A megnőtt terrorkockázat, terrorfenyegetés miatt további, a mindennapok biztonságát erősítő intézkedésekre van szükség – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szombaton egy budapesti konferencián.

A Migrációkutató Intézet A migráció biztonságpolitikai kockázatai és kezelésének lehetőségei című konferenciáján Rogán Antal azt mondta: az Európát érő ellenőrizetlen bevándorlás nem szűnt meg, a biztonsági szervek arra figyelmeztetnek, hogy a következő hónapokban, években terrorcselekményekre készülnek Európában. Ez a helyzet azt kívánja meg, hogy továbblépjünk a határok védelmén – mondta a miniszter, hozzátéve: nem egyszerűen alkotmánymódosításról van szó, több, a mindennapok biztonságát erősítő javaslattal készülnek.

Rogán Antal kijelentette:

bízik abban, hogy a parlament az ellenzék támogatásával felelős döntést hoz, de ha nem, akkor a kormány az emberekhez fordul.

Kiemelte: Magyarországtól délre jelenleg is migránsok ezrei próbálnak bejutni az Európai Unió területére. A kormány minden ülésén elsőként foglalkozik azzal, hogy milyen intézkedésekre van szükség. A miniszter szerint a terrorizmus egy új, "barbár" formájával kell szembe nézni, amelynek célja az európai civilizáció meggyengítése. Ezek a terroristák már attól sem riadnak vissza, hogy polgári célpontokra, akár gyerekekre támadjanak – emelte ki, utalva a közelmúltban Párizsban elfogott terroristára, aki bölcsőde ellen is tervezett merényletet.

Olyan döntésekre van szükség, amelyek valódi mozgásteret adnak a kormánynak, hogy meg tudják védeni a magyar embereket – mondta Rogán Antal, hozzátéve: a terrorfenyegetéssel szemben jelenleg a kormány kezében sokkal kevesebb eszköz van, mint más európai országokban.

Az alaptörvény módosításával kapcsolatban kialakult vitát nonszensznek nevezte. A szabadságjogok korlátozására hivatkozó ellenzéki bírálatokat különösen hiteltelennek tartja azoktól, akik 2006. október 23-án egy nemzeti ünnepen mindenféle politikai felhatalmazás, a parlament megkérdezése nélkül vetették be a rendőröket a magyar emberekkel szemben – fejtette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere.

Simicskó István honvédelmi miniszter ezzel kapcsolatban felidézte, hogy a Fidesz korábban minden olyan alkotmánymódosítási kezdeményezést megszavazott, amely a biztonság erősítését szolgálta. Így tettek a jugoszláv válság idején is, sőt akkor is, amikor 2004-ben ellenzéki pártként megszavazták, hogy megelőző védelmi helyzet elrendelése esetén vissza lehessen állítani a kötelező sorkatonai szolgálatot.

A honvédelmi miniszter kiemelte: terrorveszély, terrortámadás kezelésére lennie kell egyértelmű jogi megoldásnak. Nem lehet megengedni, hogy ha Magyarországot egy ilyen, új típusú támadás éri, "a katonák a laktanyákban üljenek". A Magyar Honvédségnek szerepe van a biztonság garantálásában, megvannak a felkészített erői, akik jelenleg is a nemzetközi terrorizmus ellen harcolnak Iraktól, Afganisztánig, itthon ezt mégsem tehetik meg.

Felidézte: az ellenzék képviselőivel is egyeztettek, elmondták, hogy milyen intézkedéseket látnak szükségesnek, milyen az európai joggyakorlat, amelyhez szeretnének felzárkózni. A Fidesz szerint az emberek biztonsága mindennél többet ér, és ha az "ellenzék megköti kezüket", a magyar emberek biztonsága akkor sem szenvedhet csorbát.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kifejtette: a veszélyeket belbiztonsági szempontból kezelni kell.

Már rég nem arról van szó, hogy háborús övezetből menekülnek az életüket féltő emberek: csak Magyarországon 104 ország állampolgárát regisztrálták – tette hozzá.

Bakondi György szerint nemzetbiztonsági vonatkozásban a terrorizmuson van a fő hangsúly, de az illegális migrációnak számos közbiztonsági hatása is van. Példaként említette a nőkkel szembeni erőszakos cselekményeket, és azt, hogy több köztörvényes bűnöző, tolvaj, sikkasztó, rabló is van az illegális migránsok között. Kiemelte azt is, hogy a Frontex (az európai uniós határőrizeti ügynökség) adatai szerint a kontinensre beáramlott mintegy másfélmillió migránst harmincezer embercsempész segítette.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint az Európai Unió és több tagállam késedelmes intézkedései egyre több politikussal kimondatják: ha tavaszig nem sikerül érdemi döntéseket hozni, ez az év rosszabb lesz a tavalyinál. Bakondi György szerint a terrorveszély újraértelmezése, az ehhez kapcsolódó szigorítások, a biztonsági szervek létszámának növelése Európa szerte megfigyelhető. Ebbe illeszkedik az a lépés is, amelyet a magyar kormány tervez megtenni – tette hozzá.

Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója úgy fogalmazott: korábban Európa humanitárius, gazdasági szempontból nézte a migrációt, ehelyett geopolitikai szempontból kellene, így lehet megalapozott, racionális döntéseket hozni.

