A Nemzeti Választási Iroda előre fel akar készülni, amennyiben újabb népszavazási kérdésben kezdődik versenyfutás – számolt be róla a Népszabadság.

Megelőzné a következő balhét a Választási Iroda

A február 23-án történtek után került igazán a figyelem középpontjába a Nemzeti Választási Iroda, illetve a rendszer, amin keresztül az állampolgárok népszavazási kérdéseket nyújthatnak be. Az NVI most tisztázta, hogy nincs lehetősége arra, hogy a hivatalos leadás előtt ellenőrizze a várakozó személyeket. Arra sincs felhatalmazásuk, hogy meggyőződjenek róla az ott tartózkodó személyek valóban népszavazási kezdeményezést érkeztek leadni. A Kúria megerősítette őket ebben a kérdésben.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője azonban elmondta, hogy a jövőben jobban fel akarnak készülni a hasonló helyzetekre. Először is, ha újra tömegek kívánnak megjelenni az irodánál, akkor a szűkös előtér helyett beterelik őket az aulába, ami a Népszabadság cikke szerint tágas. 

Itt helyeznék el azt a bizonyos időbélyegzőt is, amihez először kell odaérni a siker érdekében. Az iroda vezetője még azt sem tartja kizártnak, hogy több bélyegzőt állítsanak fel, ehhez azonban meg kell oldani, hogy szinkronban legyenek és ugyanazt az időt mutassák.

Ezenkívül Pálffy azokról a javaslatokról is beszélt, amiket maga Orbán Viktor miniszterelnök kért tőlük annak érdekében, hogy hasonló helyzetek többé ne forduljanak elő. Az egyik javaslat az lenne, hogy bárki gyűjthessen aláírásokat és az győzzön, aki először lépi át a 200 ezres küszöböt. Másik, korábban is említett javaslat, hogy ügyfélkapun keresztül lehessen leadni a kezdeményezést, ami teljesen kizárná a fizikai erőszakot. 

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Egyszerűbb lenne a Fradi-pályán kihelyezni az időbélyegzőt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
Nem orvosi rendelő vagy posta ez, hogy sorszámozzunk!
Ne akarják bemesélni, hogy minden nap annyi kérelem kerül benyújtásra, hogy ...
Itt most nyugodtan bevallhatjátok a fidesszel együt, hogy:
Elqrtuk.
Nem kicsit.
Nagyon.

Mi pedig elfogadjuk lemondásotokat.
nezelodo
Szerintem csak meg kell győzni Kubatorbánt, ha valamelyik mer szólni neki, hogy ne kekeckedjen. Bár a jelek szerint csökönyös a koma.
Alzheimer Fauna
A előrelátó felkészüléséhez én is szeretnék hozzájárulni. A Madame Pálffy által vezetett Nemzeti Nyilvánosház honlapjának (NVB) fejlécében egy banner van: Justitia istennő. Sajnos azonban, ha ráklikkelünk, saját magát dobja vissza, tehát helyben jár. Javasolnám, hogy ez a banner kattintásra ugorjon el, a Kubatov "Vadak ura" Gábor által irányított Fradi Security weboldalára. Így, ha valakinek pénzért - bármire hajlandó - vogon hadseregre lenne szüksége, gyorsan megtalálhatná őket. Még mindig a headline-nál maradva, köztudott, hogy Justitia az igazság, a méltányosság, a pártatlanság, és az erkölcsi erő istennője volt a római mitológiában. Hiba volt azonban a németországi (Römerberg, 60311 Frankfurt am Main, Deutschland) szoborról készült fénykép használata: nincs bekötve a szeme. Előrelátó változtatás lenne, ha oda olyan Justitia képet raknának, aminek be van kötve a szeme... és be van fogva a füle.. meg az orra. A korszellemnek megfelelően változtatni kellene az istennő kezében lévő mérleg fajtáján. A mostani képen egy kétkarú emelő elvén működő, tömegek összehasonlítására szolgáló mérőeszköz van. És ez is félreértésre adhat okot. 23-án - gondolom - becsületesen bepakolták a mérleg egyik (bal oldali) serpenyőjébe Nyakót, mellé az nvi becsületét, és a jogállamot, a másik serpenyőbe pedig a tucatnyi testépítőt, a nénit, a ner-t, a KisGét: persze, hogy jobbra billent a mérleg. Ezért javasolnám, hogy a képen Justitia kezében ne a hagyományos mérleg legyen, hanem olyan rugós, a súlyerő mérésére alkalmas, amilyennel a horgászok mérik le a kifogott pontyot. És meg egy apró változtatást javaslok az előrelátás jegyében. Az épületük homlokfalára, a "Nemzeti Választási Iroda" réztáblája mellé helyezzenek el egy "Onkológiai centrum - Kemoterápia" feliratú táblát (a felszerelésében Gulyás Márton, illetve én is szívesen segítek), segítséget nyújtva ezzel a későbbiekben a rend becsületes őreinek, hogy ne lássanak semmi szokatlant abban, ha a kapualjban sok-sok kopasz ember áll.
Mangu
@Bercifiu: Humornak is rossz a megjegyzésed. Olvasd el még egyszer.
Mangu
@Szókrakész: Igazad van, nem posta, orvosi rendelő, bank, stb., sokkal rosszabb.
Desischado
Mosakodás ez, semmi több! Még hogy orbán erről nem tudott, röhögnöm kell! Az aulában is lehet erővel csalni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.