Várhatóan Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalás nyitja hétfőn az Országgyűlés tavaszi ülésszakát. A képviselők kedden kezdhetik tárgyalni a fideszes Németh Szilárd (Fidesz) azon javaslatát, amely szerint semmilyen adat nem lehet közérdekű, amely aránytalan sérelmet okozna a posta üzleti tevékenysége szempontjából.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján a parlament háromnapos ülést tart a következő két hétben. A hétfői ülésnap elején a közelmúltban elhunyt négy korábbi képviselőről – Koleszár Lajos, Komáromi István és Rimóczi József (MSZP), továbbá Speidl Zoltán (MDF) – is megemlékeznek.

A napirend előtti felszólalások sorát várhatóan a kormányfő beszéde nyitja, amelyre valamennyi frakció reagálhat. Az interpellációkra ezúttal is két óra áll rendelkezésre, majd az azonnali kérdések és válaszok órája következik.

Az első ülésnap végén két javaslatról, köztük a 2017-es év Arany János emlékévvé nyilvánításáról szólóról tartanak általános vitát.

Kedden nyolc javaslat általános vitáját bonyolítják le a képviselők. Köztük van a társasági adóról és az osztalékadóról, valamint a sportról szóló törvény módosításával kapcsolatos javaslat, valamint a postai szolgáltatásokról szóló törvény módosítása is.

Utóbbi előterjesztésről Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke azt közölte, hogy nem felel meg maradéktalanul az alkotmányos követelményeknek. A hatóság vezetője szerint ugyanis bár az állami tulajdonú cégeknél is fennállhat méltányolható érdek az üzleti adatok, információk titokban maradásához, azonban a javaslat aránytalanul korlátozná a posta tevékenységének és gazdálkodásának ellenőrizhetőségét.

A kéthetes ülés zárónapját következő hétfőn tartják, a képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Ezek a mocskok ezzel akarják a vezérek fizetését eltitkolni: "fideszes Németh Szilárd (Fidesz) azon javaslatát, amely szerint semmilyen adat nem lehet közérdekű, amely aránytalan sérelmet okozna a posta üzleti tevékenysége szempontjából."
Az oktatásról, az egészségügyről a szociális ágazatról szó sem esik, ha a fideSS-en múlik!
Nekik ez így jó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ma már igazat adok azoknak, akik szerint nem kell közvetíteni a parlamentet. Arra a szintre, ahol most tartanak normális ember nem kíváncsi.
karma1
B@ + !!! orban viktornak ENNYIT jelent csupan a szombati tuntetes? Mert az, hogy aznap valahol valami uregben lapult, teljesen bef@sva - ez normalis, ezt megszoktuk, mert felelosseget meg az eletben nem vallalt semmiert sem...

De hogy ennyire ignoraljon egy ekkora orszagos problemat, egy ekkora tuntetest?... Ez mar verlazito!

Gallone kedves, akkor melyik napon is tetszik a jovo heten elkezdeni a sztrajkot, ORSZAGOSAN???
Mert asszem, eppen most sz@rt bele orbanviktor a pedagogusok lelkivilagaba, problemaikba...(Mondjuk a fereg baloggal egyutt, de embert baratjarol,...:o(((
Toby
@justhpeter: Pedig vabnak jól elcsípett pillanatai az unatkozásnak, továbbá nem vagyunk Mese-ország mesélő qrmánycstornáira bízva, főleg ezek Cenzori Főosztályainak barom magyarázataira !
eszegfu
@karma1: A gondom nekem is hasonló...csak én másképpen közelitem meg a kérdést.
2 hét alatt 3 ülésnap, melyben olyan napirendi pontok is vannak, amelyeket nem kell "vitatni": mondjuk a 2017. évet Arany János emlékévnek nyilvánitani... mit lehet ezen ellenezni? Vagy hogy az elhunyt képviselőknek egy "főhajtással" tiszteletet adni? Aztán nem tudom hány ilyen napirendi pont van, ami fontos, de egyértelmü, természetes dolog, vita biztos nem kellene. Ami a kormánynak fontos, az teljes gőzzel "átnyomják"... mit ezt a posta "titkositását"... ami meg M.o. érdekében lenne fontos -- mint a KLIK megszüntetése például -- még napirendre sem kerül, mert leszavazzák már ezt is. Nem erre kapták a meghatalmazást!:(((
karma1
@eszegfu: Meglatod, ebbe fog belebukni orban - megint hallgat a narkos habonyra, , ezert meg sem emliti az egesz tuntetest, mintha nem is lett volna fontos, nem is lett volna ott ennyi ember...
Ezzel pedig nagyon felhuzza a kozvelemenyt, de foleg a tanarokat, egeszsegugyieket, es akik meg tamogatasukrol biztositottak a tanarakat szombaton...

Aki ennyire pokhendien kezel egy ilyen komoly kerdest, az nagyon nagyot fog pofara esni... Bar mar latnam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.