Európának arra kellene koncentrálnia, hogy meggyőzze a migránsokat, ne induljanak útnak, de erre egyelőre nem fordít figyelmet – mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A szakértő szerint Németország vezetésével arra már vannak próbálkozások, hogy ha egyszer egy migráns elindul Európába, megnehezítsék a kontinensre érkezését, de ez egyrészt nem lehet hatékony eszköz a probléma kezeléséhez, másrészt humanitárius értelemben sem a legszerencsésebb.

Inkább arra kellene koncentrálni, hogy a migránsok ne induljanak el. Ehhez azonban anyagi ösztönzők mellett olyan tájékoztatásra is szükség lenne, amelynek része, hogy Európa mégsem a lehetőségek földje – jegyezte meg, hozzátéve, a politikusok nyilatkozatainak megváltoztatása nélkül ebben nem lehet eredményeket elérni.

Orbán Balázs azt mondta: ahogyan Angela Merkel állásfoglalása katalizátorként hatott, és rendkívüli módon felgyorsította a migrációs folyamatokat, egy hasonló jellegű, hasonlóan erős megnyilatkozásnak lehet valódi hatása – mondta. Hozzátette: ugyanakkor az Európai Uniót a "többszólamú kommunikáció" jellemzi, ami nem szolgálja ezt a célt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Bolondok lennének otthon a szabadságért harcolni ha eljönnek Európába segélyek halmaza várja őket pereputtyostól, mindenestől.
Majd mi inkább éhen döglünk és a terroristák által meghal egy csomó eltartójuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.