A test elsavasodásának témája manapság reneszánszát éli. Ez sokszor azzal is jár, hogy a nagy mennyiségű információözön révén több téves adat jut el az olvasóközönséghez. Ezért fontos, hogy csak megbízható forrásokból származó információnak adjunk hitelt.
Forrás:
vitaminkincsek.hu
Feltöltő: haberv
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
12 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Mi a garancia, hogy ez megbízható forrás?
A túlzott gyomorsavtermelés okozza a panaszokat, azt pedig a cukrok, a finomított széndhidrátok, a nehezen emészthető ételek, a túlevés, az adalékanyagok, az alkohol, a kávé, meg egyénenként kinek mi, a tapasztalat megmutatja.
Nagyon sok betegség ered ebből. Pl. a rossz emésztés, bélbetegségek, a reflux és gyomorfekély, de megeszi a csontokat, az izületeket, és el is hízik az egyén. Aztán ha már mindene fáj, nem is mozog. Kialakul a diabetes, kihullik a haj, a bőr kiszárad.. stb. A szervezet túlsavasodik, és ezt bizony nem árt megakadályozni.
Nem a savas ételeket kell kerülni. A citrom nem csinál savat, és egyik gyenge savas étel sem, hiszen a gyomort egy savas étel nem készteti erős sav termelésére, annak lebontását könnyen megoldja, mi pedig észre sem vesszük. Ezért mondják, hogy a citrom lúgosít. Azért ha valaki tömi magába a hamburgert meg a kávét, hiába iszik citromos vizet, de nem a citromos víz miatt fog fájni a gyomra.
Szóval együnk lassan és keveset, teljes értékű gabonákból készült dolgokat, olajos magvakat, sajtokat, fehér húsokat, halat, sok zöldséget, gyümölcsöt, és kedvünk is lesz mozogni, a lúgosítást pedig elfelejthetjük.
JAJMÁR a forráskódom és a tapasztalat :)
Új hozzászólás