Videóriportot forgatott a 444.hu stábja Felcsúton, ennek része volt, hogy drónfelvételeket is készítettek a Puskás Aréna felett. 

Már épp végeztek volna a munkával, amikor rendőrök jelentek meg a helyszínen, és a "légügyi szabályok megsértése" miatt lefoglalták a drónt. Az újságírókkal szondát is fújattak, hátha "ittas drónvezetés" miatt is elmarasztalható lesz a stáb. A rendőrség a "munkaterület biztosítását" is hiányolta, bár ez újságírói munka esetén kissé szokatlan lenne.

A stáb tagjai ellen szabálysértési eljárást indítanak.

Felcsúton mások a szabályok

Mivel a drónhasználatnak egyelőre nincsenek pontosan meghatározott szabályai és feltételei,  a hatóságokon múlik, hogy szemet hunynak, vagy szabálysértési eljárást indítanak. 

A 444.hu-nak ezzel nem is lett volna különösebb problémája, hiszen megszokott, hogy Felcsúton más szabályok vannak érvényben. Az viszont, hogy egy több százezer forintos eszközt "tárgyi bizonyítékok begyűjtése" címén lefoglaljanak, durva túlzásnak érzik.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Egyszer részegen én is drónba ültem, utána sokáig fájt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Nárcisz kutya egyáltalán nem szereti, ha elszáll felette valami.
Olyankor morogni is szokott.
leszúrt rittberger
Egyszer részegen én is drónba ültem, utána sokáig fájt.
Aki Én
Sejteni lehetett, hogy a frissen felfedezett orbán-birtok miatt különösen figyelni fognak a dronokra a környéken. A lefoglalás mondjuk érdekes, hiszen nem a felvétel volt az indok, hanem a jogosulatlan reptetés. Egyértelműnek gondolom, hogy a felvételekre, és nem a stadion felvételeire kíváncsiak. Sokkal inkább hiszem, hogy az ,,uradalom" esetleges felvételei érdeklik őket. És ha így van, vajon mi a titok a Mészáros traktorjában?
Dr. Felipe
Hát ezt meg hogy elvtársak? Nem is tudtam hogy légtérzár van Felcsúton elvtársak. Ez mikor volt kihirdetve elvtársak?
Talán akkor légvédelmi ágyukat is kérni kéne kim elvtárstól elvtársak.
papa.49
Hú de érdekes eltűnt a hozzászólásom nyom nélkül, azanyát)))))))Azt merészeltem leírni hogy mikor még csak épült a stadion ott mentünk keresztül a kollégámmal felcsutkán, megálltunk nézelődni, 2 percen belül ott termett 2 pacák, hogy mit akarunk ott, nem lehet ott megállni!!!
Megkérdeztük tőlük ne tán lezárt terület, azt mondta nem, akkor katasztrófa helyszíne, azt mondja nem, mondom neki magán terület azt mondja nem, a kollégám bepöccent oszt. elküldte őket , erre jön a söndör, igazoltat, majd azt mondja szó szerint idézem ,,ha úgy gondoljuk hogy mennénk, akkor menjünk a picsába,, !!!Ha ezért törültétek ki az titeket minősít!!!
pbalage
@Horizont: Felcsút nem közterület, hanem a Magyar Nemzet Nagy Vezérének az otthona.
Szerinted egy csattogós lepke végighúzásához is kell valamiféle jogosítvány arrafelé?
justhpeter
Minden efféle dologra van állandó rendőr ? Nem, semmi ! A reptetési hatóság kivonult. Ha a vezérnek majd repülni kell repülnek a rendőrök is velük ?
eugen4402
Akkor nemsokára nemzetközi bonyodalmaknak nézünk elébe, mivel ezek elkobozzák a Google Maps műholdjait is, ha Csútland fölé tévednek.
papa.49
@eugen4402: Vagy a ,,kenetteljes majom,, vadászpuskával lelövi a műholdakat)))))))))))
