Magyarország határai biztonságosak – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter szombaton Budapesten, A magyar önkormányzatok a betelepítési kvóta ellen című konferencián.

A tárcavezető a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) által rendezett tanácskozáson köszönetet mondott a határ biztonságát garantáló, a munkájukat sok esetben "embertelen körülmények között" végző rendőröknek, határvadászoknak, honvédeknek.

"A népvándorlást a külső határok mentén meg kell állítani", csak azokat szabad beengedni, akik "valódi menekültek és hátsó szándék nélkül érkeznek" az Európai Unióba – mondta Pintér Sándor, aki szerint csak így biztosítható Magyarország és az EU biztonsága.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke köszöntőjében szintén úgy fogalmazott: "védelmet nyújtunk a menekülteknek, de nem kérünk a kalandorokból". "Sem a német kancellár, sem senki más nem kapott felhatalmazást arra, hogy a mi életünkről a mi kontónkra tárgyaljon bárkivel" – mondta.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Akkor minek az országos válsághelyzet?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@cs.n.: Az országhatárt "biztonságosnak" itélte Pintér. Egy másik cikkben viszont olvastam, hogy az idén 3500 illegális határátlépőt fogtak el, ezek közül kb. a felének volt birósági tárgyalása, akiknek 90 %-át kiutasitották az országból... de ezeket nem tudják végrehajtani... kb. 400-500 fő van őrizetben... tehát 3000 ezer ember csak ugy "elsétált"!!
Fogalmuk sincs, hogy M.o-n vannak, vagy már elhagyták az országot! Nem akarja a kormányzat a legálisan kb. 1300 menekült letelepitését ellenőrzött körülmények között, de a 2 hónap alatt illegálisan érkezett 3000 menekültről csak találgatni lehet hol is vannak?! Bizonyára ez igy van rendjén!?:(((
Toby
Az gond, hogy a ragyás sem egyeztet a hazugságokról, mielőtt kiállna a mikrofon mögé !
papa.49
A képére van írva miért nem felelt meg annak idején ,,járőrnek,, a XIV. kerületben, az ,,összes képessége,, leolvasható róla!!!
silber13
Akkor minek akartok új és újabb kerítéseket építeni, te roggyant agyú? Meg aztán:
"köszönetet mondott a határ biztonságát garantáló, a munkájukat sok esetben "embertelen körülmények között" végző rendőröknek, határvadászoknak, honvédeknek."
És ezzel el is van intézve ugye?? Nektek, a fotelekben dagonyázó minisztereknek kellene gondoskodni az ott dolgozókról ,nem csak megköszönni és annyi!
eszegfu
@adrenalink: 12:58 Nagyon jól példázza ez a riport is a kormány általános "riogató" politikáját! Az országos válsághelyzet kihirdetéséhez a törvény taxativen felsorolja a kritériumokat, mely feltételeknek csupán az utolsó pontjába, a "kockázatot látnak"-ba tudják "beszuszakolni" ennek kihirdetését. Amikor nyáron több 10 ezren jöttek, akkor ezt a válsághelyzetet bizonyos megyékre hirdették ki... Azt aztán meg nehogy már megmagyarázza, hogy csak megelőző intézkedés, mert "hirtelen" nem tudják országossá kiterjeszteni, ha most nem tennék meg "óvintézkedésként"?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.