Hárommilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó bűncselekmények vádjával indul büntetőper Fürst György egykori, vagyongazdálkodásért felelős VI. kerületi szocialista alpolgármester és 23 vádlott-társa ellen kedden a Fővárosi Törvényszéken.

A vád szerint a Fővárosi Önkormányzatok Társulása az érintett önkormányzatok parkolási rendszerének üzemeltetésére kötött szerződést a Centrum Parkoló Kft.-vel, amely alvállalkozókat vont be, majd az üzemeltetés hatékonyabbá tétele címén az alvállalkozók újabb alvállalkozókat vettek igénybe.

Az ügyészség szerint a kiszervezett tevékenységek, megrendelt szolgáltatások gazdaságilag indokolatlanok, hátrányosak voltak, a vádlottak 2006 és 2011 között hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak.

Ezen túlmenően egyes vádlottak a parkolóautomaták takarítására, útburkolati jelek felfestésére adott vállalkozói szerződésekhez kapcsolódóan fiktív számlázási láncolatot alakítottak ki az adóalap jogosulatlan csökkentése érdekében.

A Fővárosi Törvényszék az MTI érdeklődésére azt közölte: F. György elsőrendű vádlottat az ügyészség 2 rendbeli, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, részben bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntettével vádolja, további 23 társát pedig szintén hűtlen kezelés, sikkasztás, adócsalás és más bűncselekmények elkövetésével.

Fürst György és tucatnyi társa ellen már 2011-ben indult egy másik büntetőeljárás az Andrássy út 47. szám alatti, műemléknek számító palota értékesítésével kapcsolatban, ezt 2014-ben egyesítették az Andrássy út 3. – Saxlehner-palota – eladásának ügyével. Abban az eljárásban az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolta meg az elidegenítéseket 2004-ben megszavazó terézvárosi szocialista és szabad demokrata képviselőket, illetve a volt aljegyzőt.

Az eladások miatt indult eljárások adatai szerint a kiszemelt ingatlanokat a valós értékük feléért-harmadáért értékesítették.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Nem lehetne költség megtakarítás címén egyúttal a:"Belvárosi ingatlanmutyi: a Rogán-Habony-Pintér tengely" ügyet is vizsgálni???

"na ugye"!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@human: Való igaz, Orbán lemaradásban van Észak-Koreával szemben, itt még nem lövetnek agyon senkit.
zöldszem
@justhpeter: @human: Hát nem sok hiányzik!!!
Tacepaók, Jelszavak, aláírásgyűjtés, menetelés.
Kiköpött, mint Mao Kulturális Forradalma. :))
Az 10 évig tartott. Mi most 6-nál tartunk, de jó eséllyel felülmúljuk a Nagy Kormányost.
Yoda69
@justhpeter: itt csak nyugdijas mercedesxes gazolja halalra a nekik nem tettszoket.
Desischado
liváncsian várom, mi lesz ebből! Vajon ugyanaz, mint Hagyónál? Igaz, a migráncsok most nem önnek be annyira, meg itt a pedagógus tüntetés, nosza, gyorsan kapjunk elő valamit! Pfujj!
human
@papa.49: A demokrácia látszatát fenn kell tartania Orbánnak addig amíg jönnek a százmilliárdok az EU-ból. Ezért lehet feljelentést tenni az ügyészségen amit az visszadob. Ezért lehet népszavazási kérdést beadni, amit megtorpedóznak. A bíróságok ma még hozhatnak ítéletet, de mostanában a kormányzati kommunikáció azt sugallja, hogy a bírói döntéseket is felül akarják majd központilag bírálni.
papa.49
@human: Ügyeskednek a fiúk ki tudja meddig húzzák még mikor borul a fejükre a bili, a teljes tartalmával...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Négyfős banda gyilkolt Furtán
Itthon - 2023. January 30., 17:06
Négyfős banda gyilkolt Furtán
Ijesztő hírek érkeztek Magnum állapotáról
Szórakozás - 2023. January 30., 11:47
Ijesztő hírek érkeztek Magnum állapotáról