Kifejtette: van a világnak egy instabil térsége – köztük Afrika, nagy része, a Közel-Kelet, Ázsia egyes részei – ahonnan fegyveres konfliktusok, túlnépesedés, aszályok vagy a gazdasági helyzet miatt folyamatos a kiáramlás. Globális verseny zajlik a stabil térségek között, hogy ez a kiáramlás őket ne érintse, ezt a kiáramlási hullámot igyekszik elkerülni az Egyesült Államok, Oroszország és Kína is. Európa viszont ezt a versenyt nem ismeri fel, így célrégióvá válik, aminek politikai, gazdasági, kulturális és társadalmi szempontból is komoly következményei lehetnek – fogalmazott a főigazgató.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Szókrakész: Ha, lenyomja a torkunkon a Fidesz a terrortörvényt abban a pillanatban végünk van!
Ezek, (vagyis úgy mondom Orbán) képes arra is, hogy szerveznek egy terrorcselekményt, hogy elérjék a céljukat.
Totális diktatúra!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"bízik abban, hogy a parlament az ellenzék támogatásával felelős döntést hoz, de ha nem, akkor a kormány az emberekhez fordul."

Forduljon is az emberekhez.
Azt hiszem akkor szaladnak bele az eddig kapott legnagyobb pofonba.

