Hétfőn országos tiltakozás lesz a kormány dilenttáns oktatáspolitikája ellen- minek részeként diákok ezen a napon nem mennek iskolába. A “Nem leszek suliban” mozgalom azonban nagyon szúrja a kormány és a kormánypárti média szemét, sőt a Kettős Mérce blog szerint a megfélemlítés is elindult.

Péntek este 9-kor kapott szerintük levelet egy tanár az iskolája igazgatójától, hogy figyelmeztesse őt és más tanárokat is, még ha nem is nagyon mennek be gyerekek a suliba február 29-én, a tanároknek le kell papírozniuk a hiányzásokat.

Beindult a tanárok megfélemlítése a hétfői óriástiltakozás előtt

Indoklásként csatolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárságának levelét, amiben arra kérik az iskolafenntartó Klik tankerületi igazgatóit és igazgatóit, hogy mindenképp tartsák meg az órákat, nem lehet rendkívüli szünetet hirdetni. A levél elején az azt jegyző Sipos Imre helyettes államtitkár azt írja, a médiából hallottak a hétfői kezdeményezésről.

A Kettős Mérce megjegyzi, a pedagógusok tiltakozása folyamán nem ez az első megfélemlítési kísérlet: Miskolcon a nyílt levél aláírásától intették fentről óva a tanárokat, Szabolcs megyében pedig egy kis általános iskolában érdeklődtek a rendőrök, megy-e tanár a fővárosi tüntetésre.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Tudtommal a Szülő évente 3 tanítási napot igazolhat !! (nálunk így van ) Akkor mi a gondja a senkiházi kliknek meg a bánatom tudja kinek?? Nem értem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
Azokkal a papírokkal törölje ki a kedves iskolaigazgató.
Bár talán nem is tudja, hogy a papír törlésre is való, mert ő bizonyára a nyelvét szokta használni!
Sanyi2015
@zöldszem: Most nagyon mellé lőttél, mert én jelenleg is gyerekek között dolgozom, és eddig is aggasztott a jövőjük, de nem pártalapon, mint nálad!
Ezek a problémák, már 10-15 éve fenn állnak, a pedagógusok rendszeresen jelezték is!
Bár szelektív az emlékezeted és csak 2010-ig tudsz visszaemlékezni elmondanám neked, hogy előtte is voltak pedagógus tüntetések, amikor tanítás nem volt, csak ügyelet azoknak a gyerekeknek, akiknél a szülők nem tudták megoldani az elhelyezést!
Pénzhiány is rendszeres volt, csak most egyben látod a 17 milliárd mínuszt, előtte ez külön iskolánként és Önkormányzatonként jelent meg.
Bizonyára arra sem emlékszel, hogy telente hány iskolában szünetelt az oktatás hetekig, mert nem volt pénze az Önkormányzatnak a fűtésre!
Voltak gazdag Önkormányzatok, gazdag iskolákkal, ott nem volt gond, de ez volt a ritkább!
bencemacska
@zöldszem: ma, 11:20

Kihagytad, hogy ő küldte haza az oroszokat! Egyébként még most is itt lennének, és nem kellene neki most a visszahívásukon fáradozni!!!- :)))))
zöldszem
@Sanyi2015: Bár nem akartam folytatni! De!!
(2010 előtti) 2002-2010 között hallgattuk, hogy "minden csak akarat kérdése" meg " a Fidesz mindenre tudja a megoldást" ..
Hát most lehetne bizonyítani, az akkor oly nagy pofával harsogott szakértelmet!
Pont leszarom mi volt 10-15 éve, azért kaptak 6 (hat) éve kormánypálcát a kezükbe hogy rendbe rakják, Ennyire tellett tőlük.
Mi az, hogy pénz hiány? Szárnyal a gazdaság, jobban teljesítünk nyugatnál...
"Bátran jelentjük ki, hogy van pénz, csak nem oda teszik, nem oda juttatják, ahova kellene" - fogalmazott a Fidesz elnöke, aki hozzátette: ha összeadnánk, hogy propagandára, hirdetésre, tanulmányokra, új autókra, telefonokra, bútorokra mennyi pénz ment el, akkor valahol a 120 milliárd forint körül lenne az összeg."
/Orbán Viktor 2008/ ez is 2010 előtti!!! (csak úgy a szelektív dolog)

Én egyik párt elkötelezettje sem vagyok, mindig programra szavaztam, volt, hogy a Fideszre! Most már olyan a szavazás mint egy nyilvános WC. Benyitsz, és próbálod a kevésbé szarosat kiválasztani!
Yoda69
@zöldszem: Szivembol szolottal minden hozzaszolasoddal.
Az ilyen @Sanyi2015: felek, vagy nem ertik az egesz szituaciot, vagy a fideSS altal fizetett trollok, bertolnokok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.