A test elsavasodásának témája manapság reneszánszát éli. Ez sokszor azzal is jár, hogy a nagy mennyiségű információözön révén több téves adat jut el az olvasóközönséghez. Ezért fontos, hogy csak megbízható forrásokból származó információnak adjunk hitelt.

Feltöltő: haberv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Butautáló
@KERKA: Mindegy hova lúgosítasz, a szervezet savas kémhatású vagy már halott!
KERKA
@Butautáló: Akkor én már meghaltam? Vagy fogok? Annyira ne siettesd, éppen ma akarok a fodrásznál festetni.:))
Butautáló
@KERKA: Jaj de Drága vagy! mosolyt csaltál a képemre! Csak azt mondtam, hogy a szervezet Ph-ja 7 alatt van,a savas zónában. 5-6,5 közt.
Szókrakész
"Ezért fontos, hogy csak megbízható forrásokból származó információnak adjunk hitelt."

Mi a garancia, hogy ez megbízható forrás?
JAJMÁR
A gyomorsav nagyon erős sav, -sósav- kell az emésztéshez, de kellenek az enzimek is, és az is, hogy az emésztés már a szájban megkezdődjön.

A túlzott gyomorsavtermelés okozza a panaszokat, azt pedig a cukrok, a finomított széndhidrátok, a nehezen emészthető ételek, a túlevés, az adalékanyagok, az alkohol, a kávé, meg egyénenként kinek mi, a tapasztalat megmutatja.
Nagyon sok betegség ered ebből. Pl. a rossz emésztés, bélbetegségek, a reflux és gyomorfekély, de megeszi a csontokat, az izületeket, és el is hízik az egyén. Aztán ha már mindene fáj, nem is mozog. Kialakul a diabetes, kihullik a haj, a bőr kiszárad.. stb. A szervezet túlsavasodik, és ezt bizony nem árt megakadályozni.

Nem a savas ételeket kell kerülni. A citrom nem csinál savat, és egyik gyenge savas étel sem, hiszen a gyomort egy savas étel nem készteti erős sav termelésére, annak lebontását könnyen megoldja, mi pedig észre sem vesszük. Ezért mondják, hogy a citrom lúgosít. Azért ha valaki tömi magába a hamburgert meg a kávét, hiába iszik citromos vizet, de nem a citromos víz miatt fog fájni a gyomra.
Szóval együnk lassan és keveset, teljes értékű gabonákból készült dolgokat, olajos magvakat, sajtokat, fehér húsokat, halat, sok zöldséget, gyümölcsöt, és kedvünk is lesz mozogni, a lúgosítást pedig elfelejthetjük.
JAJMÁR a forráskódom és a tapasztalat :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.