Már úgy tűnik, fontosabb számukra, mint a választások megnyerése.
pbalage
Biztos, hogy népszavazás lesz ez?
Nem pedig olyan fostalicska Nemzeti Konzultáció?
Mert az csak olyan, mint a parfümdílerkedés a teszkóban.
papa.49
Biztos nem lesz népszavazás, mert akkor méretes pofonba szalad bele a hazugovics, néz majd értelmesen mint a hülye gyerek a moziban)))))))))
zöldszem
Olvasva a Propeller címlápján a cikkek címeit, azok tartalmát, (csak egy párat sorolnék.
200 ezer éles lőszert rendeltek Matolcsyék,Egy szakkönyvből másolták ki a 8 milliós tanulmányt,
Menesztik a köznevelési államtitkárt,Soroksári zaklatás: senki nem mert szembeszállni "a fideszes igazgató úrral",
Kevesebb fizetést kaptak – sztrájkhangulat a mentőknél...) azt mondom, ezek után nincs mitől tartanunk. Túléljük akár a terrortámadást is.
Szókrakész
@zöldszem: Most már sajna azt kell mondjam, egy valós terrortámadás kevesebb áldozatot követelne, mint amit a fidesz qrmány intézkedései.
zöldszem
@Szókrakész: Ha, lenyomja a torkunkon a Fidesz a terrortörvényt abban a pillanatban végünk van!
Ezek, (vagyis úgy mondom Orbán) képes arra is, hogy szerveznek egy terrorcselekményt, hogy elérjék a céljukat.
Totális diktatúra!!!
Szókrakész
@zöldszem: Pont ez a cél.
Megönterrorizálják az országot.
Csak vegyük 2006-t mintának.
Akkor is a köcsög OV direkt ráküldte a zembereket a (saját)csőcselékre.
Toby
Na wazze, ismét lesz egy olyan népszavi, amelyben 35 millió magyar, egyhangúlag rábólint az igenre és a büdös életben, soha, sehol nem lehet ellenőrizni, hogy az valós-e !
Eddig is így volt a rablóhorda által kezdeményezett "nép ( pardon: párt) szavazásokon" !
Még a lappföldi 5 milliós magyarság is rábólint !
Grafix69
Teljesen jól gondolkodnak , mert ha népszavazás lesz akkor biztosan megnyerik ezt a szart , mivel a 2 millió birka megszavazza nekik a saját temetésüket is. Pontosan tudják hogyan lehet elérne ezt a mocsok törvényt . Manipulálnak mindent ,szerintem meg nem is akarnak ezek választást nyerni 2018 ban , mert addigra vagy kicsivel utána teljes gazdasági csőd várható Magyarországon.
zöldszem
@Szókrakész: Merem remélni, hogy az ellenzék, ha nem is sokat ér, de most észnél lesz!!!
papa.49
@zöldszem: Nem csak az ellenzék hanem minden józanul gondolkodó ember és el is megy szavazni mindenki, már csak a szavazás tisztaságát kell külső erők segítségével biztosítani!!!Honnan tudod milyen szavazóláda tartalmát számoltatják meg???
zöldszem
@papa.49: Félfüllel, mivel itt van mellettem a tv, abban már konzultációt mondanak.
(Ebben a témában(sem) nem lehet népszavazást kiírni.)
Na azzal ki törölhetjük a seggünket, feltéve ha elég puha lesz.
Előbb-utóbb bevezetik.
"Honnan tudod milyen szavazóláda tartalmát számoltatják meg???"
Papa, itt ezen a szinten nincs csalás! 3 szavat számláló bizottság (1 vezető, 2 helyettes) egy jegyzőkönyv vezető állandó résztvevője a szavazásnak (senki nem lehet tagja egyik pártnak sem) Ezekhez jönnek a párt delegáltak.(minden párt delegálhat, akár többet is). Szigorú előírás van. Hidd el, árgus szemekkel figyelik egymást a delegáltak. A szavazat számlálás minden egyes fázisa elő van írva. Mint írtam, ilyen lent nem lehet csalni. A mobil használattól a, szavazó helységben állandóan jelenlévők létszámának, a mozgó urnáig...
enslaved
Kétségtelen, egyre inkább kritizálom a Fideszt, de migráns téren továbbra is kitartok mellettük.
papa.49
@zöldszem: Én elhiszem neked mindezt, nem ismerem az előírásokat ez ügyben, hogyan kell tárolni a ládákat, hol kell tárolni, mindig szemmel tarthatják-e a bizottság tagjai... Nekem konkrétan az jutott eszembe,hogy mi van ha egy másik láda tartalmát számolják meg???
zöldszem
@papa.49: Nem lehet, reggel az első szavazó, egy urnacímkét ír alá, néz meg...(rajta szavazókör száma és jelenlévők) saját maga dobja bele az urnákba. 3+ 1 mozgó. Ha este nincs meg ez a címke az egész urna tartalma érvénytelen. Ez az első, amit urna bontás után meg kell keresni, jegyzőkönyvezni. Reggel nagyon nagyon figyelni, hogy minden urnába belekerüljön!!!
egyvandor
A szíriaiak hátán (amíg egy is él közülük Gorbán talpon érezheti magát) megpróbálja Gorbán a máskor egyáltalán nem fontos, sőt inkább meghekkelt népszavazást. Gondolom a háromszázforintos birkákra most is számíthat. Milyen jól csinálja ez a suttyó hol konzultál, hol népszavaztat, és mindet átnyomja az emberek torkán, ráadásul azok költségére és kizárólagosan saját és bandája javára.
papa.49
@zöldszem: Kösz, látom tájékozott vagy e téren, mondjuk soha nem voltam első szavazó...
zöldszem
@enslaved: Így ebben a formában, amiben jelenleg beakarják vezetni a törvényt, elfogadhatatlan.
Diktátori hatalmat adna Orbán kezébe!
egyvandor
Vajon mi akadályozza meg gorbánékat, hogy terror támadás esetén ne tudjanak hatásosan fellépni? Miért kell ahhoz olyan törvényeket hozni, hogy Gorbán azt tehessen ellenőrizhetetlenül fékezetlenül amit csak akar?
egyvandor
@enslaved: Mi köze ennek a migráns kérdéshez?
zöldszem
@papa.49: 19:43."látom tájékozott vagy"
Igen!-:)
egyvandor
@enslaved: folyt ... az hogy simán benyeled. No ilyen balekok kellenek a nertársaknak mint te vagy. Magányodban akár még durcoghatsz is rájuk.
Slade
Jó reggelt MAGYARORSZÁG! Talán itt lenne az ébredés ideje. Nem unalmas még ez a kerti törpe és az állandó kényszerképzetei? Félni csak neki kell meg a cimboráinak. De nekik nagyon. Aki ennek a beteg állatnak teljhatalmat ad az biztos, hogy nem normális. No de van itt ilyenekből elég. Jóra való fideSS birkák. A terheltért a kötelet is a saját nyakukba csomóznák.
Desischado
Engem ez aggaszt nagyon, hogy népszavazással akarják ezt a tákolmányt átverni. Ezt is meg lehet hekkelni! És remélem, paranoiás vagyok, de eltolcsyék mire fel vette lőszereket? Csak nem harcra számítanak? Mert belőlük kinézem, hogy ránk lövetnének!
Érdekes, a vasárnapi boltbezárásról nem lehet szavazni, erről igen-? A jó c...va a...nyátokat! Tejhatalmat akar ez a mélynövésű gazember mindenáron. Nem kaphatja meg, mert onnantól nekünk annyi!
Kaput finito! Remélem, ez egyszer az emberek és az ellenzék is észnél lesz!
Grafix69
Nagyon sok hasonlóságot vélek felfedezni a jelenlegi miniszterelnök és egy volt miniszterelnök közt,megpróbálom összefoglalni ezeket. Mind a két miniszterelnök bűnbakokat keresett a világban és állandó üldözési mániája volt. Mindkét miniszterelnök a nép egyszerű gyermekeként tetszelgett az alattvalók előtt. Mindkét miniszterelnök állandóan hivatkozott a nemzetre és szinte mindent nemzetivé is tett. Mindkét miniszterelnök politikája bele szólt az emberek privát életébe ,iskolákba,kultúrába szóval mindenbe. Mindkét miniszterelnök megpróbálta egyeduralma alá vonni az országot az egyiknek akkoriban sikerült is nagyon hasonló módszerekkel. Mindkét miniszterelnöknek voltak kétes dolgai pl az egyik aki már nem él soha nem fizetett adót ,egyszer egy hivatalnok megpróbálta ezt számon kérni és közölték vele ha nem akarja a hátralevő életét egy speciális táborban leélni akkor ne firtassa ezt a kérdést. Mindkét miniszterelnök létrehozta a magán hadsereget , az egyik aki már nem él jobb volt ebben a másiknál mert politikai rendőrségétől úgy féltek mint a tűztől .Mindkét miniszterelnök megalkotta a propaganda minisztériumot és mindkettő sokat hangoztatta hogy a Nemzet mindenek előtt , meg ,hogy a ...nép büszke és tiszteletet nekik stb . Múltkor olvasgattam a nem élő miniszterelnök egykori beszédeit hát ha kicserélem az országot akkor ugyan ezeket mondja a mostani hatalomban élő miniszterelnök . Óriási hasonlóságok fedezhetőek fel ,ha a mostaninak volna lehetősége akkor ugyan azt a terrort vezetné be mint az akkori aki egész Európát leigázta.
Szókrakész
@zöldszem: Ezt akarja átdózerolni a parlamenten, amihez már a lágyuló jobbik is szavazatot adna

