Interjút készített Palkovics László oktatási miniszterrel a Magyar Idők, az elmúlt egy-két hónap oktatásügyi történéseiről kérdezték. Palkovics szerint a Nemzeti alaptantervet felül fogják vizsgálni, de nem a tiltakozók nyomása miatt, hanem mert ennek ötévenkénti esedékessége jogszabályban van rögzítve. Szerinte amúgy is értelmetlen önmagában a lexikális ismeretanyagot csökkenteni, hiszen a sikeres ázsiai országokban legalább ennyi lexikális tudást kell elsajátítaniuk a gyerekeknek. Ezután mondott egy tökéletes példát, ami érzékelteti a működtető és a fenntartó szürreális kapcsolatát:"Például ha szappanról van szó, az a működtetőé, tehát a település feladata, de a kréta biztosítása a fenntartóé. Ugyanakkor az már kérdéses, hogy ki cseréli ki az izzót a projektorban"Szó esett arról a zuglói tanárnőről, aki úgy sztrájkol, hogy addig nem írja be a gyerekek jegyeit, amíg nem teljesítik a követeléseit. "[M]eg kell szüntetni a jogviszonyát, mert a munkaköri leírásában szerepel, hogy...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
Baxki! Most már tudom mi a különbség a szappan + a kréta közt!
Dr. Felipe
Így is kell. Ki kell rugdalni mindenkit aki nem tapsol egyszerre a g..inek.

Hát ezért kell egyszerre sztrájkolni a tanároknak mert az összes tanárt nem tudják kirúgni. Sztrájktörő tanárokat nem tudnak hozni úgysem Azerbajdzsánból.
Borsodi
Egy fecske nem csinál nyarat! Ha minden Magyar együtt kitart,csatát nyerhetünk különben jön a megfélemlítés,kirúgnak,megaláznak,nem lehet igazad .Most is szervezkednek minden fideszest mozgósítanak ,miért talán betelt a pohár? A Magyar nép nem kéri ezt a sok jót , elég a hazugságokból.Nekik kellene már meghátrálniuk,nem a népnek.
qrfly
a te "akármilyen" viszonyodat kéne megszüntetni.::((

hogymiaszartkeresel ilyen "magas" polcon : REJTÉJ:((((
verum
Azért ez elgondolkodtató.
Egyetlen őrült diktátor sem lenne hatalmon egyetlen percig sem, ha nem lenne kiszolgálója.
Idehaza sok, túl sok van.
És a tragédia, hogy a tudatlan, szakértelem nélküli emberek kellenek a hatalom fenntartásához.
És vannak és gyarapodik a számuk.
Tényleg azt hiszitek, hogy elég egyetlen diktátort leváltani...?
Egyre inkább látom, hogy ez az ország mágnesként vonzza a zsarnokokat, mert sok, túl sok a kiszolgálója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.