Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője szerint a keddi köznevelési kerekasztal értelmes, mélyreható párbeszéd volt a felek között.

Balog Zoltán miniszter az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta, korábban több mint 220 iskolában tartottak fórumokat. Ötezer javaslat érkezett, amelyek elsősorban hiányosságokat soroltak, és ezeket a visszajelzéseket a megbeszéléseken is felhasználták.

A miniszter elmondta, hogy határidőket szabtak, és nincs olyan ügy vagy tabutéma, amelyről ne tudnának beszélni.

Balog Zoltán sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) távol maradt a tárgyalásoktól, de újra meghívják majd a szervezetet.

Beszélt arról is, hogy folyamatos a vita a poroszos, frontális oktatás és a kompetencia alapú között, de ma az inga szerinte az utóbbi felé tér ki.

Hozzátette: meg kell találni a megfelelő arányt, és közölte: a Nemzeti Alaptantervbe túl sok mindent tettek bele, túl nagy az óraszám, ugyanakkor a megoldás nem feltétlenül a tananyag csökkentése, hanem másfajta elosztása. Hozzáfűzte, hogy vannak olyan országok is, amelyekben kilencosztályos általános iskola működik.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Lepényleső: Ott volt a pléh bános, csak az ő olvasatában így kell értelmezni a szócséplést!!!
Szókrakész
"Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője szerint a keddi köznevelési kerekasztal értelmes, mélyreható párbeszéd volt a felek között."

Mindenki a saját szintjén ítél.
RonaGyuri
Ne már Balog páter és az értelem, meg a párbeszéd, ehhez tőle mélyreható változásokra lenne szükség! =))
kakaósbögre
a valóság az hogy az aki érdemi tárgyalást akar folytatni egy olyan kormánnyal amelyik 2010 óta számtalan alkalommal bizonyította hogy képes és hajlandó bárkinek az arcába hazudni, szemrebbenés és lelkiismeretfurdalás nélkül,az meg is érdemli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.