- korlátozható lesz a rádiók és tévék működése,
- a távközlési és informatikai hálózatokat és berendezéseket igénybe veheti majd az állam, vagy elrendelheti ezek használatának mellőzését,
- korlátozható lesz a légi, vízi, vasúti forgalom
- nemzetközi egyezményekre tekintet nélkül szigorítható lesz a határforgalom
- korlátozható, vagy tiltható lesz a közintézményekbe való belépés vagy forgalom,
- el lehet majd rendelni a posta-, és internetforgalom fokozott ellenőrzését,
- meg lehet majd tiltani az ország bizonyos területén való tartózkodást, sőt egyes területekről a lakosság kitelepítése is elrendelhető lesz,
- korlátozni lehet, vagy akár meg is lehet tiltani magyar állampolgároknak a külföldre utazást,
- meg lehet tiltani vagy korlátozni lehet majd a külföldiek beutazását,
- a külföldi személyekkel, szervezetekkel valló kapcsolattartás is korlátozható lesz
.
.
.
Ebből a legdurvább
KORLÁTOZNI, VAGY AKÁR MEGTILTANI MAGYAROK KÜLFÖLDRE UTAZÁSÁT
És ha külföldön dolgozok, akkor mi van?

Korlátozható lesz külföldi személyekkel(rokonok) a kapcsolattartás

Tiszta komcsi idők
Szókrakész
@Szókrakész: Lehet terjeszteni, mielőtt késő lesz!!!
Szókrakész
Viktorkám!!!
Ha tuti infóitok vannak arra, hogy Mo. ellen tenortámadás készül, akkor miért nem akadályozzátok meg?!?!
Ott a TEK, azért kapja azt a valag pénzt.
A személyek ismertek, akkor a tuti infóitokra hivatkozva már a határon lekapcsolni őket.
Ha már itt bent vannak akkor letartóztatni és sittre vele.

Ennyi!!!
Nem kellenek ide extra törvények, amiben egy szó nincs a tenoristák büntetési tételeiről, bebörtönzéséről, csak arról, hogy a magyarokat hogyan szivathatjátok meg, hogyan tartsátok kordában.
Totál azt veszem ki ebből, hogy fostok rendesen. Eltolcsynak is a pénzt kéne számolni, nem pedig a lőszereket!!!
Csak nem hamarosan kiderül, hogy elqrtátok, nem kicsit nagyon?!?!?!
zöldszem
@Szókrakész: Igen ezt akarja ez a Hitler reinkarnáció!
Ezek az intézkedések, messze nem állnak egyenesbe, egy esetleges terrortámadással!!!
Keressen magának egy olyan helyet, ahol befogadják a cigányokat, fogja a pereputtyát és húzzon el ebből a veszélyes országból. Bár, olyan szegény a rohadék, hogy nincs pénze az utazásra, összedobjuk!!!
nemkati
Nem úgy van az, hogy alaptörvényt érintő kérdésben nem lehet népszavazást tartani?
"8. cikk (3) bekezdés: Nem lehet országos népszavazást tartani
az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről"
papa.49
@nemkati: Condolod hogy nincs tervbe véve a törvénymódosítás???A magyar ,,tákolmány,, olyan ,,kőbevésett törvényekből,, áll, csak az a baj a ,,kő anyaga kaki,, !!!
nemkati
@papa.49: Hehe, épp most nézegettem pps képeket a világ minden tájáról, az egyik alá ez volt írva: Cristály Sír barlang, Belize. Néztem, néztem, hogy ez meg hogy?! Aztán látom, hogy lehet a "gondolod"-at is "condolod"-nak írni. :P
papa.49
@nemkati: Kösz.. néha üthetek én is mellé nem egyébként 10 ujjal keresem 1 ütöm)))))))
Yoda69
rogan adocsalo janos, ez a jogositvany most is meg van, csak a parlamentnek kell jovahagyni, ugyhogy ne gyere itt a hazugsagaiddal.
Azert kell nektek ez a felhatalmazas, mert fostok a kozelgo nepharagtol, es igy egyszeruen terrort kialtotok majd, es a tomegbe lovettek. Ezert kellett eltolcsinak is ketszazer lovedek, es egy csomo marok lofegyver, no meg privat testorseg. De igy is el lesztek kapva, es eletfogytra sittre lesztek vagva.
eugen4402
(Hofi-plagi) Anyósom kérdezte, hogyha a miniszterelnök egyetlen menekültet sem enged be az országba, akkor mi a hímes vesszőnek kell ide Migrációkutató Intézet..?
John J. Dunbar
Én nem értek egyet a jelenlegi politikai hatalomgyakorlás módjával, a választási rendszerünkkel, a demokrácia ellehetetlenítésével. Alapjaiban kellene helyreállítani az ország demokratikus rendszerét - mielőtt még Orbán királlyá koronázná magát.
Összevont választásokat és népszavazást kell tartani, még az idén - minél hamarabb! (Csakis képviselőkre lehessen szavazni, összesen 200-at választva a 200 körzetben - ne pedig pártokra!)
Egyre több, az ország szempontjából lényeges kérdés merül fel. Miért ne lehetne egy országgyűlési képviselő választással összevont népszavazással tiszta vizet önteni a pohárba?
Addig, amíg nem jön létre a VALÓDI képviseleti demokrácia, nem látom értelmesebb módját a néphatalom gyakorlásának, mint a rendszeres választásokat.
.
Legyen egységes képviselőválasztás és népszavazás az alábbi kérdésekről:
- "tákolmány";
- "tákolmányi elnök";
- menekültek befogadása;
- korrupció felszámolása;
- (vallási) fanatizmus/rasszizmus (az állami és vallási intézmények totális szétválasztása);
- oktatásügy;
- kötelező választási részvétel;
- atomenergia;
- megújuló energiaforrások hasznosításának dominánssá tétele;
- technológiai lemaradásunk azonnali rendbehozatala;
- vasárnapi nyitva tartás;
- sorkatonaság;
- EU-tagság;
- NATO-tagság;
- olimpia.
.
Döntsön a nép! Ha pedig megint pár százezer ember fog szavazni, minden otthonmaradó megérdemli, kapják be!
.
A demokrácia lényege, akinek szavazati joga van, annak szavaznia kell, különben elárulta a saját közösségét (az ókori Athénben - a demokrácia bölcsőjében - büntették). Legyen a választói jog alkotmányos alapjog és alapkötelesség!
Grafix69
A császár a minap a rádióban azt nyilatkozta ,hogy megnőtt a terror veszély Magyarországon és biztos információi vannak a Magyarok elleni terrortámadásokról. Naná ,hát pont a kormány akar a Magyar Nép ellen terror támadásokat intézni, a pedagógusok ellen,az orvosok ellen , a tüntetők ellen a más véleményűek ellen az ellenzék ellen és minden melós ellen . Persze ,hogy ez terror veszély csak az áldozatok tisztázottak a terroristák meg most szavaztatják meg maguknak a legfőbb terror fegyvert a diktatúrát.
nemkati
@John J. Dunbar: Nagyjából rendben is lenne így, és ha igaz, a Fidesz is gondolkodik egy előrehozott választáson, mondjuk nem éppen ezek miatt, hanem az ellenzék földbe döngölése miatt. De éppen most olvastam egy cikket, ami azt taglalja (nem tudom belinkelni, mert nincs a neten), hogy a népuralom mennyire káros, a francia forradalom óta fordult fel fenekestől a világ, és azóta szüntelenek a háborúk, forradalmak, rombolások, társadalmak összeomlása.
nemkati
@Grafix69: Már megjelent a helyesbítés a média részéről. 0rbán nem azt állította, hogy terrorfenyegetettség van, hanem arra a kérdésre válaszolta amit válaszolt, hogy mit tekint terrorhelyzetnek.
nemkati
@John J. Dunbar: Mégis megtaláltam,
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:4LTe4z6jXZ4J:https://www.facebook.com/Hihetetlen.Magazin/posts/1021073507954050:0+&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

