A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint az Orbán Viktor miniszterelnök által szerdán bejelentett kérdésben nem lehet népszavazást kiírni, mert nemzetközi szerződésben rögzített kötelezettségről nem lehet referendumot tartani.

A párt szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a kormányfő bejelentését "szánalmas vergődésnek", "kétségbeesett terelési kísérletnek" nevezte. Tordai Bence szerint Orbán Viktor ezzel arról akarja elvonni a figyelmet, hogy kedden a Nemzeti Választási Irodánál "fideszközeli verőlegények" megakadályozták, hogy a magyar nép kinyilváníthassa az akaratát egy a kabinet számára kellemetlen kérdésben.

A politikus szerint "végtelenül pofátlan és cinikus" a kormányfő azon kijelentése, hogy a kabinet támogatja és európai megoldásnak tartja a népszavazás intézményét.

A PM azt javasolja, hogy senki ne foglalkozzon "ezzel a jogi nonszensszel", inkább mindenki törődjön az ország valódi problémáival – mondta Tordai Bence.

Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés szünetében, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány döntést hozott a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazás kezdeményezéséről.

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" – ismertette a kormányfő a referendum kérdését, amelyet kabinetfőnöke már be is nyújtott hitelesítésre a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
@Szókrakész: A g..i féle népszavazás bizony okafogyott mert Brüsszelben már aláírta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@Dr. Felipe: 16:44. Nagyon jól látod,ez a nyomorult szellemü orbán aláirta UJRA ÈS UJRA az EU-s szerzödéseket. Pontosan ezért kizárt egy népszavazás. Itt ez az egész csak egy népvakitás. Na ja jól el vannak a Magyarok vakitva, de talán nem annyira, hogy ilyen hülyeségnek felüljenek. Egyébként senki nem beszélt 130 ezer menekültról. Micsoda hirek és mennyien elhiszik. Igaz ezt nem te irtad. Ellenben amit irtál az bizony nagyon igaz és nagyon ellehetne azon mindenkinek gondolkodni. Innét Németországból küldünk naponta több tizezreket vissza akik gazdasági menekültek.
Dr. Felipe
@libellle: Az hát. Parasztvakítás az ostoba fideSS birkáknak. Minden uniós ország fogad be menekülteket, Magyarország sem vonhatja ki magát belőle amíg az uniós közösség tagja vagyunk, hiába g..iskedik a g..i.
nyanya001
Orbánnak csak az a jó migráncs, aki vásárol kötvényeket,
az sem érdekli, ha álruhás terrorista csak fizessen !
papa.49
Itthon eltáncikálja a szokásos pávatáncát a fütyi fütyiszes hívőknek, miközben pontosan tudja ezért kötelesség szegési eljárás fog indulni az ország ellen!!!
agnes200
Holnap átírják az alkotmányt (a sajátjukat), és holnapután ki lehet írni a népszavazást orbán igényei szerint, nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.