Egy tatabányai garázsban préselt robbanóanyagot, aknavetőket, tüzérségi lövedékeket és egyéb haditechnikai eszközöket találtak, a feltételezett tulajdonost a Tatabányai Járásbíróság pénteken jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte.

Szabó Ferenc elmondta, a gyanúsított budapesti lakóhelyén is találtak egy lőfegyvert, géppuska- és gépágyú-zárszerkezetet, valamint 138 lőszert. A férfi megalapozottan gyanúsítható robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaéléssel.

A gyanúsítottat korábban ugyanilyen bűncselekmények miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A megalapozott gyanú szerint a férfi ezután is hosszabb időszakon át szerzett robbanóanyagokat és haditechnikai eszközöket.

Az MTI információi szerint a tatabányai színház mögötti Liget soron található garázsban péntek délben is tartott a kedd este óta zajló helyszíni szemle. A garázzsal szemközti házak lakói elmondták, hogy teherautószámra szállították el a talált tárgyakat, köztük egy akkora bombát, amelyet csak több ember tudott kocsira rakni.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr főkapitányság sajtóreferense, Racsné Galambos Gréta elmondta: a helyszínt elsőként a tűzszerészek vizsgálták át, és megállapították, hogy nem fenyeget robbanás, a lakosság nincs veszélyben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Mi van..? Teherautószám hordták el a robbanásveszélyes cuccot?
Többek között akkora bombát, amit csak több ember tudott felemelni a platóra?
Szóval: mi van..? Ha szabad kérnem, ilyen hírekkel ne viccelődjünk, mert néha a pánik nagyobbat "robban", mint egy kamu bomba...
Lepényleső
Ezek,ha veszélyesek voltak,miért védőfelszerelés nélkül csomagolták ki mint a szalámit?
Talán 10% éles lőszer,ha volt köztük, a gyakorlókkal együtt. Nagy része hüvely,és hatástalanított gránát volt pár lövedékkel. A felvételből ez látható. A felvétel,hogy igaz-e azt nem tudom.
feleselek
Miért nem a Nemzeti bankban kutakodnak?Ott biztosra mehetnének és többet is találnak 200 milláért...!
human
És az ilyenek miatt Orbán egyből terrort kiálthat, ha teljhatalmat kap. Rengeteg ilyen háborús relikviákat gyűjtő ember van az országban. Természetesen ezt veszélyesnek tartom és el is kell járni ellenük a saját érdekükben is, de ez nem más mint max bűncselekmény.
lópicigáspár
Ha több ember tudta (merte) teherautóra tenni, feltételezem hatástalan eszköz lehetett! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.