ez csak egy része, de a lényeg benne van. Én személy szerint nem értek egyet vele, de biztos sokaknak tetszik.
Grafix69
@nemkati: Persze értem én , de a vak is látja mit akar az uralkodó, a lényegen nem változtat .
John J. Dunbar
@nemkati: Inkább ezt olvasd: mek.niif.hu/00400/00460/00460.htm
Szókratész a híres példa: a demokráciáért meg kell küzdeni - nem egyszer, nem kétszer, nem százszor - hanem mindig!
Amiről te írtál az utolsó mondatodban, azt épp Vona Gábor szellemi műhelye hirdeti:
www.origo.hu/itthon/20150219-habsburgok-es-szalasi-tisztelete-vona-gabor-akademiajan.html
nemkati
@Grafix69: Persze, hogy nyilvánvaló. Kivéve a vakoknak, akik feltétlen hívei ennek a rezsimnek, és azoknak, akik a haszonélvezői. Azoknak is tudniuk kell, csak nem akarnak tudomást venni róla.
nemkati
@John J. Dunbar: Szókratész példája csak azt mutatja, hogy a világ bizonyos tendenciákban semmit nem változik.
John J. Dunbar
@nemkati: Én még most olvasom az Osiris kiadó által megjelentetett "A nagy francia forradalom dokumentumai" című könyvet. Idézek is belőle:
"Az oly tragikus hirtelenséggel elhunyt Francois Furet Mona Ozouffal szerkesztette ... (A francia forradalom kritikai lexikona) című kötete előszavában így fogalmazta meg a forradalom lényegét: "A demokrácia születése."
John J. Dunbar
@nemkati: Tévedsz. Azt igazolja, hogy a rossz dolgokon csak tettekkel lehet változtatni - akár önfeláldozás árán is - nem pedig üres locsogással.
Grafix69
Ha nem változtatsz valamin akkor nincs is hatalmad felette , de ha nincs hatalmad valamin akkor változtatni sem tudsz rajta. Idéztem magamtól:)))
nemkati
@Grafix69: Ezt meg úgy hívják, hogy a 22-es csapdája. :)
Slade
@Grafix69: és azt is a haszonlesők meg az idióták követték, mint ezt itt.
Grafix69
@Slade: @nemkati: Persze ,de amíg Budapest országban nem tesznek semmit addig vidék ország nem mer tenni semmit ,ez már csak így van.
karma1
@papa.49: @zöldszem: @pbalage: Az a nagy baj, Barataim, hogyha nepszavazasra kerul a dolog, AKARMI lesz a nepszavazas eredmenye, ha ok fogjak osszeszamolni, akkor Magyarorszagon 9 es felmillio ember AKARJA majd a torveny bevezeteset.