eugen4402
@papa.49: Jó nagy vadászpuska kéne ahhoz ... :-)))
papa.49
@eugen4402: De kitudja mivel jött haza a csutifélkegyelmű Moszkvából, hátha hozott magával BUK-kot is)))))))))))))
human
Megszavazták:
1. A rokonok is nyerhetnek állami megbízást
2. Nem lehet indítani vagyonosodási vizsgálatot
3. És már ott tartunk, hogy azt sem lehet filmezni, ami közpénzből készült.
eugen4402
@papa.49: Úgy emlékszem, a műholdak sokkal magasabban keringenek a kis Vuk hatótávolságánál, mert azt repülőgépek ellen vethetik be (kb.20 ezer méter). A Google Earth madárkái ennek többszörösére vannak a Föld felszínétől.
Csizmás Kond
Hát ugye ez fájdalmas mert Felcsúton történt viszont senki sem szeretné ha ilyen lesi fotósok minden engedély nélkül csak úgy fentről fényképezgetnék...
Vannak szabályok amiket illik betartani de ez már nemhogy nem divat hanem még azoknak áll fentebb akik mindent megengednek maguknak.
Butautáló
Nem tud olyan vadbaromság kijönni a fityesz keze közül, ami mellé a román macska ne állna oda! Madarat tolláról...
pbalage
@Csizmás Kond: Véletlenül a tetszikre klattyintottam. Baromi nagy tévedés volt.
www.youtube.com/watch?v=3zaWR6eSOVc&feature=youtu.be&t=45
volvós
Ezért van a több ezer rendörvicc...Repülési napló - Forgatási engedély - munkavédelmi biztositás - légtér biztositás - dron vezetöi jogosítvány - lefoglalom az eszközt - kapcsolja ki
a kamerát - nem kapcsolom - ha valahol ez megjelenik, polgári perre viszem ( tyúkper ? )
itt irja alá a jegyzökönyvet és hab a tortán a szonda (?)...hát tényleg az ész megáll !!!
sentinel216
Hogyan is gondolták az újságíró urak? A szúnyog csak úgy zavarhatja a zümmögésével, leskelődésével a nagyméltóságú oroszlánt, az állatok királyát?
nezelodo
Na ha elkészül a kazánház Makovecz módra Felcsúton néhány milliárdért, tessék lézerágyúkat telepíteni a stadion őrtornyaiba, meg Hatvanpusztára a kastélyparkba, a lövegtornyokba valamint a körülötte a földbirtokon hektáronként nyolc tíz kilövőállást csinálni egerészölyv pihenőnek álcázva. Aztán ha jönnek azok a libsi-bolsi migra drónok, lefüstölni őket, a drónpilótákat meg talpig vasban elhurcolni, mint egykor aTrogyi papa államtitkárát.
papa.49
@eugen4402: Tudom, de a poén miatt nem hagytam ki)))))))))
nezelodo
A mi kondásunk megmondta a tutit, hogy nem illik leskelődni. Lopni, hazudni sem, másnak a földjét jószágát elvenni sem, benne van a keresztények tíz parancsolatában is, az élet elvétele is súlyos bűn, a karakter gyilkosság is bűn.. A bűn felderítése nem bűn, főleg akkor, ha az akadályozza a felderítést akinek a felfedése lenne a feladata.
lampa laz
Ha erre a drótsasra még nincs szabály akkor mégis mi alapján emelték el a rendőrök? Legközelebb a sárkány eregető gyerekektől is be fogják gyűjteni a játékot? Modjuk ezekből a csuti rendőrökből kinézhető ez s.
petike
@lampa laz: Van rá egy alap szabály:
"§ A jelenlegi szabályozás szerint a magyar légtérben csak eseti vagy korlátozott légtér igénybevételére vonatkozó engedéllyel, valamint tevékenységi jóváhagyással lehetséges drónt reptetni maximum 150 méteres magasságig, az irányító személytől számított szintén 150 méteres távolságig, és maximum 25 kilogrammos tömeghatárig."

