a végítélet napja erre a rablóbandára !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@Szókrakész: "Tűsarkú cipőt minden szépségkirálynőnek."
... én már nem tudok benne tipegni..-:)))
Szókrakész
Nem, csak szép és királynő vagy, de még szerény is???
volvós
Mi a röhögnivaló, g------ik ???
A saját fotótok,...udvari bohócok ???
Szókrakész
Majd felbérelik Budait, a fideszes csontvázrégészt, hogy ne derüljön ki senkiről semmi, de a látszat meglegyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.