Egeszen biztosak vagytok abban, hogy a fide$$ szerezte meg a gyozelmet tiszta uton 2014-ben?
Ki latta? Ki ellenorizte?
Most ugy gondoljak, hogy egy nepszavazassal le tudjak aratni a felelemkeltes gyumolcset a menekultekkel kapcsolatban, mert sikerult annyira felnagyitani a nemletezo terrorveszelyt, hogy most meg az is igennel szavazna erre a baromsagra, aki egyebkent nem tenne.
Es persze, a 2018-as valasztas egyaltalan nem lesz neki fontos, hiszen, ha a teljes diktatura bevezetesere kerul a sor, akkor a rendkivuli allapotra, gyulekezesi tilalomra valo hivatkozassal egyszeruen NEM LESZNEK VALASZTASOK, majd addig beszerkeszt az Alapkatyvaszba egy icipici torvenyecsket, ami arrol fog szolni, hogy rendkivuli allapotban automatikusan meghosszabbodik a ME megbizatasa, oszt jonapot.Ha felkoltozik a Varba, ott meg megkozelithetetlenne valik, es bebetonozza magat a hosszu allo - polgarhaborura... Neki megeri, megvan a tuleleshez minden feltetele, legfeljebb epit az Uri utcaba a Hilton tovebe egy zsebstadiont, es majd az ablakbol nezi a Falabuak es a Kancsalok meccset...

Ha ez bejon most (amihez felhasznalhatja indoknak a pedagogus tuntetest, terrorveszelyforrasnak minositve oket) akkor Magyarorszagnak VEGE...
Slade
@John J. Dunbar: igen, csak annyi a probléma, hogy hiába mégy el szavazni ott ahol esélyed sincs mert elcsalják a választásokat. Az orbánc által kiírt szavazáson teljesen fölösleges részt venni mert csak színjáték. Saját magát járatja le aki az urnához járul. A pártokat el kellene felejtenünk végre, mert nem kínálnak megfelelő alternatívát. Mindegyik megélhetési bűnözőkből áll, nem érdekli az ország sorsa. Csak és kifejezetten a saját önző érdeke. Akkor van esélyünk arra, hogy tovább lépjünk valami tisztességesebb, élhetőbb jövő felé, ha szakértői kormányt választunk és kizárjuk a politikát az ország vezetéséből. A szakértői kormányt pedig egy nemzetközi szakértőkből álló felügyelő bizottság kontrollja alá vonnánk. Nálunk nincsenek politikusok csak BŰNÖZŐK!!! Ők meg nem kellenek!!!
kukac50
Terrortörvényt határozzák meg,mikor rendelhető el a bejelentés, milyen eset kell hozzá.?
Ki jelenti be? minek alapján,?ki lesz a felelős a bejelentés valódiságáért?
Milyen lépésekre gondoltak? Miért kell bezárni az egész országot ha Pesten gubanc van?
Miért kell egy távoli városban faluban vészhelyzetről tájékoztatást adni,és korlátozásokat bevezetni? Büntető eljárás keretében legyen felelős az a politikus aki terror támadást jelent be,közben csak szabálysértést követtek el!
Ismerik a politikusok a jogszabályt ami meghatározza a terrort?
Nem kell bezárni az országot nem kell korlátozni az alapvető emberi jogot egy két politikus kénye kedve szerint akkor is amikor arra nincs is ok.
Rezsi Szilárd azt is terror cselekménynek mondta amikor az autópályán ballagtak a migránsok. Nem bántottak senkit a normálisabb autósok inkább sajnálták Őket mint bántották volna Őket. Rezsi Szilárdnak kár megszólalni egyetlen ügyben is mert azt mutatja milyen buta embereknek van hatalmuk a Fideszben.
magyarbakancs
Ez a törvény arra szolgál ,hogy totális hatalma legyen Orbánnak.
emkekacs
@magyarbakancs: SEMJÉNNEK KELL SZÓLNI LŐJE KI OBIT OSZT JÓ NAPOT.
karma1
@Slade: Amiota ezen az oldalon vagyok, ugyanezt probalom mondogatni: kizarolag szakertok kellenenek a kormanyba, es nem megelhetesi politikusok, akik a vilagon semmihez sem ertenek, csak hatalom es mentesseg van a kezukben.

A szakertok altalaban mar egy jo szintu altalanos muveltseggel is rendelkeznek, nem esik ki a kapanyel a szajukon, tehat a protokollnal sem lenne nagyobb galiba: a mostaniaknak is van stylist-juk, protokollfonokuk, soforjuk, fodraszuk, hazi josuk, mittudomenmijuk, tehat a vilagon semmit sem vesztenenk, ha ok kepviselnek Magyarorszagot mindig a megfelelo forumokon.

