A Magyar Posta szerződéseinek nyilvánosságáról, pontosabban titkosításáról nyújtott be törvényjavaslatot Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.

A rövid javaslatnak meglepő a tartalma: arról szól lényegében, hogy a posta szerződései "nem minősülnek közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatnak". Illetve semmilyen adat sem lehet közérdekű, ami a posta számára "üzleti tevékenysége végzése szempontjából aránytalan sérelmet okozna" – szúrta ki a 444.hu.

Németh Szilárd eltitkolná a Magyar Posta szerződéseit

A törvénymódosítás tehát kivenné az állami vállalatot az infótörvény hatálya alól, és lehetővé tenné, hogy a Posta megtagadjon minden folyamatban lévő közérdekű adatigénylést. Továbbá a törvény elfogadása előtt keletkezett adatok titkosítását is biztosítja.

A 444 szerint a javaslat egy folyamat kezdete, a lap szerint a Fidesz arra készül, hogy más cégeknél is lehetővé teszi majd a titkolózást, és jöhet az MVM, az MNB, a Szerencsejáték Zrt., vagy bármelyik állami cég.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Rezsi Szilárd a legbutább ember a Fideszbe.
Azt észre vette valaki,hogy a villanyszámlán mennyivel emelték meg a rendszerhasználati díjat?
A Villany ára mikor csökken a világpiaci ár szintjére?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Nem tudom, mi a bánat lehet ez a legújabb módi, hogy titkosítunk mindent! De szerintem beájul a nép, ha egyszer fény derül arra, hogy mennyit és miket loptak el. Elrettentő példa lesz majd, hogy ilyen bandának nem szabad a hatalom közelébe sem kerülnie! Gondolkodom azon is, hogy rezsi szilárdnak vajon milyen a tükörbe néznie? Vajon nem akarja magát szemenköpni?
Aki Én
Mi lehet a háttérben, mire készülnek? A postát eddig is ellátták rendesen, most emelték fel két és félszeresére a vezér fizetését (5.000.000,-) az általuk propagált kétmilliós bérplafon ellenére...
Ezek semmit nem tesznek közérdekből, mindent a saját anyagi hasznuk érdekében tesznek.
cs.n.
"Németh Szilárd eltitkolná a Magyar Posta szerződéseit"
Ő adta be, de én nem nézném ki belőle, hogy ilyen körmönfont. Inkább beadatták vele a törvénygyártó üzemből. Elvégre most már alelnök.
"Te mondd, mert neked mélyebb a hangod" :)
Gyuri Géderről
Csak az agy helyett pudvás szőrrel megtömött fejü fidesz pártolóknak nem jut el a tudatáig, hogy ezzel az intézkedéssel megkezdődhet minden állami vállalaton keresztül az ország további pofátlan kifosztása.
eszegfu
Szivesen "kikérdezném": ennek a törvényjavaslatnak a szövegéről, ill. az indoklási részről, vagyis milyen eseménysorozat lehetősége indokolja az "aránytalan sérelmet", ami a posta "üzleti tevékenysége" során adódik! Ez "kisértiesen" hasonlit a terrorizmussal kapcsolatos törvénytervezethez, ugyanis, ha elfogadják, akkor bármilyen eseményre rá lehet huzni. Az üzleti tevékenység aránytalan sérelmét pedig minden állami cégre...ha elfogadják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.