Videóriportot forgatott a 444.hu stábja Felcsúton, ennek része volt, hogy drónfelvételeket is készítettek a Puskás Aréna felett. 

Már épp végeztek volna a munkával, amikor rendőrök jelentek meg a helyszínen, és a "légügyi szabályok megsértése" miatt lefoglalták a drónt. Az újságírókkal szondát is fújattak, hátha "ittas drónvezetés" miatt is elmarasztalható lesz a stáb. A rendőrség a "munkaterület biztosítását" is hiányolta, bár ez újságírói munka esetén kissé szokatlan lenne.

A stáb tagjai ellen szabálysértési eljárást indítanak.

Felcsúton mások a szabályok

Mivel a drónhasználatnak egyelőre nincsenek pontosan meghatározott szabályai és feltételei,  a hatóságokon múlik, hogy szemet hunynak, vagy szabálysértési eljárást indítanak. 

A 444.hu-nak ezzel nem is lett volna különösebb problémája, hiszen megszokott, hogy Felcsúton más szabályok vannak érvényben. Az viszont, hogy egy több százezer forintos eszközt "tárgyi bizonyítékok begyűjtése" címén lefoglaljanak, durva túlzásnak érzik.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Egyszer részegen én is drónba ültem, utána sokáig fájt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
Holnap az összes lufi árust le kell tartóztatni, nehogy légtérsértés történjen a Parlament és a Vár környékén! Aki kiskorú kezébe ad lufit, többszörös szabálysértésért fog büntit fizetni.
KERKA
Vajon mit rejtegetnek abban az arénában, hogy tilos fényképezni? Gondolom, hogy semmit, de a 444 vöröskendő a Fidesznek:))
bakegya
MÁR ÉVEKKEL EZELŐTT IS MINDEN ÁTHALADÓ AUTÓT FIGYELTEK-PISÁLNI SEM LEHET MEGÁLLNI-MERT AZONNAL A HÁTAD MÖGÉ KERÜLNEK A SINTÉR KOPÓI.,DE ORBÁN KUVASZAI IS BEMUTATKOZNAK A TITKOK KERTJÉNEK JÓZSEFNÁDOR BOKRAI ALÓL.
Mobil123
@sentinel216: Basszus ,most hogy mondod ! Akkor ott a gyerekek sárkányt sem eregethetnek?? Pedig jó móka .
Mangu
Ha ez nem Felcsúton történik, nem érdekelne senkit. Azonban az elrettentő, hogy a rendőrök parancs alapon mire nem kaphatók, beleértve az egész hierarchiát. A polgári perrel való fenyegetésről nem is szólva. Ezek szolgálnak és védnek - na kit? :))
kukac50
@Mobil123: Azt vennék fel amit elloptak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.