Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium tanára néhány hete azzal lett ismert, hogy nyílt levélben kelt ki Pukli István védelmében. Most ismét a figyelem középpontjába került, ugyanis egy Facebook bejegyzésben azt jelentette be, hogy sztrájkba kezd.

Egyetlen jegyet sem fog beírni, a posztjában pedig meg is indokolja miért.

"Több csoportról tudok, ahol rendszeresen az adott tárgyból végzettséggel nem rendelkező tanít, miközben a szaktanári állás meghirdetése nem történt meg. Ez a KLIK-ben "így normális". Amíg van olyan (tetszőleges tantárgyat tanító) tanár az iskolában, akinek nincs még 26 órája hetente, a hiányzó (beteg) tanár helyettesítése "megoldott". Ebből következően a szakszerű helyettesítés gyakorlatilag lehetetlen."

- olvasható a tanárnő közösségi oldalán.

Elmondása szerint a tiltakozásnak 45 napig nem lesz hatása, utána viszont el kell kezdenie lezárni az idén érettségizők jegyeit. Ekkor okozhatnak majd gondot a hiányzó jegyek. Arra is ígértetett tett, hogy a diákjaival lesz mindig, amikor a jegyeket kellene beírnia.

Követeléseket is megfogalmaz, de a bejegyzése végén azt írja, hogy 

Őszintén szólva, szerintem a rendszer hibáinak javítása csak a jövőre nézve jelent megoldást, a tönkretett életekért felelősségre vonást várok.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
Csodálom a bátorságáért. A helyében óvatosan kémlelnék ki a szobája ablakából, mikor jön az a bizonyos fekete autó érte? :(
Borsodi
Tanárnő nagyon sokan várják a felelősségre vonást a baj az,hogy hamarább vonják felelősségre azt akinek tönkretették az életét.Hol van most az ellenzék senki nem tesz semmit ,egyedül marad tanárnő .Egy fecske nem csinál nyarat ,de ha a kollégák követnék,akik biztosan követnék ism csak mindenki fél a retorziótól, amit a fidesz nem is titkol.
Oszi51
Amit tenni (illetve nem tenni) akar, az bőven elég, hogy elküldjék.
bencemacska
@Oszi51: Arra nem gondolsz, hogy milyen jogon köteleznek valakit arra, hogy olyan tantárgyat oktasson felelősen, ami nem a szakterülete?
Ő oktatni hajlandó, de a tanulókat elbírálni nem !!!
Nem gondolod, hogy te is elgondolkoznál, ha a te gyerekedet osztályozná magyarból egy rajztanár!
Szerintem tökéletesen igaza van a tanárnőnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.