Az oktatási államtitkár sajnálja, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ezentúl nem vesz részt a köznevelési kerekasztal munkájában. Palkovics László hétfőn az MTI-nek azt mondta: szakmai ügyeket utcán, tüntetésen nehéz rendezni.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) régi-új elnöke előzőleg sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a továbbiakban nem vesznek részt a kormány által szervezett köznevelési kerekasztal tárgyalásain. Mendrey László szavai szerint a szervezet nem tartja legitimnek a fórumot, mivel annak munkájában túlnyomó többségben kormánytól függő, kormányközeli szervezetek vesznek részt.

Palkovics: szakmai ügyet tüntetésen nehéz rendezniPalkovics László oktatási államtitkár Fotó: MTI

Palkovics László kiemelte: a köznevelési kerekasztal a gyermekek jövőjét határozza meg, és azért is meglepő Mendrey László nyilatkozata, mert a kerekasztal alakuló ülésén még részt vett. Az érdekvédő utána pozitívan nyilatkozott az azon történtekről, kiemelve, hogy nem volt tabutéma.

Hozzátette: ha a PDSZ úgy gondolja, hogy nem kíván a kormánnyal tárgyalni szakmai ügyekről, akkor nem tudja, milyen fórumon fognak majd egyeztetni. Bármilyen szakmai ügyet, ami bármilyen területről felmerül, az utcán, tüntetésen nehéz rendezni – mondta az államtitkár, aki szerint a PDSZ nem megoldani kívánja a problémákat, "hanem valami mást akar".

Palkovics László kiemelte: nem érti a PDSZ sztrájkról megfogalmazott álláspontját sem, az elmúlt két hét során nagy munka zajlott, és ahhoz képest, amikor az érdekvédő pozitívumokról beszélt, csak előrelépés történt. Ha mást tapasztalnak, akkor arról is beszélni kellene – jegyezte meg az államtitkár.

Jelezte: a keddi kerekasztalon jelen lesz az OECD-szakértője, meghívták az antiszegregációs kerekasztal képviselőjét, a katolikus egyház képviselőjét, a megyei városok szövetségének, az óvodapedagógusoknak a delegáltját, valamint az Alapítványi és Magániskolák Egyesületét is.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy szakmai ügyeket lehetséges-e tüntetéssel rendezni az nem egyszerű kérdés, de az egyértelmű, hogy dilettáns, erőszakos pártkatonákkal lehetetlen! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyuri Géderről
"Palkovics: szakmai ügyet tüntetésen nehéz rendezni" Tisztelt Palkovics úr! Hidje el, nem nehéz rendezni. A kivitelezés rém egyszerű. Ön és a főnökei elhúznak a ... és átadják a helyet azoknak akik értenek a szakmához.
eugen4402
Segítek levonni a tanulságot: szakmai kérdésekkel nem kell megvárni a tüntetéseket, hanem előkészítési fázisban meghallgatni az érintettek véleményét..
bra048
Palkovics főbeszédőr meg jobb lenne, ha az "első számú sámánnal" egyeztetne ebben az
ügyben. Minden bizonnyal neki tudnia kell, hogy az oktatásban ki okozta a jelenlegi
helyzetet!,
bakegya
@kukac50: az várhatjátok hogy a vastagbőr adja a pofáját a tőle olyí idegen szakmaisághoz-valójában neki még alapdiplomája van a jogon is-szakterülete(MESTERSZAKOT NEM VÉDETT)-de már ez is részletkérdéssé degradálódott-annyit loptak csaltak már ezek hogy életük végéig nem lesz szükségük szakértelemmel végzett munkából megélni.
nusika
@kukac50: "azonnal adja írásba,"- saját mondása - ne azt figyeljétek amit mondok, hanem amit csinálok!!!Még a tüntetés beszédeket, amit millióan hallgatnak, azt is félremagyarázzák!
eye
Mostantól leírom, hogy kikre nem bíznék egy három hete mosatlan lyukas zoknit sem:

Pl a tésztaarcú palkovicsra sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.