Az elmúlt hónapokban különös dolgok történtek kóborkutya-fronton, amelyre az egyik állatvédelmi alapítvány elnöke hívta fel a figyelmet – írja a SZOLJON.hu.

Én úgy vélem, már régóta nem az állatok segítéséről, hanem a haszonszerzésről szól a dolog – mondta el Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány vezetője. – Teherautószám hagyják el az országot a kutyák főként Németország felé. Ezeket magyar szervezetek segítségével gyűjtik össze, majd indítják útjukra, mivel Németországban szinte minden településen van állatmenhely, azonban ott nincsenek kóbor állatok... Tudomásom szerint hazánkból próbálják meg feltölteni ezeket az üres férőhelyeket, hiszen minden állat után „fejpénzt” kapnak az ottani illetékes hivataltól. Azaz ez egy pénzkereseti lehetőség, amelyből jól meg lehet élni – fejtette ki véleményét az állatvédő.

Más szakemberek is megerősítették, hogy általában a keleti országrészt keresik fel a „kutyaexportra” szakosodott szervezetek képviselői. Ott kiválogatják az általában fajtatiszta kutyákat, majd elvégzik rajtuk a szükséges ivartalanítást, chippelést, kiállítják az állatútleveleket és már indulnak is át a határon – olvasható a SZOLJON.hu cikkében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Az ilyen teherautó szállítmányok mindig kétségesek és gyanúsak. Főleg, ha fajtatisztát válogatnak. Minek fajtatiszta, ha ivartalanítják.
Felelős menhely is ad ki külföldre kutyát, de maga szállítja és nézi meg, hogy hova kerül.
Igaz, hogy a németeknél nincs kóbor állat, de ott sem mindenki felelős állattartó.
levarosbukta
Nálunk is van egy állatmenhely ahonnan mindig viszik Németországba a kutyákat. Azt írják hogy örökbe fogadják őket. Mindig is gyanús volt hogy innen viszik a kóbor állatokat.
libellle
@levarosbukta: Ez a hölgy buta szegény, mert ilyen hülyeséget csak olyanok mernek nyilvánosan elmondani akiknek nincs eszük.
Spanyolországból is hozzák a kobor állatokat hozzánk. Törökörszágban, Görögországban több állatvédö létesitményt finansierozunk. Romániában szintén hatlamas állatmenhelyeket épitettünk és ezt mind kizárólagosan adakozásokból. Mert az állatmenhelyrkben nállunk is vannak állatok, csupán annyi külömbséggel, hogy a németek mint más nyugati országok ésszel és értelemmel probálják meg ezeknek az állatoknak a tenyésztését. Tessék menni ( régebben a Budapesti ( Vaci utcában) árulták az állatokat. Nállunk ezert hatalmas pénzbirságok járnak és elvennék az állatokat. De teljesen felesleges itt ehhez a támához többet irni ( lenne több oldal) amennyiben egy állatvédö (állitolagos) is lyen hülyeségek beszél. Mi máskáppen látjuk az állatokat és mindenesetre egy érzö éleölényként aki szeretetet ad a gazdájának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.