A családok otthonteremtési kedvezményét (CSOK) azok a protestáns lelkipásztorok is igényelhetik, akiknek lakóhelyét a gyülekezet jelöli ki – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten.

Amennyiben úgy döntenek, hogy gyermeket vállalnak, a parókián élő lelkipásztorokat és feleségüket is megilleti a kedvezmény – közölte Balog Zoltán a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj átadása alkalmából rendezett ünnepségen, a német ajkú református gyülekezet templomában.

A miniszter arról is szólt: véleménye szerint az irgalom és az emberi minőség sokszor képes kipótolni a pénzhiányt és a rendszer hiányosságait az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben.

A politikus úgy vélekedett: a családokban, a szociális és egészségügyi ellátórendszerben minden az emberi minőségen múlik, az irgalmat nem lehet pótolni több finanszírozással és rendeletekkel.

2010 óta egyre nehezebb beszélni a szociális ellátórendszer és az egészségügy problémáiról, mert azóta látják milyen nehéz belülről változtatni – mondta. Attól fogva viszont lehetőségük van a változtatásra, amelynek lényege, hogy ne jöjjenek létre lelketlen rendszerek – tette hozzá Balog Zoltán.

Az ünnepségen és emlékülésen átadták a Bethesda Kórház egykori főigazgatójáról Dizseri Tamásról elnevezett díjat. A Melocco Miklós szobrászművész irgalmas szamaritánust ábrázoló emlékplakettjével és 700 ezer forintnyi juttatással járó elismerést az idén Bencze János, az intézmény Diakóniai igazgatója vehette át.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"az irgalom és az emberi minőség sokszor képes kipótolni a pénzhiányt és a rendszer hiányosságait az egészségügyi és a szociális ellátórendszerben."

Idióta barom! Ha nem fertőtlenítik a műtőt és a baktérium később megeszi a beteget, ott papoljál irgalomról és emberi minőségről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Turok
@human: Egyrészt ezért is gyűlölöm a papokat. Vannak hívek, akik még a legmagasabb hegytetőről is leugranának, ha a lelki pásztoruk azt mondaná nekik, a paradicsomba jutnak. Habár ha éppen egy zöldséges kert lenne alattuk, akkor nem lehetetlen:-)
human
@Turok: Én egy református tiszteletessel ismerkedtem meg az évek során. Közvetlen, segítőkész, nyitott gondolkodású ember volt. Párszor jártam is a szertartásain, mert értelmes dolgokat mondott. De természetesen ember válogatja. Van ilyen is meg olyan is.
Van egy jobb oldal által favorizált tiszteletes. Egyszer megkérdezték tőle, hogy mi a véleménye arról, ha isten szolgája politizál misén. Erre azt válaszolta, hogy Ön ezek szerint még nem járt az én miséimen. (Ugyanis elég keményen ekézni szokta a bal oldalt.)
namihami
És tessék mondani: a katolikus papoknál elég a 3 ministránsgyerekkel való közvetlen kapcsolat igazolása?
Esetleg a balkézről származó gyerek is jó, ha legalább 3 van? Mindnek a házvezető nénitől kell lenni vagy lehet előző kapcsolat- illetve kapcsolatokból is?
Csupa olyan kérdés, amit jó előre kell tisztázni, a későbbi félreértések elkerülése végett.
Turok
@human: Elvégre a KDNP a Fidesz mellett áll. Nekem egyébként meg főleg rosszak az ezen irányú tapasztalataim. A papokat sem érdekli más, csak a pénz.
human
@Turok: Én nem általánosítanék. Gondolom katolikus papra gondolsz. Ott a cölibátus úgy hülyeség ahogy van. Ennek az eredménye szerintem a sok pedofil vagy erőszakos eset.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.