A 444 úgy tudja, hogy az Európai Bizottság hamarosan kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a profitot nem termelő üzletláncok elleni intézkedések miatt. 

A 2014-ben elfogadott kiskereskedelmi törvény kimondja: a két egymást követő évben veszteségesen működő üzleteknek el kell hagyniuk Magyarországot. Emiatt a Tesco több száz embert kirúgott, hogy nyereséges tudjon maradni.

Az Európai Bizottság most levélben ismertette kifogásait a magyar kormánnyal. Ha a diszkriminatívnak tartott részeket a kormány nem tudja a közösségi jognak megfelelően kijavítani, az ügy az Európai Unió Bírósága elé kerülhet.

A SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány rendszere miatt a héten az Európai Unió bírósága elmarasztaló döntést hozott Magyarország ellen.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hogy szakadna rá erre a tetves kormányra a mennyi latrina !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Turok
@hetöndöe: Nekem a múlt héten volt, egy jóakaróm jelentett fel, mert lecseréltem az autómat, és nem tudta elviselni, holott tudta, hogy simán igazolni tudok mindent. Nem kell ide pénztárgép, egy jó szomszéd is elég:-))
zöldszem
@Turok: " Aki normális gondolkodással bír, az belátja, hogy veszteséggel nem üzemeltetünk sem vállalkozást, sem üzletláncot"

Hazánkban Orbán nem így gondolja! Épülnek a stadionok, ráfizetésesek, üresen konganak és épülnek és épülnek, és épülnek...
Csizmás Kond
...nahát ...a teckó mind kiskereskedelem...
hetöndöe
@Csizmás Kond: Mivel fogyasztóknak értékesít és nem viszonteladóknak,így kiskereskedőnek számít,vagy Romániában nem így van?:-)
Csizmás Kond
@hetöndöe: Ott nem tudom hogy van, én kirgiz vagyok...
amúgy csak azért vetettem fel mert a teckó az ami sokáig ellátta a kis falusi űzleteket...úgy hogy a janiboltos ott vásárolta be az árút és adta tovább.
hetöndöe
@Csizmás Kond: A Tesco nem ellátta őket,hanem a a falusi kiskereskedők ott vásároltak be sokmindent és haszonnal továbbadták.Nem a Tesco volt szabálytalan,hanem a kereskedő,mivel az áruház fogyasztók ellátására szakosodott és nem viszonteladókéra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.