Vitázhatnak a tanulói terhek mérsékléséről, a kötelező testnevelésórák számának csökkentéséről és a kötelező erkölcstan- és hittanórák megszüntetéséről.

A civil közoktatási platform követelései szerepelnek a köznevelési kerekasztal munkacsoportjainak témái között – reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szerveződés 12 pontjára. A tárca a tömörülés képviselőjét várja a kerekasztal keddi ülésére.

A válaszlevél szerint a platform által leírt kérdések, problémák a tárca előtt is ismertek, azok egytől egyik szerepelnek a köznevelési kerekasztal valamelyik munkacsoportjának témái között. A köznevelési kerekasztal plenáris ülése a tárgyalópartnerek által meghatározott ütemezés szerint végzi szakmai munkáját, már az első két ülésen megfogalmaztak több olyan javaslatot, amelyet a kormányzat elfogadott – olvasható a dokumentumban.

A tárca képviselője korábbi meghívásukat megerősítve jelzi, hogy várják a platform képviselőit a kerekasztal, illetve munkacsoportjainak ülésére. A minisztérium nyitott arra, hogy a következő plenáris ülésen megvitassák a platform által megfogalmazott követeléseket.

A civil közoktatási platform 12 pontban fogalmazta meg elképzeléseit a közoktatás átalakításáról, a kezdeményezések között szerepel a tanulói terhek mérséklése, a kötelező testnevelésórák számának csökkentése, a kötelező erkölcstan- és hittanórák megszüntetése. Az intézkedéscsomagban megfogalmazták, hogy az érettségire vonatkozó módosításokat halasszák el, a változások nem érinthetik hátrányosan a tanulókat, mindenkinek joga van a tanultak alapján letenni az érettségit.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
nem kell a szentbeszéd. Az egyház vonuljon ki az oktatásból, aki egyházi iskolába akarja iratni a gyerekét, tegye azt. De legyen sok pénze, mert azt támogatni kell ám, nem is kicsit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
A tornaórák maradjanak!
Az erkölcs tananyagot pedig valós erkölcsű emberek és ne politikusok állítsák össze.
A hittan viszont tűnjön el az állami iskolákból.
Semmi keresnivalója ott.
Tömjén Zsótiék túltolták ezt a dolgot.
kerekkocka
Kell a vallás!!! lásd a történelmet. Minden jónak az elrontója !
emerencia
@felnőttem kissé: A hatvanas években voltam általános iskolás, alsó tagozatos Kisvárdán. Suli után papok jelentek meg a suliban és mindenki tudta, hogy vallása szerint kinek melyik tanterembe kell mennie hittanra. Csak ketten voltunk, akik haza mehettünk. A pártitkár lánya és én. Evangélikusnak megkeresztelt gyerek ugyanis csak én voltam ott akkor egyedül. Senkinek, semmilyen osztályzata nem függött attól, hogy járt-e hittanra.

A te idődben (hetvenes évek vége) a seregben dolgoztam. Az egyik kollégám elkérte a honvédségi buszt az esküvőjére. Az egyik katonatiszt viszont elintézte az utolsó pillanatban, hogy ne kapja meg mert templomi szertartás is lesz. Kollégám a politikai helyetteshez (az akkori legfőbb pártelvtárs) fordult, aki jót nevetett és odaadta a buszt. Hiába, az átkosban sem mindenhol mentek egyformán a dolgok. Akkoriban túlkapásnak neveztük, ha egyesek túltolták a biciklit.
Yoda69
A hittan megszuntentesevel egyetertek. Be se kellet volna vezetni.
A testneveles viszont fontos.

Viszont szerintem nem ez a megoldas kulcsa. Elso lepesben a klikket kell megszuntetni, aztan visszaallitani a 2010 elotti allapotokat, amikor meg normalis mederben folyt a tanitas.
Ezutan lehet targyalni a reszletekrol.
felnőttem kissé
@emerencia: Tisztelettel megjegyzem ezt a dolgot már szülőként éltem meg.A nagy Kisalföld-ön.Lám nem is vagyunk egyedi esetek.Nézzük a jó oldalát elmult avagy lopakodik vissza
emerencia
@felnőttem kissé: Lopakodik... Csak így idősebben már jobban fáj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.