Egy, a Financial Times-ban megjelent írás szerint ma már nem a kommunizmus újjáéledése fenyegeti a szovjet kísérlet romjaiból sikeresen felépült társadalmakat, hanem elsősorban a populista autoriter jobboldal, amely illiberális Európát akar, zárt határokkal és zárt elmékkel.

A szerző, David Clark szerint ennek a folyamatnak a zászlóvivője az Orbán Viktor vezette magyar kormány, amely hatalomra jutása óta aláásta a bírói függetlenséget, korlátok közé szorította a médiaszabadságot, és nyíltan deklarálta azt a szándékát, hogy az Oroszországhoz és Kínához hasonló országok autoriter gyakorlatát akarja másolni.

Több száz olyan törvény született, amely a végrehajtói ellenőrzést erősíti, eltávolítva a kormány hatalmi jogköreinek fékjeit – írta, hozzátéve: Orbán Viktor emellett idegengyűlöletet, bevándorlóellenes hangulatot szít, hogy manipulálhassa a migránsválság okozta lakossági nyugtalanságot.

A szerző szerint Magyarországon olyan mértékű visszalépés történt, hogy ha az ország ma kérné felvételét az Európai Unióba, kétségtelenül elutasítanák, azzal az indokkal, hogy a koppenhágai feltételrendszerben felsorolt alapvető demokratikus normákat sem teljesíti.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
@justhpeter: Mi, magyarok zokoghatunk, hogy ilyen alja vezeti az országit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
@justhpeter: Mi, magyarok zokoghatunk, hogy ilyen alja vezeti az országit.
Fradigege
Én benne voltam abban az 535 ezerben, aki nemmel szavazott az eu-ra. Ez 2004-ben volt. Az eu egy csőd. Nem működik. Tolják a lóvét az összeszerelő államocskáknak. 28 sebességes.
fekete
Kulomben kik a Franciak? Utazal Londonbol Parizsba vonatal,es mikor kiszalsz olyan mint
Bagdadban lenel! Nincsott semi a Louvre-n kivul,csak sotetseg!
Rumcájsz
Addig fog menni a pávatánc, ameddig országunkat ki nem táncolják az unióból...

Nem hét szük esztendő fog következni, hanem sokkal több!
Pestilence
Ha majd sikerül kipenderittetni kis országunkat az EU-ból, akkor majd megnézhetik a népesség csökkenését. Akkor majd könyöröghetnek, hogy minden magyar nő szüljön nyolcat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.