Csaknem egyhangúlag a sztrájk mellett döntött szerdán a Vasutasok Szakszervezetének választmánya arra az esetre, ha továbbra sem járnak eredménnyel a MÁV vezetésével folytatott bértárgyalások. A másik „erős” érdekképviselet, a VDSZSZ Szolidaritás is hasonlóan foglalt állást, egyre nagyobb az esélye a munkabeszüntetésnek – írja az MNO.hu.

A tervek szerint hétfőn jelentik be a tervezett munkabeszüntetés részleteit. A MÁV-nál november óta húzódnak a bértárgyalások.

A munkavállalók 5%-os alapbérfejlesztést, és elsősorban a létszámhiánnyal küzdő területeken 2,7 százalékos differenciált bérfejlesztést követel. A MÁV kezdetben 0,5 százalékos differenciált bérfejlesztést és az alapbér további fél százalékának megfelelő nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítést javasolt. Az MNO.hu szerint, a vasúttársaság vezetése azóta elmozdult erről az álláspontról, de még mindig csak kevesebb mint a felét ajánlotta annak az öt százaléknak, amit az érdekképviseletek alapbérfejlesztésben kérnek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Itt az ideje, hogy ez a kormány is vakarja a fejét és megtudja mi az, amit ezelőtt majdnem hat éve nyolc éven keresztül csinált az ország népével. Amúgy talán a mezőgazdasági vállalkozók eladták a luxus traktorjaikat, mert nem nagyon mozgolódnak a földá(t)rverésekkel kapcsolatban... akkoriban kevesebbért is feldúlták a fővárost.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.