A Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete cáfolta Kósa Lajos Fidesz frakcióvezető állítását, miszerint a „korábbi tankönyvrendszer a családoknak 25 milliárd forintjába került” szemben a jelenlegi rendszer 10 milliárdjával.

Ugyanezt hangoztatta Rétvári Bence is a kedd délután tartott sajtótájékoztatóján, azt mondta, csak a tavalyi évet nézve 15 milliárdot "húznának ki a családok és az állam zsebéből". Ennyivel olcsóbbak az új rendszerben a tankönyvek.

A TANOSZ közleményében leírja, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2010-ben készült tanulmánya szerint a kormányváltás előtt egy évvel (2009-ben) valamennyi oktatási célú könyv (beleértve a nyelvkönyveket is), könyvpiaci forgalma nem érte el a 17 milliárd forintot.

A tankönyvpiac szereplői ellenben állami források és EU-s pályázati pénzek felhasználása nélkül igazították és fejlesztették az érvényben lévő tantervekhez a tankönyveket, szemben a jelenleg az adófizetők pénzére támaszkodó állami tankönyvkiadással, amely számítások szerint 15 milliárd forintot herdált el egy működő, minőségi szolgáltatást nyújtó rendszer felesleges felváltására a bevallott évi 10 évi milliárd forinton felül.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ezért is esedékes az oktatás átszervezése. Ez a két idióta is átment annak idején az iskolai fokozatokon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Na most akkor ki hazudik hát a kupakosféleszűlaja, meg a kisbence, milyen érdekes legalább tudnák mit hablatyolnak, de még ahhoz is kevés az eszük!!!
Toby
Nem történt semmi, csak a szokásos kondamese és két piti megbukott ! Ennyi !
justhpeter
Ezért is esedékes az oktatás átszervezése. Ez a két idióta is átment annak idején az iskolai fokozatokon.
cs.n.
Mindig van valami aktuális hazugság, aminek a hangoztatása ki van adva nekik. Ilyen volt pl. tavaly a "szegednyi migránst akarnak idetelepíteni", vagy egy hónapig nyomatták, még azután is, hogy kiderült, hogy kamu.
Desischado
Ezek mást sem tudnak, csak hazudni. Komolyan, milyen értelmi szinten lehet az, aki hisz nekik?
quo vadis
@Desischado: Sajnos ennél már csak az a nagyobb baj, hogy az embereknek NEM SZÁMÍT, hogy hazudnak, mert azt soha nem ismerik el. Az emberek nagy része, jobban tolerálja a "kegyes hazugságokat" mert az nem kényszeríti rá őket, hogy szembenézzenek az igazsággal. Jó példa erre a gyurcsány beszéd. Mindenki tudta, hogy szarban az ország, de amíg ezt nem mondta ki valaki, addig nagyon sokan a fellegekben jártak (bár akinek csak egy csöpp esze is volt, tudhatta, hogy a válság után ez közel sem lehet igaz). De amint ezt kimondta, őrjöngeni kezdtek... Nagyon jól tudja a fidesz, hogy mindent szabad, csak igazat mondani nem, mert a magyarok nagy része csak azt fogadja el (lásd rezsicsökkentés, képviselői nyilatkozatok stb stb). Mindig fognak találni valamit, amitől csak ők menthetik meg ezt a szegény országot és az, hogy közben az egészet ellopják, tönkreteszik, nagyon sokaknak nem számít. Csak a hangzatos szavak...
Aki Én
Hoppá! Régóta mondom, hogy egyetlen alternatíva, ha kinyitják emberek a pofájukat. Annyi a szaros ügy, hogy még esélyük sincs mindenkit elhallgattatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.