G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője nem kíván megjelenni az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) etikai bizottsága előtt, mert úgy véli, az egyetem ezzel kapcsolatban kiadott közleménye "magában foglalja az ítéletet is".

A pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében G. Fodor Gábor – aki a kommünikét egyetemi docensként írta alá – arra reagált, hogy az ELTE honlapján január 27-én közölte: az egyetem rektora etikai eljárást kezdeményez vele szemben az általa főszerkesztőként jegyzett portálon megjelentek miatt.

G. Fodor közölte: nem jelenik meg az ELTE etikai bizottsága előtt

Az egyetem akkori közlése szerint az ELTE Politikatudományi Intézetében korábban oktatóként dolgozó, a 2015/2016-os tanévben fizetés nélküli szabadságon lévő G. Fodor Gábor által főszerkesztett 888.hu internetes portálon megjelent "szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő" tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az egyetem által vallott értékekkel.

G. Fodor Gábor pénteki közleményében azt írta: az etikai eljárás megindítását kezdeményező közlemény "magában foglalja az ítéletet is". Hozzátette: tekintettel arra, hogy az etikai eljárást maga az ELTE rektora kezdeményezte, aki "egyértelművé tette" az üggyel kapcsolatos álláspontját a közleményben, meggyőződése, hogy "nem várható el" az etikai bizottság tagjaitól "az ügy elfogulatlan, érdektelen megítélése és elbírálása", ami – folytatta – az etikai kódexben meghatározott összeférhetetlenségi követelménybe ütközik.

Közölte: tájékoztatja a bizottság elnökét, hogy nem kíván személyesen megjelenni a bizottság előtt.

A 888.hu nevű blogon január 23-án jelent meg egy támadó hangvételű, a családtagok fényképével illusztrált cikk Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerekkocka
Én bizony bevitetném! Lezárt üvegben úszva elborzasztó felirattal: ez mégis túlélte az abortuszt!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
Kis g...i, gnóm torzszülött fodroska !!! Mit meg nem engedsz magadnak ??
Nehogy este egyedülj menj haza gyalog, és egy mellékutcában
pár kigyúrt skinhead darabokra törje azt a fonnyadt csontjaidat...
Majdnem gerincet irtam, de rájöttem, hogy az neked NINCS !!!
egyvandor
Ha nem lenne fidesz az ilyen suttyóvá nem is válhatna ember. Főleg nem kerülhetne jól jövedelmező pozícióba hasznavehető képességek híján inkább a hátrányos helyzetű segélyre szorulók kenyerét enné.
Hogy valóban úgy néz ki mint egy gnóm, azt még meg tudná bocsátani neki az ember. Viszont lelkületének kisugárzása teszi ilyen groteszké. Ezért nem tartom túlzónak több hozzászólás indulatos megjegyzését.
Lepényleső
Csak nem azért,mert etikátlan? Ki volt aki elmondta neki? Hiszen az ovi séma szerint ;mindent lehet,amit nem tilos! Ezt,ha mindenki átérzi,jó lesz úgy,biztos?
herczeg0210
Az ilyen gnómokat dobálták a görögök a Taigetoszról lefele!!!
evacica
Minek is ment volna? Fogalma sincs arról, hogy mi is az az etika.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.