Hogy ezen túl a szolgálunkésfélünk bisztosúr mennyire lihegi túl, azt érdemes boncolgatni.
Fradigege
Oda jön a süni. El kell kérni a számát. Egyébként a mellén lévő jelvényen rajta van. Mivel a rendőrt te is felszólíthatód(mert így biztosan kideríthető, hogy nem kamu a sün), hogy ő is igazolja magát. Név+jelvényszám. Aztán a jogi procedúra után majd eljárnak a felek mi volt jogos és mi nem. Ha nem jogosan foglalták le a drónt, akkor az az ő problémájuk. Túlkapás történt, nem véletlenül. Ott a zsírmore háza. Az ő oldalukon az áll, hogy védett személy háza mellett/fölött etc., drónt röptettek és ez így problémás szerintem. Jobb lett volna, ha bejelentik. Közterületen-tudtommal-lehet filmezni. Esetleg ki lehetne próbálni ezt a drónt Gyurcsány háza felett vagy Biszku Bélánál. Ha nem jönnek oda, akkor arra lehet hivatkozni, hogy akkor túlkapás van.
Borsodi
Legközelebb le lövik,mert megsértette a királyi légteret.Tanuljátok már meg,a király egyet fúj a varázs vonat indító,bírói sípjába, lesz egy stadion, kettőt fúj lesz egy kis vasút, ha hármat mindenkit visznek agymosásra.
nezelodo
@pbalage: Ne bántsátok szegény Nárciszt, egyre nő a szolgálati kötelező óraszáma, ahogy hetente több ezer hektárral nő a bejárandó terület is. Már az ellenőrzésről is nehezen tudja a szolgálati naplót vezetni, a fél szemével. Most meg ezek a drónok is rettegésben tartják, meg az a sok rendőr, aki azokat a szitakötőket hajkurássza... Jobb lenne ha tetőt építenének a fél megye fölé, körbe meg szúnyoghálót szögesdróttal, hogy ne féljen a Nárcisz meg a házigazdái...
Toby
"... a hatóságokon múlik, hogy szemet hunynak, vagy szabálysértési eljárást indítanak. "

Na, ilyen nincs, ugyanis amit kifejezetten nemn tilt a törvény más más, alacsonyabb rendű jogszabály sem szabályoz, ott nincs helye hatósági eljárásnak, így lefoglalásnak sem !

Majd a rendőtésgen - ahogy az szokásos ! - a szabadidős rendőrök jól eljátszadoznak a drónnal, ha megsérül, megrongálódik, akkor jön a "bizonyiccsa be" hogy nem korábbi keletű a kár !

Általános alapelve, hogy személyiségi jogokat nem sérthet a felvétel készítése, a közlekedést nem veszélyeztetheti, katonai, ipari/energetikai, tudományos objektumok fölött nem röptethető, testi épséget nem veszélyeztethet !

Tehát nyomatékos panaszt benyújtani az illetékes ügyészséghez a hatósági önkény sérelmezésével, aztán alaposan - tanúk előtt - átvizsgálni/vizsgáltatni a drónt és részegységeit ennek függvényében újabb panasz az ügyészségre !

