Ózd jobbikos polgármestere ugyanis öt jogcímen vesz fel havonta csaknem egymillió forintot, és ahelyett, hogy a Jobbik számon kérné, védi és falaz neki, ahogy Kovács Béla korrupciós ügyében tette – hangzott el.

Ez az elképesztő álláshalmozás nemcsak erkölcstelen, törvénytelen, de maga a korrupció – fogalmazott Halász János, aki kitért arra is, hogy a kifizetőhelyek egyike önkormányzati cég, ami végképp felháborító és példátlan egy polgármester esetében.

Megjegyezte: ez egy "jobbikos korrupció", hiszen a Jobbik egyik prominense tavaly arról beszélt a politikus bűnözés minősített esete az álláshalmozást. Novák Előd pedig korábban szintén többször beszélt arról, hogy milyen fontos szerepet vállalnak ennek visszaszorításában, élen járnak a politikusi álláshalmozás elleni küzdelemben, még alapszabályt is módosítottak ezért. "Bort isznak és vizet prédikálnak" – összegzett Halász János.

Riz Gábor, országgyűlési képviselő azt mondta: 2014 őszén nagyarányú többséggel választották meg Janiczák Dávidot polgármesternek, akkor azt hirdette rendet és tisztaságot visz a közéletbe, hogy a politikusbűnözésnek, és álláshalmozásnak vége.

Ehhez képest polgármesterként 621 ezer 500 forintot keresett, ehhez egy 90 ezer forintos költségtérítés-kiegészítés jár. Emellé megyei közgyűlési tagságáért 124 ezer forintot vett fel, és további közel 100 ezer forintot kapott közbeszerzési bírálóbizottsági tagságáért.

Olyan nonprofit kommunikációs kft-ben is felügyelőbizottsági elnök, amely a város saját cége. A céget a polgármester ellenőrzi, miközben sokszor aláíró is engedélyezőként. Az álláshalmozással szerinte hitelét veszítette az a polgármester, aki mást mondott 2014 őszén és mást cselekedett 2015 végére.

A postatörvény módosításáról kérdésre válaszolva Halász János azt mondta: a Magyar Posta két típusú feladatot végez, egyrészt közérdekű postai szolgáltatásokat biztosít, illetve a piacon más versenytársakkal együtt nyújt szolgáltatásokat. Most olyan adatokat tudhatnak meg a versenytársak, amelyeket ők maguk ugyanakkor nem adnak ki, ezért van szükség a módosításra. A visszamenőleges hatály pedig a már folyamatban lévő ügyek miatt fontos – emelte ki.

Egy kérdésre az Országos Roma Önkormányzat elnökének lemondásáról, megerősítette az előző nap általa elmondottakat. A vizsgálat ami zajlik alapos, és ennek lezárulta után mindenkinek le kell vonnia a megfelelő következtetéseket. Lehet, hogy az elnök már hamarabb le akarja vonni, lehet, hogy ez csak egy politikai nyomásgyakorlás a részéről – közölte Halász János, aki szerint a vizsgálat és az eredménye nem szabad, hogy összekeveredjen a lemondásával.

További felvetésre az Együtt követeléséről, hogy Balog Zoltán a Szépművészeti Múzeumból történt festménykölcsönzés miatt vonja vissza Baán László főigazgatói megbízatását, azt mondta: az Együtt sok sületlenséget állított már, ez is abba a sorba tartozik. Miért kellene távoznia? – tette fel a kérdést. Értékelése szerint a legjobb múzeumigazgató, nagyszerű intézményt hozott létre, egy olyan műhelyt, amely a világ vezető múzeumai közé emelte a Szépművészeti Múzeumot. Ez döntően Baán Lászlónak köszönhető és nem szabad összekeverni a magán-, illetve a munkahelyi dolgokat. Abban, hogy magánemberként jóban van Habony Árpáddal, semmi kivetni való nincs – jelentette ki.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Külön finom bukét ad a feljelentésnek, hogy Fideszes PARLAMENTI KÉPVISELŐK tesznek feljelentést az álláshalmozás miatt. Valószínű, hogy ők csak abból az egy állásukból (kaszálásukból) nyomorognak.
Egyik qrva feljelenti a másikat, ledérség miatt.
Na, ez az igazi kabaré.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moiszikf
... és egyébként is, kovácsbéla! :-DDDD
Toby
F*sza, a rabló kiált tolvajt ! Erkölcstelen, tisztességtelen büdös férgek !
Lepényleső
Milliókat talál más zsebében,milliárdokat elfelejt saját erszényében,nekem meg a görbe bugyli
az enyémben.
Fradigege
Halász Jánoska, ügyeletes pucsító seggnyalókám ezzel a lendülettel Mészáros Lőrinckének a kissumákjait is elkezdheti ezzel a vehemenciával elemezgetni. Ez mekkora egy hulladék csicska.
justhpeter
Nekem megfelel, ha ezek szépen, lassan kinyírják egymást. Az egymás robbantgatását hagyhatják a '18-as választási kampányra, akkor is kell nekünk valami izgalom.
eszegfu
Én pl. azt sem tudom, hogy a Magyar Postának ki lehet a "piaci versenytársa"?! Levelet csak ott lehet feladni tudomásom szerint, csekket eddig is be lehetett fizetni bankoknál, vagy csomagküldő szolgálat is régóta van... Mi lehet az a "nagy titok", amit az uj tervezett törvénnyel nem tudhatunk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.