Az várhatóan nem fog kiderülni mennyi közpénz felhasználásával vágnak bele a kocsmabizniszbe a hétfői törvénymódosítás miatt. De legalább Tiborcz volt cége is kap megbízást – írja a Magyar Narancs.

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) Úri utcai ingatlanában, a régi budai városháza épületében borozó, bormúzeum és étterem is lesz. Néhány méterrel odébb, a Lónyay–Hatvany villában pedig még egy étterem, plusz egy művészeti galéria is. A díszvilágításért az ELIOS Zrt. felel.

Az Magyar Nemzeti Bank alapítványa, a PADA 2014. decemberi közleménye szerint az alapítvány a régi budai városháza patinás épületében „Magyarországon egyedülálló, angol nyelvű, nemzetközi oktatóbázissal és hallgatói körrel rendelkező Doktori Iskolát kíván üzemeltetni 2016 szeptemberétől”.

Matolcsyék újragondolhatták a koncepciót, mert 

a Narancs által Budapest Főváros Kormányhivatalától kikért építési engedélyek és egyéb dokumentumok szerint a pincében és a földszinten borozó, bormúzeum, étterem és bemutatótermek nyílnak majd, az igazgatási és oktatási funkciók pedig az emeletre és a tetőtérbe száműzettek a tervek szerint. A jegybankelnök unortodox megoldások iránti hajlama eddig sem volt ismeretlen, a borozóval vegyített angol nyelvű doktori iskola azonban kétségtelenül újabb minőségi ugrás a munkásságában.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
MNB-orozó lesz a javából, Lévaiaszuval...igy is elég részeg
a bünbanda, legyen alkoholmérgezett... Jaaaaa, és a
világítás a legfontosabb, hogy a tiborcpistike kölök még
jobban el tudja adni milliárdokért a gagyi lámpáit...Remélem,
a " borozó " elé pár lámpavasat is állítanak !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Lássuk be nem árt némi vinkó Matolcsy eszméhez, pláne angolul! =))
Jankó123
Kapható lesz a Matolcsi pincészet "szemelt Rizlingje"?!
:-)))
verum
Orbán főhadiszállásának összkomfortosnak kell lennie!
picike
@RonaGyuri: unortodox megoldások lényeges a profit szempontjából -borozó -tőke
pbalage
Egy régi ismerősöm meséli, pár éve meghalt már, RIP:
"Anno még a cocializmusban a vezetőségi tagokkal minden pénteken ebéd után elmentünk fröccsözni. Estére mindenki be volt makizva.
A munkanaplóba meg mindig beírtuk, hogy VB ülés, meg hogy a költségkeret: 2000 forint.
Nem hazudtam, mert a Vár Borozó alagsorában ültünk minden pénteken."
silber13
@Jankó123: Az a rizling ugye a "Kusza szemelt Rizling" lesz?
bundi
@verőce21: és most kezdhetsz emúttnyócévezni és gyurcsánybajnaizni...meg hogy ők állnak soroson kersztül a háttérben...és ez csak a vezérke lejáratásáról szól...
nezelodo
Nosza igyekezni Gyurika, mert a lábbilincses haverod borai megromlanak addig, ha nem siettek. Segits rajta, ha már a sámándobban nem folyhatott az elsőrendű, a seregélyektől helikopterrel megvédett finom nedű! De képzeld, ha a helikoptert permetezésre használták volna, milyen finom lenne a trombitarézből készült aranypoharakban felszolgálva!
Hellcat
Hétfőn beterjesztik, kedden megszavazzák, szerdán már indul is a mutyi...nem szarakodnak a fiúk ha lopásról van szó na.
human
- Tanár úr. Én nem értem, hogy lesz magántőke a közpénzből attól hogy alapítványba vándorol!
- Igyál még egy pohárral fiam.
volvós
MNB-orozó lesz a javából, Lévaiaszuval...igy is elég részeg
a bünbanda, legyen alkoholmérgezett... Jaaaaa, és a
világítás a legfontosabb, hogy a tiborcpistike kölök még
jobban el tudja adni milliárdokért a gagyi lámpáit...Remélem,
a " borozó " elé pár lámpavasat is állítanak !!
vonotok
Matolcsy ! De szeretnélek úgy látni ahogy Csauseszkut láttam utoljára.
nyanya001
vastagbor.atlatszo.hu/2016/03/02/ismered-azt-hogy-a-kozvagyon-felmegy-a-varba-ettermet-nyitni-es-mire-feler-elvesziti-kozvagyon-jelleget/
Most, hogy egy nap alatt keresztülvittek egy olyan törvényt, amivel ellopnak 250 milliárd forintot a magyar emberektől, nem igazán érzem, hogy létezik ennél nagyon pofátlanság, de hát hányszor gondoltuk azt, hogy elértük már a legalját / a legtetejét, aztán ….
A 250 milliárd forint több mint kétszerese annak, amit a magyar állam a teljes magyar felsőoktatásra költ, A-tól Z-ig, mindennel együtt.
Ha csak egy kibaszott tizedét fordítanák a kormányzásra a kreativitásának, amit a lopásra fordítanak, nem kellene terveket szőni, hogyan érjük utol Ausztriát.
human
@nyanya001: Én is mondtam párszor, hogy "ezt azért mégsem merik meglépni." És még mindig felül tudják múlni korábbi bűneiket. Az ország mint a félholtra vert boxoló, aki már védekezni képtelen és már csak a következő pofonra vár.
sentinel216
Nem jellemző a fidesz maffiára egy borozó. Az olasz maffia a konyhában, vagy roskadásig terített asztalnál ülve evés közben tárgyalja ki a bűnügyeit. Az oroszok - ukránok bűnbandái tini lányokkal az ölükben, vodkát vedelve tartják összejöveteleiket. Nálunk olyan sóher a keresztapa, hogy csak szotyit köpködve, állva adja ki a parancsokat a vazallusoknak. Magot nem kínál nekik, csak a héját.

