Az MSZP alakulása óta elkötelezett a magyar emberek biztonsága mellett – jelentette ki Tóbiás József, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője, aki pénteki sajtótájékoztatóján arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fejezze be a baloldalról való hazudozást.

Az MSZP elnöke Orbán Viktor reggeli rádióinterjújára reagált, amelyben a kormányfő a terrorveszélyhelyzetről szóló tervezett alkotmánymódosítással kapcsolatban azt mondta, a baloldal nem tekinti igazi veszélynek a terrorveszélyt. Tóbiás József úgy fogalmazott: nagyon unja már, hogy a miniszterelnök az ellenzék megbélyegzésével foglalkozik. Határozottan visszautasította Orbán Viktor szavait és kijelentette: az MSZP alakulása óta elkötelezett a magyar emberek fejlődése, biztonsága és európaisága mellett.

"Fejezze be a miniszterelnök a baloldalról szóló hazudozást, gyalázkodást és a kommunikációs trükkök helyett valódi felelős kormányzást valósítson meg" – jelentette ki.

Az oktatásról szólva Tóbiás József kijelentette: Orbán Viktor nem mond igazat, mert az oktatásban nem jó, hanem nagyon rossz irányába mennek a dolgok. Valódi, mélyreható változásokra van szükség, ezt üzente meg közel 500 intézmény és közel 30 ezer pedagógus, diák és szülő – tette hozzá.

Közölte: elvárják, hogy a kormány azokkal üljön le tárgyalni, akik meg merték fogalmazni az oktatással kapcsolatos nyílt levelet és meg merték szervezni a demonstrációkat, a tárgyalás alapja pedig az általuk megfogalmazott 25 pontos javaslat, kell, hogy legyen.

MSZP egyértelműen a tanárok, a diákok és a szülők mellett áll ebben a kérdésben – jelentette ki Tóbiás József.

Tóbiás József arról is a beszélt, hogy az MSZP kezdeményezése nyomán született bírósági döntés szerint Matolcsy György jegybankelnöknek egyértelműen meg kell mondania, hogy mire költötte a több évig saját vagyonaként kezelt 260 milliárd forintot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.