"Azerbajdzsán a világ egyik legjobban teljesítő gazdasága" – mondta Orbán Viktor. Erre a kijelentésre reagált Bokros Lajos egykori pénzügyminiszter, aki jelenleg a MOMA (Modern Magyarország Mozgalom) vezetője.

Bokros facebookos oldalán tette közé eszmefuttatását, melyet változtatás nélkül idézünk:

Nézzük a tényeket! Azerbajdzsán nemzeti valutája, a manat, egy év alatt elvesztette értéke 60%-át. Felszökött a munkanélküliség, hanyatlik az ipari termelés. Erőteljes a kivándorlás és növekszik a szegénység. Hatalmas teljesítmény, nincs szemernyi kétség.

Orbán kitüntette Ilham Alijev feleségét – miért is? Talán a baltás gyilkost is ki kellett volna, ennyit még bizonyosan megérdemelt volna. Sokat hozott ő is a konyhára, netán magánszámlákra.

A valóság érzékelése a diktátoroknak nem erőssége. Értékeljük viszont az őszinteséget. Azerbajdzsánban újságírók és ellenzéki politikusok börtönben sínylődnek. Magyarországon még nem.

Van különbség, de nem mindegy, mi a minta.

A hanyatló Nyugat helyett a fénylő Azerbjadzsán.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lássuk mi baj van ezzel. Orbán egy kretén és így is tesz. Itt nem lóg ki a lóláb. Mivel a fideSS-kdnp minimálisan is számottevő - teljesen önállótlan - emberkéi a lekötelezettjei, ők nem tudják jobb irányba terelni, így az ökör intézkedések szabadon érvényesülhetnek. Innen sem lóg ki a lóláb. A "megvásárolt" hívek kötelező vakhite sem vezetheti új út felé, a tömeges támogatói a "nemzeti izét" benyalva fel sem ismerik a vezér közveszélyességét. Azaz a támogatók felé még a jobboldali értelmiség javának elhatárolódása sem jelent figyelmeztetést. Hosszan elhúzódó fideSS-kdnp agóniára számíthatunk, ami ezt a csoportosulást el jelentékteleníti, majd el is tünteti a politika színteréről.
szép új világ
Végre talált a g**i egy országot, ahol még a mienknél is szarabb a helyzet és szóba állnak vele. Ahogy a mondás tartja: Vakok között király a félszemű.
zöldszem
Ha annyira tetszik neki a mintaállam miért nem maradt ott???
Mondjuk nem csodálom, hogy ilyen helyekre jár, a szintén ex-kommunista diktátor kollégák legalább szóba állnak vele. Remélem ott még nem tartunk, hogy márc.15-én jönnek az azeri barátjaid?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.