Reprezentalni a majom is tud, ha raadnak egy gatyat meg egy nyakkendot...:o)))
eugen4402
@karma1: Ma 10:26-kor feltettél egy kérdést, ami évek óta itt lappangott a tudatalattinkban. Tényleg biztosak vagyunk bármely választás (szavazás) hivatalosan nyilvánosságra hozott végeredményében? Mire az az A4-es lap a tv-bemondó kezébe kerül, hosszú utat kell bejárnia, és bármi megtörténhet...
Ne felejtsétek: nem arra kell figyelni, amit mondanak... Amit tesznek, azt meg tapasztaljuk mindannyian. :-(
kakaósbögre
egy nemre biztosan számíthattok,narancsosok.
jancsik68
@zöldszem: Ez igy igaz.Az igazi terrorveszély maga Orbán és a fidesz.Orbán is képes lenne,mint annó a. NÁCIK még a parlamentet is felgyújtani,hogy legalizálják az un terrorveszélyt!!A hatalmi vágy minden aljasságra képes.Óvakodjunk a TÖRPÉTŐL!!
világlátó
Ha mindenki látja az alattomos szándékot, akkor érthetetlen, hogy lesz néhány százezer aki rohan a szavazófülkékhez és az összes X-et beírja a szavazólapra. Egy ilyen , nyilvánvalóan a miniszterelnök totális uralmát biztosító népszavazás esetén legalább az legyen a feltétel, hogy a szavazatok száma el kell érje az 51 % -ot és a leadott szavazatok 51 % - a legyen a támogató szavazat. Ha megint néhány százezer szavazó adja le a szavazatát, azok is megoszlanak, nem lehet hogy ennek alapján jusson totális hatalomhoz bárki is, akár most, akár bármikor. A bizalmatlanság pedig már beépült a magyar társadalom nagy részébe, kivéve a hívőket, akik bármit kérnek tőlük a kormány részéről, fülüket, farkukat felcsapva teljesítik azt.
wagabund
Népszavazásba menekül a Fidesz az alaptörvény-módosításért?

de jóóóó...végre újból szavazhat a megtévesztett állampolgár az ismét bevezetendő vizitdíjról...
...hogy ne járjon arcvesztéssel, ügyesen el kell rejteni egy hosszabb körmondatban...azt úgysem érti a választók zöme, csak az igent ikszeli...aki érti, az is.
zöldszem
@jancsik68: Kaptunk ízelítőt, csak akkor még demokratikus és liberális volt a duce!
kepkezelo.com/images/rr1fofg263wt602r7bvo.jpg
RonaGyuri
Hát egy ilyetén népszavazás még a Fiuktól is SOKK lenne.
Dr. Felipe
Már így is túl nagy hatalom összpontosul a g..i kezében, ne adjunk neki putyini hatalmat mert bizony azt szeretné a "terrorveszély" álcája mögé bújva.
RonaGyuri
ez lemaradt:
Az Alaptörvény 8. cikkének (3) bekezdése szerint nem lehet országos népszavazást tartani:
a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;
papa.49
@kakaósbögre: Az enyémre is számíthatnak NEM, NEM, NEM !!!
papa.49
@RonaGyuri: Gondolod hogy nagy probléma kedd este 10 kor benyújtják, hajnali 2 kor már meg is szavazták, ennyi!!!
nemkati
@papa.49: A saját dugájukba dőltek. :DDD
1. Nem lehet népszavazást tartani az alaptörvényről.
2. Az alaptörvényt csak 2/3-dal módosíthatja a Parlament.
papa.49
@karma1: Ettől tartok én is hogy hamarosan a legsötétebb diktatúrában fogunk élni...
papa.49
@nemkati: Értem én de gondolod hogy a rosszabbik nem segít nekik a 2/3 hoz, mert szerintem igen...
enslaved
@egyvandor: Szerintem ne foglalkozz velem, mert csak idegesítesz. A cikkre koncentrálj.
prime777
@karma1: Képzeld el mi lenne itt ha szakértőket tenne meg a magyar nép az ország élére.
Az összesről kiderülne valami.
Elővennének 40 éves sztorikat ,meg jönne az,hogy anno kommunista volt az illető, vagy,hogy egy rohadék bolsi volt az apja stb stb.
A fidesz egyszerű mint a szeg.
A hatalmon kívül nem érdekli semmi.Az emberek a legkevésbé.A hatalmat a kezeik közül soha nem akarják kiereszteni.
Ilyen sosem lesz amit te vizionálsz.Még más pártokat sem tudunk megválasztani.
Félnek az emberek,és ezt a mostani "iskola igazgatós" dolog is megmutatta.Inkább elnézték,hogy zaklasson meg próbálkozzon diákoknál az a tanár,mert tudják,hogy fidesz közeli.
Ennyit az emberekről.
Mert tudják,ha szólnak,az kirúgással és lejáratással jár,aztán meg mehet közmunkára 45 ezerért a mostani 200 ezres fizuja helyett.
Mi ez ha nem diktatúra?
Ez a magyar nép buta mint a föld,ráadásul hitvány és kilóra megvehető.
Ez a kormány csak is azért lehet még hatalmon mert a nép is olyan mint amilyenek ők maguk.
nemkati
@papa.49: Szerintem meg a Jobbik se akar teljhatalmat adni 0rbánnak.
zöldszem
@nemkati: Történt már "véletlen" gombnyomás!! Sajnos!!!
nemkati
@papa.49: @zöldszem: Mérget én se vennék. Csak reménykedek. :(
papa.49
@nemkati: Ebben egyet is érthetünk...
karma1
@zöldszem: Sajnos, barmennyire is szigoruak a valasztas feltetelei, azert a Bp. IX. keruleteben elo baratnom tudna meselni a helyi szavazasrol, amikor Gegesi vezetett toronymagasan, es egy oraval a szavazohelyiseg zarasa elott erkezett ket busz es tobb szemelygepkocsi a Bakats terre...MINDENKI tudta mar ekkor, hogy Gegesi - aki szocialista szinekben indult , es mar nem eloszor vezette a IX. keruletet, mindenki megelegedesere - NEM lesz nyero! (Mert nem LEHET nyero egy fidesznyikkel szemben...)...

