10-ből 7 család szigetelt otthonra vágyik, mégis leginkább az utcát fűti, és csak minden 5. magyar otthon szigetelt megfelelően ​a Knauf Insulation felmérése szerint. Az év leghidegebb hónapjában, januárban a magyar családok 54%-a átlagosan 25-30 ezer forintot, 11%-a pedig 30-40 ezer forintot költött fűtésre, 12%-uk esetében viszont ez a kiadás a 45-50 ezer forintot is elérte vagy meghaladta. A legtöbb fűtési célú energiát a családi házak fogyasztják. Ezen ingatlanok magas számából és rossz energetikai állapotából adódik, hogy a hazai lakóépületek energiafogyasztásának 81%-át a családi házak teszik ki. Érdemes elolvasni a hivatkozott cikket, további érdekes adatok derülnek ki belőle...

Feltöltő: kornytech
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@kornytech: (14:17) Saját magam hallottam éppen elégszer.
coni
"Senki ne szigeteltesse a házát, csak ha végleg megőrült!"
Az ilyenek miatt sokkal magasabb a magyar lakosság és az ország energiafüggősége.
Ha felmegy az energiahordozók ára (pl az olaj visszamegy 30-ról 100 Dollárra) az emberek meg fognak fagyni a szigeteletlen lakásaikban az ipar pedig versenyképtelen lesz.
verőce21
@coni: (16:57) Túl sok dajkamesét hallgatsz, esetleg a bankok ügynöke vagy.
kornytech
@coni: így igaz, az energiafüggőség tényleg probléma
verőce21
@kornytech: (18:06) Az ország energiafüggősége és a semmitérő utólagos hőszigetelés két külön téma. Nem egy malomban őrölünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.