Az LMP szerint itt az ideje, hogy méltó emlékhelye legyen Kovács Bélának, a Független Kisgazdapárt egykori főtitkárának.

Keresztes László Lóránt, az LMP országos elnökségi tagja, pécsi önkormányzati képviselője erről a Szovjetunióba hurcolt politikus pécsi szülőháza előtt beszélt csütörtökön, ahol Schiffer Andrással, az LMP társelnök-frakcióvezetőjével elhelyezték az emlékezés virágait a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Az ellenzéki politikus sürgette, hogy a pécsi önkormányzat Kovács Béla elhurcolásának jövő évi, 70. évfordulójára méltó módon újítsa fel a kisgazda politikus jelenleg elhanyagolt állapotban lévő szülőházát.

"A pécsi önkormányzat 2012-ben határozta el, hogy méltó módon újítja fel a házat, és emlékhelyet hoz létre Kovács Béla számára, ez azonban nem történt meg az elmúlt négy évben sem" – fogalmazott.

Schiffer András az eseményen azt mondta, a kommunizmus áldozataira tisztességesen emlékezni nem lehet az állambiztonsági múlt feltárása nélkül. Az LMP társelnök-frakcióvezetője jelezte, szerdán tizenegyedik alkalommal terjesztette be az állambiztonsági múlt feltárására vonatkozó törvényjavaslatát az Országgyűlésnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.