www.hirarena.com/_user/image/Politikusok/meszaros_lorinc_orban_viktor_szotyi.jpg
Yoda69
Ismet egy remekul sikerult kep errol az idiotarol.
Szerintem eltolcsirol nem lehet olyan fotot kesziteni, amin ne ugy nezne ki, mint egy elmehaborodott.
Yoda69
Minek, erre a kis idore? Innen ugyis a sittre kerul mind.
nyanya001
@human: Ezek a gengszterek mindent megmernek tenni mert
nincs teljes felháborodás, nincsenek százezrek az utcán !
Bercifiu
Na végre valami értelmeset is csinálnak. Remélem III. osztályú lesz, hogy a havi 47 ezerből fussa a napi látogatás.
Toby
Ó...kicsit kélsőbb még steril tűket is osztogatnak azoknak, akiknek nem elég a piás bódulat !

Dajcsnak més a szombathelyi kokósnak ingyenes a beájulás !
human
@nyanya001: Én azt nem értem, hogy annyi emberség nincs bennük, hogy érezzék, hogy ennyire már nem kellene alázni az jónépet.
justhpeter
Közpénzből gebin. Nem rossz. Vajon az önkormányzat ad-e nekem is, ha helyben kuplerájt szeretnék nyitni ?
Dr. Felipe
" a borozóval vegyített angol nyelvű doktori iskola azonban kétségtelenül újabb minőségi ugrás a munkásságában."

Gondolom a borozóba betolt közpénz is megszűnik közpénznek lenni, elveszíti közpénz jellegét. A TAO pénz is csak addig közpénz, míg Felcsúton el nem lopják, aztán már nem közpénz.

Ezért a népbíróságon fognak felelni elvtársak, mint Ceausescu elvtárs.
Szókrakész
"a borozóval vegyített angol nyelvű doktori iskola azonban kétségtelenül újabb minőségi ugrás a munkásságában."