Mi a lószart képzelnek az orbánc-jagellók ? Van olyan vállalkozuás, amely légifotók készítését vállalja, fővállalkozásként, drónokkal ! Egyébként meg olyan területről kell indítani és érkeztetni a drónt, amelyhez gyorsan és könnyen nem juthatnak el, mert a fel - és a leszállásnál érhető tetten az irányító !
( Nekem is van, kettő is, kamerás. azért van e bölcselet ! )
vadnarancs
Nyugaton a helyzet fokozódik, elvtársak! Mészáros gázszerelő Lőrinc telepét meglepték a drónok. Fegyverbe!
nezelodo
@papa.49: Még a végén zárt porfészket csinálnak belőle, mert hadászatilag igen fontos hely lett, mint a volt SZU-ban volt több zárt város is. Persze a SZU akkori KGB főnöke most a főnöke a felcsutkai hűbérúrnak, van kitől tanulnia.
eugen4402
@Toby: Azon a környéken szeretnek lefoglalni hasonló "corpus delicti"-ket. Emlékeztek, az öregúrtól a kaszáját kobozták el, aki takarmányt kaszált a földjén, csak közben a terület már valahogy a Mészárosé lett.
Toby
@eugen4402: Elképesztő, hogy a jogsértés és a büntetlenség biztos tudatában - mert ne gondoljuk hogy nincsenek tisztába jogköreikkel - mernek jogellenes cselekményeket elkövetni, csak azért, mert egy mocskos lótetű fészke van a településen !
eugen4402
@Toby: Amikor már a látszatra sem adnak, akkor a jogrendet "át kell értelmezni".(Csak zárójelben: Polt és Matolcsy nyilvános helyen...)
feleselek
@eugen4402: No és a kasza? Ja meg a takarmány...
eugen4402
@feleselek: Látod, a kaszát nem is tudom visszaadták-e a gyanúsítottnak, vagy köztulajdonba vették. A takarmányt meg (talán) jóízűen elfogyasztották vacsorára. :-)
Mobil123
@eugen4402: Azzal védi a gázszerelő magát a munkától. :)
eugen4402
@Mobil123: Ezesetben az egy csodakasza: jobban jövedelmez, mint száz évvel ezelőtt a texasi olajmezők... Csodasarló - csodakasza, nekünk meg az apánk ...(!) se tudja elmagyarázni, hogy hat év alatt hogyan lehet hatszáz évet visszalépni a történelemben.
eugen4402
@Mobil123: Tudom, nem illik "hát"-tal kezdeni a mondatot, pedig most:
Hááát, a felsorolt 9 pontban felsorolt összefüggések sok mindenre magyarázatot adnak, amit hiányoltam, az a Független Jogász Fórum szerepe a forgatókönyv megírásában, ill. az akkori kulcsszereplők fokozatos visszavonulása. Talán, egyszer, sok-sok év múlva majd néhány újmagyar kutató elolvashatja a KGB és a CIA irattárában az 1985 és 1995 közötti események dokumentumait, csak akkor már a kutyát se érdekli...Ja, és némelyik külhoni nagykövetségünkön is találhatnak ezt-azt...
Mobil123
@eugen4402: Soha nem fogjuk megtudni mit tartalmaznak azok az iratok.
kukac50
Felcsúton nem szabad felvételeket készíteni,mert véletlen valami büntetett vesznek fel.
Mobil123
@kukac50: Ott inkább nem büntettet vennének fel.
Toby
Eléggé érdekes, hogy a világ normális felén nem fosnak ennyire a drónok által készített felvételektől, a You Tube tele van drónfelvételekkel, visszatérünk a középkorba, a drónt ki kell átkozni, az ördög járgányának kell minősíteni, mert Genyófalván felvételeket készített egy üres, fűtött pályás őrületről, s senkit nem is veszélyeztetett !
A helyi KGB meg azonnal lecsapott, hisz ennél nagyobb jogsértő cselekmény nem létezik !
Vagy mészéros @ mangalicza fürdőgatyában, egyedül szántott a tarlón, morbánc - a genyó ! - meg teleköpködte környéket szotyihéjjal ?
sentinel216
Holnap az összes lufi árust le kell tartóztatni, nehogy légtérsértés történjen a Parlament és a Vár környékén! Aki kiskorú kezébe ad lufit, többszörös szabálysértésért fog büntit fizetni.
KERKA
Vajon mit rejtegetnek abban az arénában, hogy tilos fényképezni? Gondolom, hogy semmit, de a 444 vöröskendő a Fidesznek:))
bakegya
MÁR ÉVEKKEL EZELŐTT IS MINDEN ÁTHALADÓ AUTÓT FIGYELTEK-PISÁLNI SEM LEHET MEGÁLLNI-MERT AZONNAL A HÁTAD MÖGÉ KERÜLNEK A SINTÉR KOPÓI.,DE ORBÁN KUVASZAI IS BEMUTATKOZNAK A TITKOK KERTJÉNEK JÓZSEFNÁDOR BOKRAI ALÓL.
Mobil123
@sentinel216: Basszus ,most hogy mondod ! Akkor ott a gyerekek sárkányt sem eregethetnek?? Pedig jó móka .
Mangu
Ha ez nem Felcsúton történik, nem érdekelne senkit. Azonban az elrettentő, hogy a rendőrök parancs alapon mire nem kaphatók, beleértve az egész hierarchiát. A polgári perrel való fenyegetésről nem is szólva. Ezek szolgálnak és védnek - na kit? :))
kukac50
@Mobil123: Azt vennék fel amit elloptak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.