A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben. Nemes Jeles László rendező holokausztdrámája az első magyar alkotás, amely 1982 óta elnyerte az amerikai filmakadémia elismerését, harmincnégy évvel ezelőtt Szabó István Mephisto című műve diadalmaskodott.

Oscar-díjat kapott a Saul fia!

A díjat átvéve Nemes Jeles László köszönetet mondott alkotótársainak, köztük a főszereplő Röhrig Gézának, valamint Magyarországnak, amiért támogatta a filmet.

Az emberiség legsötétebb óráiban is talán van bennünk egy belső hang, amely lehetővé teszi, hogy emberek maradjunk. Erről a reményről szól ez a film

– fogalmazott.

A Saul fia a Mustang című francia, A kígyó ölelése című kolumbiai, az Egy háború című dán és A sivatagon át című jordániai filmmel volt versenyben.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
Három hete megírtam,itt a propin!Nyer Saul fia!A lottót találnám el így.
Apatszerek
,,Reklám Szokás szerint egymást díjazták a megválasztottak helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a 88. Oscar-díjátadó gálán. Idén is színes volt a felhozatal: röhögiccstől kezdve a drogos énekesnőn keresztül a katolikus egyház gyalázásáig mindent bedobtak - és persze "elismertek". A híresztelésekkel ellentétben azonban el kell keserítenünk sokunkat: 34 év után sem nyert Oscart magyar film, hisz olyan nevezve sem volt a legjobb idegen nyelvű alkotás Saul fia- Lacika tudja nem csak azt mondani, amit mond, hanem az ellenkezőjét is".
Yoda69
Gratulalok hozza. Nagyszeru vegre latni egy jo magyar filmet is a nagyok kozott.
Apatszerek
Magyarország szégyenéből lett: Magyarország két pólusú Oscár Saul elismerése!
HakapesziM
Micsoda hiánypótló alkotás! Végre egy film a holokausztról, hihetetlen, hogy díjjal honorálták! Ki hitte volna? Még csak a 147. a témában.

Az a baj, hogy elképzelhető, hogy a film tényleg jó. Csak marha sok embernek megfeküdte már a gyomrát az állandó, évtizedek óta tartó holokausztozás, és már csak legyint: na persze...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.