Ritkaságszámba megy, amikor egy település legrosszabb állapotban lévő épülete a helyi általános iskola. Tarnazsadány ebben a helyzetben van évek óta, reményük továbbra sincs a helyzet javítására – írja a HEOL.hu.

A fotók alapján nem egy iskola WC-jére gondolnánk, hanem valami lepukkant kocsmáéra 1992-ből. Majd 60 év alatt csak ritkán végeztek kisebb felújításokat, a HEOL-nak a polgámester elmondta, hogy

Égető szükségünk lenne új tornateremre, s az épület renoválása sem elhanyagolandó feladat. A vizesblokk borzasztó állapotban van, a szülők szeptemberben nem is akarták engedni a gyerekeket emiatt. Ígéreteket már kaptunk a fenntartótól, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik), és ezek szerint a munkálatokat már 2014 decemberében el kellett volna kezdeni. Azóta csak várunk..., egyre fogyó türelemmel. A legszerényebb számításaink szerint megközelítőleg 200 millió forintra lenne szükségünk, s ebből, jól tudjuk, hogy nem jutna mindenre, de legalább valami történne – sorolta a gondokat Tarnazsadány vezetője, aki hozzátette: a környékükön nincs még egy ilyen korszerűtlen oktatási intézmény, mint az övék.

A betonpálya melletti kis épület négy wc-helyisége szolgál a diákság és a tanári kar ügyes-bajos dolgainak elvégzésére. Áporodott bűz árad bentről, a falak jéghidegek és koszosak, a csaptelepek és fűtőtestek rozsdásodnak. A tanév elején a szülők emiatt az évek óta megoldatlan probléma miatt nem akarták engedni a gyermekeiket iskolába.

Szarban úszik az iskolaudvar, mert nem fizetett a Klik

És van még lejjebb. Ha esetleg még a szippantás előtt megtelik a derítő, akkor az iskola udvarán úszik minden. Nagyjából kéthetente kellene kiüríteni, de a szippantós már azt mondta, hogy addig nem jön, míg a Klik ki nem egyenlíti a számláját, mivel már 3 hónapja nem fizettek az elvégzett munkájáért.

Eközben a Ferencváros stadionjának a mosdója:Szarban úszik az iskolaudvar, mert nem fizetett a Klik

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
@Szókrakész: Igénytelen vagy te, te barom, aki erre a kormányra szavaztál. Talán a szart is a tanárok, szülők takarítsák? Mit ne csináljanak még? Miközben a kormány kilopja a pénzt az oktatásból, hogy stadiont építhessen belőle... Köpj fel, aztán állj alá, ha még maradt nyálad Orbán segge után...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
micfild
@világlátó: naja.. persze, hogy a gyerekek töltötték meg.. de az iskola számláit- legyen az bármi nem a szülőknek kell fizetni... hanem az államnak.
világlátó
Ez a szar ügy rávetül a közéletünkre, de főleg miránk, akik a szülők vagyunk ott, de bárhol az országban. A KLIK-- ről már van eléggé lesújtó véleményünk..
És magunkról, az állam alapegységeiről? Vajon milyen a véleményünk?
Ha az állam, ami mi együtt vagyunk, nem hajlandó tenni a dolgát, akkor mi az állam alapegységei kell hogy ezt megtegyük. Kéretik kitaláln,i sok okos ötlet, javaslat kell, mit tegyenek a helybeliek , mit tegyünk itt mi,, hogy ez a helyzet javuljon.
Szókrakész
@világlátó: Halvány fingjuk nincs, csak annyi, hogy g.ci Orbán.
Mirabilis
Különben ússzatok a szarba, "Tarnazsadány ebben a helyzetben van évek óta, reményük továbbra sincs a helyzet javítására" -évek óta? Mit csináltatok évek óta? Nyaltátok a fidesz és a klik seggét?
Feraj49
Kell a pénz a gyógyszergyár támogatására ! (Richter... 5 milliárd ) Nyilvánvaló,részvényes OV.is,ezért nem kell a kórházakra költeni,másképpen nem fogyna a gyógyszer ! Milliárdos osztalékú cégbe állami támogatás ? Ez olyan mintha vizet vinne a Dunába? A munkahely teremtés meg egy nagy maszlag !
feleselek
Szerintem a következő lépés, hogy küldenek az iskolának egy karton klórmeszet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.