A fenti táblázatot a Morgan Stanley elemzői rakták össze, a rangsor különböző mutatók segítségével arra próbál választ adni, hogy melyik országnak mennyire lenne fájdalmas, ha összeomlana Schengen. Mint látható, összességében Magyarországnak lenne a legrosszabb, ha újra lezáródnának az európai határok. A kilenc számításba vett mutató (balról jobbra): Kereskedelmi nyitottság Félkész termékek aránya a külkereskedelemben Nemzetközi szállítmányozás aránya Tengeri kereskedelem EU-n belüli utazások aránya a légi utasszállításban Nettó turizmus aránya a GDP-ben Külföldi látogatók a lakosság arányában Ingázók aránya. Magyarország a kereskedelmi nyitottság miatt első, (az egyelőre nem is Schengen-tag) Horvátország inkább a turizmus miatti érintettsége következtében második. Feltűnő, hogy a legnagyobb európai országoknak, így Németországnak és Franciaországnak sokkal kevesebb vesztenivalója van a schengeni övezet felbomlásán.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
ez az...a vezér meg igyekszik minél jobban szétcseszni...mert ugy ea saját érdeke az első...a pénze meglegyen, a családtagok rokonok ismerősök biztos pozícióban legyenek...az ország,...a zemberek...csak valahol a sor végén vannak a fontosságban...ha ott vannak egyáltalán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.