Magyarország Kenyával közösen finanszírozza a nairobi-i villamos építését, írja a kenyai média. A beruházás júniusban indul, Nairobi elővárosait fogja összekötni a városközponttal, a terv szerint 300 ezer embert fog szállítani naponta, a projekt költsége 150 millió dollár lesz. Uhuru Kenyatta elnök azt követően adott ki erről sajtóközleményt, hogy konzultált Máthé László Eduárd kenyai magyar nagykövettel. Itthon korábban csak arról számoltak be, hogy "nagy az érdeklődés" Kenyában is magyar villamosok iránt, miután Etiópiában is lesz magyar villamos. Az ottani beruházást a Dunai Repülőgépgyár Zrt. vitte el, a beruházást az Eximbank finanszírozza.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Kenya, stratégiai partner ! Még nem tudjuk miben és hogyan, de az ! Vasútat nem hosszabbítunk Kenyáig, higy valamire elmenjen az a töménytelen sok pénz, amit itthon nem lehet felhasználni.
Láták ezek a tetvek a Blahás-sort ? A sulikban semmiben sincs hiány ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@Feraj49: A Tüke buszosok éhség sztrájkba kezdenek, mert nem kapnak béremelést. A pénzünkből jutt mindenkinek csak nekünk nem. Remélem belebukik ebbe a cigány.
bundi
@wagabund: www.nation.co.ke/news/Kenya-light-train-project--launched-in-June/-/1056/3084692/-/pdnw8vz/-/index.html
mint olvasod addis abeba és etiopia után ott is...
vagy más cikkeknél?
"President Kenyatta spoke when he held talks with Hungary ambassador to Kenya, Eduard Laszlo Mathe, who had paid him a courtesy call at State House, Nairobi. The president said phase one of the project will connect the Standard Gauge Railway end point in Nairobi to the railway station in the city centre. Other branches are planned to connect the suburbs with the station...The ambassador said the project will cost $150 million (Sh15 billion). The envoy said, “In line with Hungary’s new foreign policy for Africa to reinforce economic relations, we will train and equip Kenyans with skills to develop the project and own it."
www.standardmedia.co.ke/mobile/article/2000192306/city-train-will-be-ready-in-june-president-uhuru-now-promises
pbalage
@wagabund: @bundi: ezek az afrikáncs villamosok nemsokára a felcsúti kisvasútra fognak rácsatlakozni Bicskén.
eugen4402
Jaj, csak nem elnéztek valamit a fiúk a Nemzetpolitikai Pénzszóró Centrumban?
Nem kell előszedni a "vesszen Trianon" táblákat, Kenya nem volt nagy-Magyarország része. Mombasának semmi köze a Magyar Optikai Művekhez, Nakuru nem egy esti programjavaslatra vonatkozik, és Nairobit sem Répási Robiról nevezték el. Nix politika, csak business...
Hellcat
Már megint ez a fölösleges agymenés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.