Nyílt levélben tiltakoztak az ellen, hogy a miniszter a diákolimpikonokat állította szembe a kockás ingben tüntető diákokkal. Múlt pénteken, miközben országszerte sok tízezer diák ment kockás ingben iskolába, hogy így álljanak ki tanáraik mellett, Balog Zoltán miniszter a parlamentbe fogadta a diákolimpikonokat, akikről fényképeket posztolt Facebook-oldalára, vagyis tudtukon kívül használva fel őket a kormányzati propaganda számára – írja a 444.hu.

A nem túl elegáns húzás sok kritikát kapott, volt diákolimpikon, aki már aznap este elhatárolódott a miniszter lépésétől, hétfőn pedig mozgalom is indult az egykori versenyzők között, kockásolimpikonok néven. Nyílt levelüket százegy egykori diákolimpikon és felkészítő tanáraik írták alá.

Tisztelt Balog Zoltán Miniszter Úr!

A Nemzetközi Tudományos Diákolimpiák résztvevőinek parlamenti köszöntésével kapcsolatos szavaira szeretnénk közösen reagálni. Mi mindannyian diákolimpikonok voltunk, és többünk vett át Öntől kitüntetést a korábbi évek hasonló ünnepségein. Meggyőződésünk, hogy – az Ön szavával élve – a „teljesítménynek” a politikától függetlennek kell lennie, ezért mi sohasem politizálni mentünk a parlamenti ünnepségekre. Sajnos azonban az utóbbi időben a politikusok nem tudtak felülemelkedni a napi csatározásokon, és a mi sikereinket a saját érdemüknek állították be. Mindeközben a valóság az, hogy eredményeink elsősorban nem a hazai közoktatás általános állapotának köszönhetőek, hanem szaktanáraink (a középiskolai szinten jócskán túlmutató) felkészítésének.

Sokunk jelenleg is részt vesz a középfokú oktatásban, illetve az elmúlt években érettségizett. Tapasztalataink szerint a mai 16–19 éves fiatalok jelentős része hisz abban, hogy eredményeik elismerése a politikától független, ezért elegáns, fehér ingben jelennek meg átvenni jogos és megérdemelt elismerésüket a Parlamentben. Ez azonban nem jogosítja fel Önt arra, hogy pártja politikai állásfoglalását beleegyezésük nélkül kollektíven rájuk ragassza. Ezúton is szeretnénk tanárainkat és a teljes pedagógus-illetve diáktársadalmat támogatásunkról és szolidaritásunkról biztosítani. Történelmi pillanat, amikor a diákok a saját tanáraikért állnak ki. Különösen azokra a diákokra gondolunk, akik a rendszer már évtizedek óta elavult mivolta miatt szenvednek az iskolában. Most ők is kockás inggel tiltakoznak az Önök módszerei ellen. Ez a kiállás a diákokat a modern, tudásalapú világ alapjaira, a szabadság és egymás szeretetére tanítja, a tanároknak pedig reményt és erőt ad. Néhány éve Ön az egyik diákolimpiai köszöntőn minket nevezett a jövő zálogainak, az ország reménységének. Mi abban hiszünk, hogy a jövőt azok jelentik, akik ma kiállnak az oktatás szabadságáért.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@nemjoezigy: én azért szurkolok, hogy ilyenek maradnak még egy darabig,
mert örökre elsöpörni, lenullázni, megsemmisíteni csak így lehet őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
@pbalage: Elsöpörni, lenullázni, megsemmisíteni? Ezeket?
Hisz el sem jut a tudatukug, hogy miről van szó.
Vagy egyszerűen lepörög róluk.
Bebetonozták magukat 100 évre.
Amikor lenyúlták a manyuput már késő volt. Utána már játék volt elfogadtatni a NER-t.
Akkoriban még talán lett volna esély. De legtöbben azt remélték, hogy rájuk nem kerül sor.
Most már csak akasztással lehetne megszabadulni tőlük. Azt meg ugye mégsem.
Szomorú, de én így látom.
nemjoezigy
@pbalage: Igazad is lehet, legalább úgy, hogy az is az egyik megoldása lehet a helyzetnek.
Csak mindig az jut az eszembe, hogy az a nagy Istenesség, meg lovagiasság, vagy nevezzük bárminek nem végérvényesen söpri el a zsarnokot, hanem csak háttérbe kényszeríti, ahol összeszedi magát, színt, ideológiát vált és újra legyűri a többséget!
Lásd: propeller.hu/itthon/3194102-dicsoseges-nagyurakban-megfagyott-ver-vers-hallatan?all#c1543812 a versben, annak 1994-es, majd az utána időket!
Lepényleső
Az ötvenes években élünk,ne ismételjünk.
Toby
Ennek a balognak olyan vastag a pofabőre, hogy borotvát lehetne élezni rajta !
Egy piszkos, sunyi pártcsicska !
vonotok
Legyen a " GERINCETEK " mindig egyenes és mutassatok példát az utánatok jövő nemzedéknek. Mert nekik is kel a PÉLDAKÉP.
justhpeter
Balog csak egy ócska csicska. A gazdája - Orbán - teljesen befogadásképtelen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.