Vida is ilyen helyen kaphatta az angol leckéit.
De akkor mennyit ihatott, hogy csak ennyi maradt meg benne?
Egy papiros alkesz jobban beszél angolul.
Szókrakész
Eltolcsy.
Óvatos lennék én azzal a borozóval.
Borban az igazság.
Még a végén az angolt tanuló "diákjaid" kikotyogják a manipulációitokat.
nyanya001
@human: Szarnak a jó népre !
Az az 1 millió bégető birka elég nekik.
human
@Dr. Felipe: Matolcsy is azt mondja, hogy ők csak a sikeres spekuláció révén szerezett hasznot magánosítják. És majd mikor majd elpártol tőluk Furtuna, akkor vissza fogják fizetni a kasszába? Nem. Azt sem ártott volna kiszámolni, hogy a gazdaság, a devizahitelesek mennyit vesztettek a kis spekulációjuk miatt. Aztán vonják ki a nyereségből a veszteséget és ami marad azzal kérkedjenek.
wagabund
igazi magyar ember ez a bankelnök...(kacsintás)..néhány ember kivételével tuggyuk, hogy milyen jó hangulatot ad egy kellemesen berendezett kocsma...pláne, ha a nagycsöcsű Mucika hozza a zsíroskenyeret lilahagymával...teletölti a kancsót szürkebaráttal, aztán lehet dönteni az ország dolgairól...
na jó, azt csak zárt körben, néhány kiválasztott teheti, de akkor is ...a kocsma a legkedvesebb döntéshozó hely..fönt is, lent is.

