Decemberben 5,7, a tavalyi év átlagában 4,2 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva decemberben 6,0, az egész évben pedig 4,5 százalékos volt az emelkedés – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A vállalkozásoknál a decemberi 3,4 százalékkal együtt 3,8 százalékos volt az éves béremelkedés, míg a költségvetésben – a közfoglalkoztatottak nélkül számolva – a 13,1 százalékos decemberi keresetnövekedés 6,3 százalékra növelte az éves átlagot.

A KSH jelentése megjegyezte, hogy decemberi keresetnövekedésre is hatással volt a fegyveres testületek illetményemelése és a szociális területen dolgozók részére kifizetett kiegészítő pótlék.

A legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete tavaly 247 784 forint volt, decemberben pedig 272 647 forintot tett ki. Az átlagos nettó kereset az múlt év átlagát tekintve 162 300, decemberben 178 585 forint volt.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@pbalage: Na ez nem semmi :D Egyébként ez nem semmi ha belegondolsz...4,5% os emelkedés. Hány hétig csűrhették csavarhatták a számokat a KSH ban mire ez kijött? :D
pbalage
@Hellcat: az asszonynak meg ne mutasd ezt a statisztikát, mert ha meglátja a hírt, hogy a szomszéd Józsinak 4,5%-kal több van, lehet össze is csomagol.
simmering73
Decemberben a nettó? 120 ezer ft. Zusammen. Mert a garantált illetmény úgy 80-90 ezer között van tetvedékek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.