Egyre zavarosabb a Habony Árpád lagzijáról szóló sztori. Hogy használhatta a Szépművészeti termeit ingyen? A Fidesz már odáig jutott a magyarázatban, hogy emögött is Gyurcsány Ferencet vélte felfedezni, ám a 444.hu most rámutatott, hogy inkább Habony üzleti kapcsolatait érdemes megkapargatni, ha válaszokat keresünk.

Mint írják, a Szépművészeti Múzeum Kultúra 2008 Nonprofit Kft. néven külön cégbe szervezte a bérbeadásokat és a múzeum egyéb üzleti ügyeit, a webshopok és a múzeumbolt működtetését például. E cég működése felett egyedül a Szépművészeti Múzeum Pártoló Alapítvány gyakorol valamiféle ellenőrzést, annak elnöke pedig maga Baán László, a múzeum igazgatója. Amikor Náray Tamás termet bérelt másfél millió forintért, ezzel a 2014-ben félmilliárd forintos forgalmat generáló céggel üzletelt.

A Kultúra 2008 Nkft. felügyelőbizottsági tagja Rostás Zoltán, aki 2003 és 2012 között tulajdonosa volt két, azóta felszámolt cégnek, a CCC + Bogner Kft-nek és a Museumsystems Kft-nek.

S e

cégek ügyvezetője és tulajdonosa korábban nem volt más, mint személyesen Habony Árpád.

Vagyis ez alapján simán elképzelhető, hogy Habony nem azért kapta meg a Szépművészeti termeit ingyen, mert Baán már akkor tudta, hogy "fontos ember", hanem azért, mert jó kapcsolatokat ápolt a Szépművészeti cégei körüli érdekkörökkel.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Tehát akkor simán megáll a DK által forszírozott korrupció !

Valaki rugdossa már föl polt-bűnpártolót édes részrehajló álmából !
Szókrakész
Egyszer rátok dől az egész maffiafelépítmény és maga alá temet.
De ne féljetek, nem lesz bebetonozás a la fidesz.

Gyönyörű új utcai világító szerkezetek vannak országszerte.
eszegfu
Ha csak nem elirás a "felszámolás" (véletlenül végelszámolás helyett), akkor ez is egy disznóság, mármint, hogy igy fejezték be müködésüket!!! Felszámolni akkor kénytelenek egy céget, ha tartozása van: vagy a szállitókat (aminek elég kicsi az esélye, mert általában megegyeznek), de leginkább gyanitom a NAV-nak nem fizették meg az ÁFA-t, járulékokat, stb.-t.
justhpeter
Gyengébbek kedvéért összefoglalom: az ügy minden szereplője hazudott.
Lepényleső
Tulajdonképpen ovi csak egy báb,abonyi kezében?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.