Megtelt a Balaton, ezért megnyitották a zsilipeket, hogy csökkenjen a vízszint. A szél Zamárdinál kifújta a tó vizét a medréből – olvasható a SONLINE.hu-n.

Az élénk szél miatt a déli parton több helyütt is áznak a strandok, a partközeli területek. A magas vízállásnak köszönhetően a szél Zamárdinál is kifújta a Balaton vizét a medréből, „vészhelyzet” azonban sem ott, sem más, mélyebben fekvő területen nincsen, ám mivel a vízelvezetők is teltek, a szivattyúk is készenlétben állnak a déli part több településén.Csurig megtelt a Balaton, víz alatt a strandok

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Jéééézusom...bő évtizede még csövön akarták tolni a vizet a kiszáradni készülő Balatonba...erről akadémikusok is vitát nyitottak. Qurva nagy szerencséje az országnak, hogy a természet gyorsabb volt.

Hajrá Balaton!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Legalabb a halacskaknak jobb eletteruk lesz, frissebb, oxigendusabb vizecskejuk...:o)))
dömdödöm
Lassan lehet készülődni a 3 hónapos harácsolásra .:-(((((((((((((((((((((((
Fradigege
Hagyjuk már a hülyeséget. Több, mint 10 éve azon ment a rinyálás, hogy el fog tűnni a Balaton. Évekig alacsony volt a vízszint. Sivatagosodás, apokalipszis, minden volt. A Balatonnak van egy természetes területe. A zsírosok beépítették a partvonalakt. Néha kitör. Belvíz az van. Ez teljesen normális. Beépítették a partvonalakat okosba és ez lett. Na, és. A Sió-zsilippel lehet szabályozni a vízszintet. Ki kell nyitni. De rinyálás az van. Attól fosnak, hogy megint száraz nyarak lesznek, majd hómentes telek és leeshet a vízszint. Egy húzos kánikula alatt elég sok víz elpárolog belőle. Sima fizika. Semmi problémát nem látok abban, hogy eláznak a strandok.
papa.49
A Balaton, meg a természet tudja a dolgát a ,,nagy eszűek,, nélkül is csupán hagyni kell hogy működjön!!!
feleselek
SEMMI GOND, EGYELŐRE SENKI NEM AKAR STRANDRA MENNI! Majd amikor aktuális, kihúzzák a dugót és leeresztenek egy, vagy másfél métert és nyáron majd lehet siránkozni, hogy kiszárad a tó és nincs benne viz.
szép új világ
Hogy nem jutott még senkinek sem eszébe, hogy erről is a Gyurcsány tehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.