Előzetes letartóztatásban van két személy, akik a rendőrség gyanúja szerint az Egyesült Államoknak és a Nemzetközi Valutaalapnak kémkedtek Magyarországon – állítja a Válasz.hu. A lap szerint egyikük Demján Sándor üzlettársa volt, másikuk a fejlesztési tárca főosztályvezető-helyetteseként, majd 2015-ig a Magyar Nemzeti Kereskedőház stratégiai tanácsadójaként dolgozott. Az Átlátszó ezen a héten arról számolt be, hogy az Egyesült Államoknak, az IMF-nek és a Svájci Alapnak való kémkedéssel gyanúsítják a magyar hatóságok az amerikai bejegyzésű Arcade LLC tulajdonosát, Maxin Norbertet, valamint a cég magyarországi képviselőjét, B. Béla Szabolcsot. B. Béla Szabolcs hivatalos életrajza szerint az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa volt, majd 2006-ig az Egyesült Államokban tanult. Ezután tanácsadó volt a parlament gazdasági bizottsága mellett, majd a Maxin érdekeltségébe tartozó Arcade Kutatási és Fejlesztési Kft-t irányította. A 2010-es kormányváltás után a...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Na, itt ismét nem egyenes valami ! Jogos a felvetés, miért az NNI nyomoz kémkedési ügyben ?
Bár, ha azt veszem, hogy Rühelke mobillopásos sztorijában az életvédelmisek nyomoztak, akkor nincs itt semmi csoda a hivatali hatásköri és illetékességi keszekuszaságban !
Dr. Felipe
Vajon mi kémkedni való van egy ilyen kis lepukkadt fasiszta országban? Biztos fél az USA hogy lerohanjuk őket a haditengerészetünkkel.
Vagy kikémkedik a szemetek hogy hány nukleáris stadiont építünk, meg meddig hosszabbítjuk meg a felcsúti hadikisvasutat.
Csak szólok hogy már vettünk Washingtonban egy palotát 4.7 milliárdért, nem messze a Fehér Háztól.
Úgyhogy a hídfőállás már ki is van építve, reszkess Amerika mert jövünk és lerohanunk benneteket és felszabadítjuk a dakota indiánokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.