„Szörnyű, buta” – ezekkel a szavakkal írta le a tavaly nyáron felállított magyar határkerítést Balog Zoltán Frankfurtban, a Hayek Clubban hétfő este a Mandiner.hu értesülései szerint.

Balog kijelentette a liberális elitklubban: a „szörnyű, buta” kerítés építésekor úgy volt vele, hogy lelkészként és miniszterként sem tud részt venni ebben. A tavalyi bevándorlós kormányplakát-kampánnyal kapcsolatban hasonlóan kritikus hangot ütött meg a közel százfős hallgatóság előtt.

„Ezek az emberek áldozatok, ezt le kell szögezni. Én is odamentem, osztottam ételt, hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet; de közben ezt el kell választani az állam feladataitól: a jog, a biztonság, a rend garantálásától. A kampányunkkal mindenesetre összemostuk a két szintet. Amikor azt írtuk plakátokra, hogy »Nem veheted el a magyarok munkáját!«. Így, tegeződve. Magyar nyelven. Azt hiszem, nem tettünk kellő különbséget a szükséget szenvedő ember, az áldozat és az áradat, a folyamat között. Utóbbit meg kell akadályozni a magyar határon, az európai határokon, azt viszont, hogy hús-vér embereket utáljanak, nem engedhetjük meg magunknak.”

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Jól van, balog, már neked is melegti a főgenyó a lapátot ! Nem köpködtél elég erőből !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Desischado: Így igaz.
Tökéletes alteregója a Gazdájának.
Kinn nyalunk, itthon szopatunk.
De mondhatom úgy is: kinn igazat kell mondani, itthon meg mondhatunk amit akarunk. Csak a vakbuzgó Fidesz-birkák a lényeg, azok meg bármit beszopnak, csak a Gazda szájából jöjjön.
világlátó
@eugen4402: Én is tévedek. Arra kellett rájönnöm, hogy ezek akkor is átvernek minket, amikor azt próbálják elhitetni velünk, hogy bomlik az egység, repednek a fidesz falai.
Ez az egész egy tudatosan felépített kommunikációs trükk.Néhányan, előre tervezett módon ,
szóról szóra , patikamérlegen kimért módon elejtenek ilyen nyilatkozatokat. Mindenki rábukik, mert ez a katonás fegyelmezettségű fidesztől szokatlan. Jelezni akarja a fidesz a saját táborának sokféleségét, belső demokráciáját, az ország ellenzéki erőihez való esetenkénti, személyenkénti szolidaritását, egyetértését.Jelezni akarják, hogy közöttük többen, nem értenek egyet a kormányzó pártok hivatalos álláspontjával. Ez csupán taktikai húzás, nem szabad komolyan venni.. főleg nem szabad arra gondolni, hogy lám bomlik a fidesz.
Amúgy pedig bomlik, csak még nem látványos gyorsasággal.
eugen4402
@világlátó: Mivel nem túl gyakran fordul elő, hogy ilyen "kibeszéléssel" hívják fel magukra a figyelmet, elképzelhető, hogy tényleg csak a párton belüli véleményszabadság demonstrálására szolgáló szerepjátéknak vagyunk tanúi. Ide vezet, ha évek során át nincs egy őszinte gesztusuk, egy hihető mondatot nem ejtenek ki a szájukon, akkor állandóan valami hátsó szándékot feltételezünk róluk. Orbán tanácsadóinak köszönheti az iránta megnyilvánuló bizalomvesztést: tudhatták volna, hogy a pávatánc és a szavahihetőség egymást kizáró fogalmak.
Azt írtad, hogy az erózió egyelőre nem látványos gyorsasággal, de megindult.Igaz, mert az egzisztenciális érdekeik eddig mindennél erősebb kapocsként fűzték szorosra az "egységet", itt-ott jelentkezett hajszálrepedés, ha valamelyik kevesellte az eléje vetett koncot. Attól félek, hogy néhány napon belül felgyorsul a folyamat, ha -neadjisten- ideér a katalizátor: az a néhány tízezer hontalan, akiknek útba esünk jövet-menet, mint egykor a takarékszövetkezet... Mert hát sokra megyünk az önállóságunkkal, akkora tömeg ellen még a Fidesz sem lesz képes megvédeni az országot, plusz Európát, plusz a Föld-nevű bolygót.
emerencia
@eugen4402: Emlékszel? Az elvtársak idején is voltak szelepek. Néha csak ámultam a saját környezetemben. Pl.1986-ban olvastam egy anyagot a társadalom és a gazdaság jövőjéről. Abszolút európai, piacgazdaságot és liberális, demokratikus társadalmat írtak le benne. 30 évesen azt hittem, hogy eljön a szebb jövő. Nemsokára kiderült, hogy kár volt komolyan venni. Akik a kezembe adták azt az írást, rövidesen visszatértek a múltba. Kb. ez játszódik le most is de legalább elmondhatjuk, hogy valami van de nem az igazi...
eugen4402
Bródy dalát juttattad eszembe: "ezek ugyanazok..." Ha nem is ugyanazok, a librettót átírták egy kicsit, a régi kiöregedett szereplők helyett új a szereposztás, de a rendezői direktívák nem változtak, legfeljebb brutálisabb köntösben közlik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.