Van egy olyan erzesem, hogy nem is a szemelyesen leadott szavazatokkal lenne a gond most sem, csak a sok menetkozben valtoztatott torveny esetleg lehetove teszi azt is, hogy erre a terroros torveny bevezetesere torteno nepszavazast szinten megengedik a kulfoldieknek, szoval szerintem ugy nezne ki, hogyha megszerveznek valamilyen modon a sajat alapkatyvaszukat is megkerulve egy nepszavazast, akkor az utolso pillanatban lehetove tennek, hogy Romaniabol, Ukrajnabol, Moldovabol, barhonnan, ahol kettos allampolgarsagot osztogatott orban basi, mindenki szavazhasson ugyan olyan feltetelek mellett, mint 2014-ben tettek, levelben.
Tudod, orban konzultacios leveleinek az eredmenyeit SOHA nem tettek kozze sem szamszakilag pontosan, csak erdekes modon MINDIG orban otlete latszott visszaigazolodva ezekbol a "valaszlevelekbol"...
Amikor esetleg kellett neki 200 ezer tamogato a nep reszerol, akkor o a konzultacios levelekbol tutira 246722-ot kapott vissza, tehat atnyomhatjuk a torvenyt a Parlament 2/3-os tobbsegevel...

Ne haragudj, de en azt sem hiszem el ennek a kormanyzatnak, amit kerdez...
papa.49
@karma1: Hát ezzel a véleményeddel nem vagy egyedül!!!
zöldszem
@karma1: A levélben és az újmagyarok által leadott szavazatokat nem szabadna figyelembe venni! De ezt ők törvénybe iktatták, és ez szabályos, szerintük!!
A levélben leadott szavazatok nem kerültek a választó kerületekhez, ezeket Pesten számolták, az országos választási bizottságnál. Nem tudom ezeket a buszos dolgokat sem megérteni, a választó kerületben, csak az szavazhat aki a címjegyzékben szerepel! Egy példa. Valaki Karakószörcsögön lakik, van 3 választási körzet, mindenki csak abban a körzetben adhatja le a szavazatát, ahol a neve szerepel.
Egyébként azért vannak a delegáltak, hogy ha valami törvényellenest tapasztalnak jelentsék.
Kérlek ne vonjátok kétségbe azok tisztaságát akik itt lent (települési szinten) végzik a választási feladatokat. Mindannyian, akik részt veszünk ebben felesküdtünk, hogy tisztességesen végezzük a "munkát"
"Olyan hazug világban élünk, hogy már az igazat sem hisszük el"
karma1
@zöldszem: Varj, nehogy felreerts, kerlek! A Te es a tobbi delegalt szavazobiztos makulatlan becsuleteben egy pillanatig sem ketelkedtem! Az Anyukam is volt kb. 4 alkalommal meghivott szavazobiztos, bar O tette a dolgat, otthon nem is beszeltunk rola, igaz viszont, hogy ez meg kb 22 evvel ezelott volt.

En nem Benned, bennetek NEM ketelkedem!

De mi tortenik az urnakkal, szavazatokkal azutan, hogy Ti hazamentek?

Meg senkitol sem kaptam arra valaszt, hogy valaha nyilvanossagra hoztak volna orban EGYETLEN egyszer is a neppel valo konzultaciojanak a szamszaki eredmenyeit lattuk volna!
Mindig az orban szamara kedvezo szam folott kapott tamogatast, de hogy mennyit, hogyan, - soha nem tudtuk meg!

Igazad van: mar rojtosra beszeltem a szamat ezugyben: kizarolag Magyarorszagon elo, magyar allampolgarok szavazhassanak, kulfoldon elo kettos allampolgarok NE !
nezelodo
Jaj, de mi lesz akkor ha beballag hajnalban az a tordasi magánasszony, meg a "testőre, súgója" a hivatalba, és megfúrja Orbán újra visszaállított népszavazási kezdeményezését?
eugen4402
@karma1: tegnap22:45 Valami hasonló emlékeim vannak 2010-ből. A helyi rádió- és tévé a választások estéjén óránként ismertette a már feldolgozott eredményeket, és egy fiatal tanárnő toronymagasan vezetett (mszp). Aztán valami történt, mert az utolsó "métereken" feljött a rutinos fidesz-jogász, és ő szakította át a célszalagot. Illúzionistákból verbuvált társaság el tud tüntetni egy Boeing-et, és David Copperfield kényelmesen átsétál a nagy kínai falon...
eszegfu
@nemkati: 8:08 Igazad van...máris "lebegtetik" a konzultációt, ahogy @zöldszem: 19:24-kor irja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.