...mifelénk is az...menjek, vagy maraggyak? ezt kellene eldönteni..ehhez még egy fröccsöt...
human
@nyanya001: Ezek genetikailag tolvajok. Én már más magyarázatot nem tudok erre a belterjes tolvajszaporulatra.
papa.49
A törvény mit is mond hány méteres közelségben nem lehet alkoholt felszolgáló üzemegységet működtetni egy iskola mellett, vagy már van is mentessége a kocsmának???
human
@papa.49: Ezek a saját alaptörvényüket sem tartják be. Majd pont itt lennének becsületesek. A végén mér rárohadnak az a sok hordó lőre az Orbán famíliára.
human
@Szeparepa2: Tiborc-féle lámpavasra gondolsz? Abból direkt kispórolták az anyagot, hogy szűkítsék a hasznosíthatósági repertoárt.
human
@Mirabilis: Csak ugye ezek a lopások nem közvetlenül károsítják a lakosságot. Míg az oktatással közvetlen kapcsolatban van a diák és a szülő. Látják mi történik. A milliárdos csalásokból pedig legfeljebb újságcímeket látnak. Ezért mozgat meg több embert az oktatás mint valami havernak valami állami cégnél elcsalt valahány milliárdja. Ezért akar Orbán mindent titkosítani, mert minél kevesebbet tudnak a lopásokról az emberek annál kevésbé háborodnak fel rajta.
human
@Mirabilis: De van egy jó példám. A netadó. Miért voltak ott sok tízezren? Mert mindenkit közvetlenül érintett. Az évi 1000 milliárdos áfacsaláskoról beszélő Horvát Adnrás mellett hányan álltunk ki? Pár ezren. Pedig évi 1000 milliárdból a csecsemőtől a nyugdíjasig mindenki széles sávú internetét ki lehetne fizetni.
Azt is figyelembe kell venni, hogy a lakosság jó része azt sem tudja felmérni, hogy 1 millió forint mennyi lehet. Ennél fogva nekik a milliárd sem mond semmit.
human
@Mirabilis: Ezek természetes emberi jellemzők, amiket Orbánék ki is használnak. A lényeg, hogy úgy kell lopni, hogy az minél bonyolultabban legyen felismerhető. Ott van például a TAO pénz. Az volt az első példája, hogy lehet közpénzt magánkézre átjátszani. A vállalkozásnak tök mindegy, hogy az államnak (oktatás, egészségügy) vagy Orbán fociakadémiájának (Mészáros Lőrinc) fizeti be a milliókat(, hacsak nem kaphat valamennyit vissza fű alatt.) A lényeg, hogy miután a sportklubhoz kerül a pénz már nem kell elszámolni vele. Ezt a technikás sikerrel bejáratták és most az MNB is alkalmaztak csak nem pár százmillióra, hanem pár száz milliárdra.
evacica
Tényleg nem talál már szavakat az ember, hogy mit meg mernek csinálni, de a legnagyobb bűnös ebben a nép aki ezt mind eltűri! Én már abban is kételkedem, hogy Matolcsynak ki van mind a négy kereke, ilyen dolgokat normális MNB elnök nem csinál meg!
kabóca
Figyelmébe ajánlanám Az utolsó vacsora című festményt.
eszegfu
@papa.49: 200 m-es körzetben! Lehet, hogy ez vizszintesen igaz, és mivel a borozó a földszinten lesz, az iskola meg az 1. emeleten, igy függőlegesen már nem számit bele a körzetbe!
eszegfu
@human: 20:34 Igazad lehet... Tegnap este pont azon "filóztam", hogy a Mol részvények miatti 187 milliárdot számokkal hogyan kell leirni... .. bizony erősen kellett koncentrálnom!
Annyira "távoli" és elképzelhetetlenül sok pénz, hogy ezt már nem is tudjuk "felfogni", teljesen kikerül a hétköznapi életünkből. Nálunk a vasutállomás felujitásakor egy hatalmas táblára nem azt irták, hogy 220 millióba kerül (EU-s pénz volt), hanem kiirták számokkal, egy egész sort foglalt el igy. Vagy 5 percembe telt, amig helyiértékre osztva, felfogtam mennyibe is került! Vagyis ha számokkal irunk ki egy összeget, akkor nagyobbnak is tünik, betük segitségével meg kisebbnek... igy van ez a 187 milliárd esetében is!
papa.49
@eszegfu: Ja értem a fütyiszes olvasatban csak vízszintesen érvényes a távolság, ahhoz hogy függőlegesen is megértsék kell még egy, két embernek látszó sejthalmaz))))))))))))
eszegfu
@papa.49: Ugy biza', ahogy mondod! De még az is megeshet, hogy tanulmányt iratnak róla, melyben 20 oldalt eleve a professzor birkákról irt könyvéből vesznek át... nem lehet tudni ebben a nagy "tolongásban" -- hiszen minden napra jut még valami hasonló "cukiság"...:)))))
human
@eszegfu: Talán szemléletesebb, ha az ember átváltja munkaidőre. Mészáros Lőrincnek ÉVENTE közel 1 milliárd forint osztaléka van (a keresetén felül,a miből él). Egy melósnak 1000 évig kellene spórolnia, hogy összejöjjön ennyi. Ez ugye elég látványos. És mint tudjuk, csak úgy röpködnek a milliárdok a haveroknak. Ez gyakorlatilag ember életeket jelent.
eszegfu
@human: Elvileg, számszakilag tényleg igy jön ki... a melósnak talán még ennyi év sem lenne elég, hiszen a napi megélhetését a havi keresetéből kell megoldania, mig Mészáros -- legalábbis szerintem -- a fizetésén tul vesz fel ennyi osztalékot.
Desischado
Szép az élet, víg az élet! Legyen már piálda is, hadd igyanak ezek a derék fiúk a sikerükre, hogy milyen remekül lopják kifelé a közvagyont! Komolyan, még mindig van lejjebb? És meddig lesz még hülye a magyar nép, és tűri, hogy maholnap a szemét is kilopják?!
kukac50
Matolcsi árulja majd L Simon borát a borozóban.
Aljasság amit csinálnak a Magyar adófizetők pénzéből!
preparátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.